Ετικέτες

,

Τα όνειρα λέγεται ότι μας βοηθούν να ερχόμαστε σε άμεση επαφή με το υποσυνείδητο μας. Με την ερμηνεία των ονείρων έχουν ασχοληθεί αρκετοί ψυχαναλυτές με κυριότερους τον Σίγκμουντ Φρόϊντ και τον Καρλ Γιουνγκ. Ο Φρόϊντ μάλιστα πίστευε ότι κάθε ανθρώπινη πράξη , αντίδραση δεν συμβαίνει τυχαία αλλά υποκινείται ως ένα βαθμό από το υποσυνείδητο. O Γιούνγκ παράλληλα με τον δάσκαλό του υποστήριζε και αυτός την ύπαρξη του υποσυνείδητου όμως αντίθετα του έδινε μια πιο πνευματική μορφή. Τα όνειρα δεν πρέπει να λαμβάνονται ως τα πραγματικά αισθήματα του συνειδητού μυαλού αλλά ως ένα «παράθυρο» στο υποσυνείδητο, προσφέροντας προτεινόμενες λύσεις για ένα πρόβλημα του συνειδητού κόσμου του ατόμου.
Ο Φρόϊντ επίσης υποστήριζε πως το υποσυνείδητο χρησιμοποιεί μία συμβολική γλώσσα για να εκφραστεί. Αυτή η ιδιαίτερη γλώσσα βρίσκει εν μέρει τη λύση της αλλά και την ερμηνεία της μέσω της Αριθμολογίας αλλά και της Αστρολογίας. Δίνοντας κάποιες απαντήσεις στα ερωτηματικά που δημιουργούνται.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι συμβολίζουν οι αριθμοί που μπορεί να εμφανιστούν στα όνειρα σας?
Ίσως να έχουν ένα πιο βαθύ νόημα για την τροπή των καταστάσεων που σας απασχολούν στη ζωή σας, ή να μεταφέρουν ένα μήνυμα ενώ βρίσκεστε σε κάποιο δίλημμα για μια απόφαση.
Αν θέλετε να αναλύσετε σε βάθος τα όνειρα σας, η πιο καλή λύση είναι να ανακτήσετε τις μνήμες σας και να δημιουργήσετε ένα ημερολόγιο ονείρων καταγράφοντας εκεί τις πληροφορίες κάθε μέρα.
Βάση Αριθμολογίας έχω ήδη αναφέρει κι άλλες φορές ότι οι αριθμοί κρύβουν μέσα τους κάτι μαγικό και έχουν τόσα πολλά να μας μάθουν, αν τους εμπιστευτούμε. Στα όνειρα σας λοιπόν, ίσως εμφανιστούν αριθμοί με τη μορφή κωδικών, ημερομηνιών, λαχνών ή ακόμα να περιέχουν στοιχεία σχετικά με την ώρα.
Δεν έχετε παρά να προσπαθήσετε να τα συγκρατήσετε και ανάλογα με το πλήθος του καθενός , δηλώνεται έτσι και η ένταση τους στην παρούσα φάση της ζωής μας.

Παρακάτω θα αναλύσουμε τους 9 κυριότερους αριθμούς στην Αριθμολογία από το 1 έως και το 9, με τις σημασίες τους και τις έννοιες τους , έτσι ώστε και να θελήσετε να αναλύσετε έναν συνδυασμό αριθμών να ξέρετε τι μηνύματα να λάβετε, και εσείς οι ίδιοι να τα συνδυάσετε με την τρέχουσα περίπτωση στη ζωή του καθενός σας και να πάρετε απαντήσεις. Οι εξηγήσεις των αριθμών στα όνειρα δεν έχουν εδώ τη έννοια απαραίτητα της πρόβλεψης, αλλά της συμβουλής και την επαφή με το μέσα μας , σαν συναίσθημα ή κατάσταση στη οποία βρισκόμαστε.

Αριθμός 1:
Ο αριθμός 1 συμβολίζει την αποφασιστικότητα και την εξυπνάδα.
Την ανεξαρτησία και το θάρρος να παλέψει κανείς για τον σκοπό της ζωής του, ακόμα κι αν χρειαστεί να είναι μόνος.
Αν δείτε τον αριθμό 1 στον ύπνο σας, δηλώνει την τάση για ανεξαρτησία και παρορμητισμό. Σας καλεί να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα που πιθανόν το έχετε ανάγκη και έχει καθυστερήσει.

Αριθμός 2 :
Ο αριθμός 2 συμβολίζει την εστία , το σπίτι. Την γυναικεία φιγούρα που φροντίζει τους άλλους , τη θηλυκή ενέργεια. Παίρνει μορφή στο πρόσωπο της Εύας όταν έδωσε το μήλο στον Αδάμ με λαγνεία.
Δηλώνει την ανάγκη για ισορροπία στις σχέσεις ή και την κατάληξη σε κάποιο συναισθηματικό θέμα. Είναι ο αριθμός της υποχώρησης αλλά και της αστάθειας.
Αν δείτε τον αριθμό 2 σε κάποιο όνειρο είναι η ανάγκη για δυαδικότητα.
Στο γυναικείο φύλλο ίσως να θέλει να τονίσει την επαφή με την θηλυκή ενέργεια που πιθανόν να έχει παραμεληθεί.

Αριθμός 3 :
Ο αριθμός 3 , συμβολίζει την δημιουργία, την χαρά και την έκφραση στην οποία κάποιες φορές βάζουμε φραγμούς. Συνδέεται με τις παρέες και τους φίλους , μα πάνω απ’όλα συνδέεται με την χαρά στη ζωή.
Δηλώνει την τάση να σκεπτόμαστε θετικά , αλλά και την ενασχόληση με κάθε τι καλλιτεχνικό, εναλλακτικό ή ότι αφορά τον λόγο.
Αν δείτε στα όνειρα σας τον αριθμό 3, σημαίνει πως έχετε παραμελήσει το «εσωτερικό σας παιδί» και ζητά απεγνωσμένα τη διασκέδαση και την χαλαρότητα. Ο αριθμός 3 επίσης μπορεί να σημαίνει και τον ερχομό ενός απόγονου στην οικογένεια.

Αριθμός 4 :
Ο αριθμός 4 , συμβολίζει την σταθερότητα , μα και το «γερό κτίσιμο» της ζωής. Συνδέεται με την σκληρή δουλειά αλλά και την υγεία.
Είναι ο αριθμός της ασφάλειας και όταν εμφανίζεται δηλώνει την ανάγκη της γείωσης και της οριοθέτησης των καταστάσεων στη ζωή μας.
Αν δείτε τον αριθμό 4, σε κάποιο όνειρο σας, σημαίνει πως έχετε ανάγκη να σταθεροποιήσετε ορισμένα πράγματα στην καθημερινότητα σας και να πειθαρχήσετε για να μπουν τα θεμέλια. Επίσης μπορείτε να κάνετε ένα τυπικό check up σε περίπτωση που ο οργανισμός σας χρειάζεται ενδυνάμωση.

Αριθμός 5 :
O αριθμός 5, συμβολίζει τις αλλαγές και τις μετακινήσεις. Είναι ο αριθμός των απολαύσεων και της διασκέδασης. Η λέξη «όρια» έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την έννοια του αριθμού, οπότε αν εμφανιστεί μπροστά σας σαν μήνυμα, δηλώνει την ανάγκη να αλλάξετε καταστάσεις στη ζωή σας, να ρισκάρετε και να «θρυμματίσετε» το όριο του μυαλού που σας κρατά περιορισμένους.
Ίσως να εκφράζει και την ανάγκη σας για κάποιο ταξίδι.

Αριθμός 6 :
Ο αριθμός 6, συμβολίζει την αγάπη, την οικογένεια και την αρμονία.
Είναι ο αριθμός των ευθυνών και των υποχρεώσεων.
Συνδέεται με την ανιδιοτελή αγάπη, χωρίς ανταλλάγματα, οπότε αν στον ύπνο σας έρθει ο αριθμός 6, δηλώνει μια επιθυμία να βρείτε την αρμονία και την τελειότητα στην οικογενειακή και προσωπική σας ζωή. Να αναλάβετε νέες ευθύνες και να προσφέρετε αγάπη.

Αριθμός 7 :
Ο αριθμός 7, συμβολίζει την πνευματικότητα και την ενδοσκόπηση. Είναι ο αριθμός της απομόνωσης και της ανάλυσης των καταστάσεων.
Εάν ο αριθμός 7 είναι το μήνυμα που έρχεται στα όνειρά σας , τότε είναι πολύ πιθανό να έχετε ανάγκη από απομόνωση , να φιλοσοφήσετε τη ζωή σας και να δείτε κάποια πράγματα από άλλη σκοπιά. Να δώσετε άλλου είδους εξηγήσεις και να μελετήσετε τις εξελίξεις.

Αριθμός 8:
Ο αριθμός 8 , συμβολίζει την δύναμη , την ύλη και την εξουσία.
Είναι αριθμός που συνδέεται με την αυτοδημιουργία και το πνεύμα για να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις της ζωής. Βλέποντας στον ύπνο σας τον αριθμό 8, σημαίνει να φέρετε σε ισορροπία το πνεύμα με την ύλη στη ζωή σας. Δηλώνει την ανάγκη για αναγνώριση και ηγεσία. Τα δύο κυκλάκια του 8, σας δίνουν την απάντηση ότι τα εφόδια για την πραγματοποίηση είναι μέσα σας και μπορείτε μόνοι σας να τα ανακαλύψετε.

Αριθμός 9 :
Ο αριθμός 9, συμβολίζει την ολοκλήρωση, την παγκοσμιότητα και την προσφορά σε ένα ευρύ επίπεδο. Είναι ο αριθμός που συνδέεται με το γενικό καλό και την φιλανθρωπία. Ο αριθμός του ουμανισμού, μας δηλώνει την ανάγκη να κάνουμε σχέδια με κύριο σκοπό την προσφορά και υπηρεσία προς τους άλλους.

«Ένα όνειρο που δεν ερμηνεύτηκε, είναι σαν ένα βιβλίο που δεν διαβάστηκε.»
Ιουδαϊκή Διδασκαλία

Advertisements