Ετικέτες

, ,

Από την Χαρίκλεια (Χάρις) Μπεκιάρη

Αριθμολόγο

Τα παιδιά είναι πάντα οι μικροί εξερευνητές της ζωής. Έρχονται να μάθουν πράγματα αλλά πολύ περισσότερο να μας διδάξουν…Η σοφία τους είναι απίστευτη, αρκεί μόνο να μπορέσουμε όσο καλύτερα μπορούμε να «οδηγήσουμε» τις ικανότητες τους και τα χαρίσματα τους στη σωστή κατεύθυνση

. Ο τρόπος διαπαιδαγώγησης σε κάθε χαρακτήρα διαφέρει και μέσω της Αριθμολογίας μπορούμε να πάρουμε μια πρώτη ιδέα για το πως πρέπει να διαχειριστούμε συμπεριφορές και απαιτήσεις ,βάση του μήνα γέννησης….

Φυσικά παίζουν ρόλο κι άλλα στοιχεία, αλλά η παρακάτω ένδειξη είναι αρκετά κατατοπιστική για να έχουμε μια καλή πρώτη προσέγγιση με τους μικρούς μπόμπιρες στο νέο τους «ξεκίνημα»!

Σχηματικός κύκλος 1 (Ιανουάριος & Οκτώβριος)

Εάν το βλαστάρι σας είναι γεννημένο Ιανουάριο ή Οκτώβριο , δέχεται επιρροή από τον αριθμό 1 στα πρώτα χρόνια της ζωής του. Καλά θα κάνετε (όσο κι αν κάποιες φορές δεν σας αρέσει) να του δώσετε την ανεξαρτησία που χρειάζεται, να το αφήσετε ελεύθερο να «χτίσει» τον χαρακτήρα του και να βρει τον εαυτό του. Επιβλέποντας το από μακρυά και με τρόπο έτσι ώστε να μην το αντιλαμβάνεται, η τόλμη και η δύναμη που θα αποκτήσει θα είναι χρήσιμα εφόδια για το μέλλον του.

Σχηματικός κύκλος 2 (Φεβρουάριος & Νοέμβριος)

Αν πάλι το παιδάκι σας είναι γεννημένο μέσα στον Φεβρουάριο ή τον Νοέμβριο αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι να μην είστε υπερπροστατευτικοί. Προσπαθείστε να μην είστε υπερβολικά επιεικείς (ας πούμε να βάλει φωτιά στο σπίτι και να πείτε «δεν πειράζεειιιιι») έτσι ώστε να μάθει να ελέγχει τις συγκινήσεις του, να μην παρασύρεται από τις ευαισθησίες του και να μπορεί στην πορεία να τα βγάζει πέρα στη ζωή του και απαλλαγμένο από τάσεις υποταγής ή ανυπακοής!

Σχηματικός κύκλος 3 (Μάρτιος & Δεκέμβριος)

Εσείς που μάλλον έχετε αποκτήσει τον μικρό σας θησαυρό μέσα στους μήνες Μάρτιο ή Δεκέμβριο, τότε «κρύβετε» μέσα στο σπίτι σας έναν μικρό Picasso, μια μικρή Madonna, τον drummer τον Metallica ή την Paulo Coelho!

Ναι καλά καταλάβατε, ο κύκλος αυτός δηλώνει καλλιτεχνικές ανησυχίες, παιδιά που αγαπούν πολύ το παιχνίδι, τις κατασκευές και την μουσική. Ψάξτε τα ταλέντα του, αν είναι στον λόγο, στη γραφή , στη ζωγραφική και αφήστε το να επιλέξει αυτό που αγαπά περισσότερο… Προσπαθήστε να του μάθετε να μη σπαταλά τον χρόνο του άσκοπα και να ελέγχει τον εαυτό του, προς αποφυγήν απογοητεύσεων αργότερα!

Σχηματικός κύκλος 4 (Απρίλιος)

Αν το παιδάκι σας είναι γεννημένο μέσα στον Απρίλιο, τότε καλείστε να του ελαφρύνετε λίγο το πεδίο…ο αριθμός αυτός σε αυτή τη θέση δηλώνει ένα φορτίο στους ώμους του παιδιού, είτε με την έννοια των πρόωρων ευθυνών, είτε ψυχολογικά είτε πρακτικά. ίσως στα χρόνια τα μαθητικά να κοπιάσει και να καταβάλει υπερβολική προσπάθεια. Καλό θα είναι φυσικά να διδαχθεί το μέτρο και την έννοια των σταθερών αξιών , αλλά δείξτε προσοχή σε καταπιεστικές συμπεριφορές!

Σχηματικός κύκλος 5 (Μάιος)

Αν το λουλουδάκι σας είναι γεννημένο μέσα στον Μάιο, τότε έχετε μια προσωπικότητα μέσα στο σπίτι που θα αγαπά την καλοπέραση στα σχολικά του χρόνια. Η ελευθερία , η τάση για απολαύσεις και σκασιαρχείο!

Έχει απόλυτη ανάγκη για ελευθερία, και καλό θα ήταν να το αφήνετε να πειραματίζεται…αλλά πάντα με μέτρο! Θα πρέπει να διδαχτεί να ελέγχει τις εκρήξεις του!

Σχηματικός κύκλος 6 (Ιούνιος)

Το αγγελούδι σας που έχει γεννηθεί μέσα στον Ιούνιο, θα έχει όνειρο ζωής (ή ίσως και να το αναγκάσει η μοίρα!), να προστατεύει και να προσφέρει στους γονείς. Ο 6 είναι ο αριθμός της αγάπης και θα δείτε το μικρούλι σας, να λαχταρά να προσφέρει, να μοιράζεται και να υπηρετεί τους άλλους. Καλό είναι μεν να του μάθετε να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και τις υποχρεώσεις του, να προσαρμόζεται στις συνθήκες της ζωής και στις ανθρώπινες δομές!

Σχηματικός κύκλος 7 (Ιούλιος)

Στην δική σας περίπτωση (που το μικρό σας ζιζάνιο είναι γεννημένο μέσα στον Ιούλιο), στα πρώτα χρόνια της ζωής του θα καταλάβετε ότι είναι ένας μικρός σοφός, θα αγαπά τα βιβλία και τη μελέτη και πιθανόν να το χάνετε και μέσα στο ίδιο σας το σπίτι, διότι θα είναι αθόρυβο και εσωστρεφές. Φροντίστε ο μικρός σας γκουρού, να επικοινωνεί , να εκφράζεται, να βγαίνει από την εσωστρέφεια του και να εντάσσεται σε ομαδικές ασχολίες, αφήνοντας για λίγο τον στοχασμό και την ανάλυση!

Σχηματικός κύκλος 8 (Αύγουστος)

Ο κύκλος αυτός μαρτυρά πως ο μικρός σας genious, ναι θα τα καταφέρει στον χώρο της εξουσίας και του χρήματος αρκεί να μην είναι η ύλη στη ζωή του η κινητήριος δύναμη. Θα το δείτε σαν παιδί να μάχεται και να έχει πλήρη έλεγχο του κουμπαρά…αλλά παρόλα αυτά καλό θα ήταν να έχει αφομοιώσει και την έννοια των πνευματικών αξιών!Δεν παύει να είναι ΠΑΙΔΙ!

Σχηματικός κύκλος 9 (Σεπτέμβριος)

Εδώ έχουμε έναν ιδιόμορφο κύκλο, όσο ιδιόμορφος είναι και αυτός ο αριθμός.

Στους μικρούς φίλους με αυτόν τον κύκλο η συναισθηματική υποστήριξη από τους γονείς είναι το μεγαλύτερο όπλο τους.

Δεν δηλώνει εύκολα παιδικά χρόνια , κι αυτό όχι πάντα λόγο προβλημάτων αλλά επειδή το παιδάκι θα ξεχωρίζει και δεν θα μπορεί να ενταχθεί εύκολα σε παρέες. Καλείται να λάβει παραπάνω πληροφορίες απ’ ό,τι δηλώνει η ηλικία του!

Οι σπουδές στο εξωτερικό είναι πιθανές….Δείξτε κατανόηση και προσοχή.

Advertisements