Ετικέτες

, , ,

karma

Στις μέρες μας , πολλοί από εμάς έχουμε ασχοληθεί με την λέξη «Κάρμα» και πραγματικά αν ασχοληθεί κανείς βρίσκει πολλές πληροφορίες πια. Όμως εγώ πέρα από την γενική έννοια τις λέξεις αυτής, ήθελα να εστιάσω στο κομμάτι της Αριθμολογίας που σχετίζεται με το Κάρμα, τους καρμικούς αριθμούς. Να τονίσω τι ρόλο παίζουν στη ζωή μας, που να τους εντοπίσουμε και πως χρειάζεται να χειριστούμε τον καθένα τους ξεχωριστά.

Οι Καρμικοί Αριθμοί αντιπροσωπεύουν τα μαθήματα ζωής που δεν έχουμε μάθει ακόμα και έτσι τα επαναλαμβάνουμε ξανά και ξανά, λες και μας τα επιβάλλει το πεπρωμένο μέχρι να τα μάθουμε.

Η λέξη Κάρμα προέρχεται από τα Σανσκριτικά (ιερή λογοτεχνική γλώσσα του Βραχμανικού πολιτισμού) και μεταφράζεται πολύ συχνά σαν «τιμωρία» ή ανταπόδοση. Υπάρχει βέβαια και ένα παρόμοιο χριστιανικό ρητό στην δυτική κουλτούρα «Σπέρνεις ό,τι θερίσεις». Βασικά και τα δύο σημαίνουν το ίδιο πράγμα : ότι υπάρχουν πράξεις της ψυχής που πρέπει να επανορθωθούν. Πιο απλά είναι η πεποίθηση ότι ο καθένας μας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις και τις σκέψεις του.

Η μετάφραση που γίνεται για τους πολλούς αποδίδει στη λέξη κάρμα μια αρνητική έννοια που είναι λανθασμένη. Το λεξικό δίνει έναν ορισμό που είναι περισσότερο ακριβής: «Μηχανισμός ανταπόδοσης των πράξεων , στον οποίο υπόκεινται κάθε άτομο, που θέτει τις προϋποθέσεις για τις επόμενες αναγεννήσεις του» ή ο νόμος της ανταποδοτικής δικαιοσύνης.

Στην εσωτερική βιβλιογραφία το κάρμα θεωρείται ο συμπαντικός νόμος του αιτίου και του αποτελέσματος, ο οποίος εφαρμόζεται σε πολλούς κύκλους επαναγέννησης. Με λίγα λόγια, η εκδήλωση του Κάρμα μπορεί να διαρκέσει πολλές ζωές. Προφανώς αυτό το σύστημα πεποιθήσεων δέχεται την ιδέα της μετενσάρκωσης: η ψυχή του ατόμου γεννιέται ξανά και ξανά σε διαφορετικά σώματα και σε κάθε ενσάρκωση επεξεργάζεται το Κάρμα που έχει συσσωρεύσει. Το Κάρμα είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να εκφράσει τις παρελθοντικές σκέψεις ή τις πράξεις , οι οποίες εμφανίζονται στο παρόν και ζητούν επιδιόρθωση. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι έρχεται κάποια στιγμή για να πληρώσουμε αυτά που «χρωστάμε».

Στην Αριθμολογία «Κάρμα» σημαίνει το μάθημα που πρέπει να μάθουμε, το πρόγραμμα προσπαθειών της ζωής, η πρόοδος που πρέπει να γίνει, είναι ο στόχος της ζωής , είναι το «γιατί» ήρθαμε.

Αναλύοντας λοιπόν παρακάτω έναν- έναν τους καρμικούς αριθμούς ανακαλύπτουμε πράγματα για τον εαυτό μας και εξηγούμε στοιχεία του χαρακτήρα μας εφόσον ένας καρμικός αριθμός μπορεί να υπάρχει στον αριθμό της Προσωπικότητας μας, του Πεπρωμένου μας, του Ενδότερου εγώ ή στον αριθμό Πνευματικής Ώθησης, ακόμα και στην ημέρα γέννησης. Έτσι μπορούμε να «δουλέψουμε» πτυχές του χαρακτήρα μας , να πάρουμε απαντήσεις για γεγονότα στη ζωή μας και ακολουθώντας τον «Κάρμα» μας όσο μπορούμε να κάνουμε λίγο πιο εύκολη τη ζωή μας.

Ο πρώτος Καρμικός Αριθμός είναι το 10.

Το διαφορετικό με αυτόν τον αριθμό σε σχέση με τους άλλους είναι ότι αντιπροσωπεύει ένα άλλο είδος Κάρμα, που δεν αφορά ένα χρέος που πρέπει να πληρωθεί. Ο 10 σημαίνει καρμική ολοκλήρωση και είναι ο αριθμός της αναγέννησης, της αλλαγής. Συμβολίζει την νέα αρχή που χτίζεται πάνω στις κατακτήσεις του παρελθόντος. Δείχνει επίσης ότι το καρμικό χρέος έχει πληρωθεί και τώρα το άτομο που έχει έναν τέτοιο αριθμό είναι ελεύθερο να αρχίσει από την αρχή απαλλαγμένο από παλιά χρέη.

Αν το 10 προκύπτει σε αριθμό προσωπικότητας, πεπρωμένου ή των άλλων αριθμών που προανέφερα δηλώνει πως το άτομο είναι μια παλιά ψυχή που έχει ζήσει πολλές ζωές, τόσο υψηλού όσο και χαμηλού βαθμού και που έχει μάθει πόσο μεταβατικά είναι τα πράγματα. Έχει ταλέντο να επηρεάσει και να φέρει κοντά τους άλλους, είναι άτομο δυναμικό, που έχει μια ειδική αποστολή στον κόσμο. Η καθαρή σκέψη και κατανόηση το βοηθούν να νιώσει και να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε κατάσταση από πρωτύτερα. Οι ηγετικές θέσεις γι’αυτό είναι ανοιχτές εξ αιτίας της φανερής αυτοκυριαρχίας του. Το 10 επίσης είναι συνδεδεμένο με την τύχη, την επιτυχία, τις υλικές ανταμοιβές. Με λίγα λόγια το 10 εμπεριέχει την υπόσχεση της νίκης σε δύσκολες καταστάσεις. Ίσως να συμβολίζει την αναγέννηση που περιμένατε πολύ καιρό.

Στην αρνητική του πλευρά το 10 μπορεί να προκαλέσει πείσμα και ισχυρογνωμοσύνη. Έχει την τάση να επιβάλλει τις ανάγκες και τις επιθυμίες του. Αν το άτομο δεν ξυπνήσει πνευματικά ίσως να μην αντιλαμβάνεται τις λανθάνουσες ικανότητες του. Όταν όμως ξυπνήσει η επιρροή θα είναι απεριόριστη γιατί μην ξεχνάμε στην Αριθμολογία το 10 εκφράζει όλη την ενέργεια του αριθμού 1.

Στη συνέχεια, ο επόμενος καρμικός Αριθμός είναι το 13.

Συμβολίζει τον Θάνατο και την Ανάσταση, την μετατροπή. Ο 13 είναι ένας από τους πιο παρεξηγημένους αριθμούς. Πάντα όλοι τον φοβούνται σαν αριθμό του θανάτου και πραγματικά σημαίνει θάνατο , αλλά όχι με την κοινή σημασία. Ο θάνατος είναι απλώς αλλαγή, π.χ. όταν ο καλλιτέχνης που αγωνίζεται να αναγνωριστεί , πεθαίνει σαν άγνωστος και ξαναγεννιέται σαν ένας διάσημος άνθρωπος. Το 13 επίσης μπορεί να σημαίνει και σκληρή δουλειά προκειμένου να επιτευχθεί αυτή η αλλαγή διότι είναι ένα εργατικό και επίμονο 4 μην το ξεχνάμε αυτό. Το νόημα του θανάτου στο 13 έχει προκύψει επειδή οι περισσότεροι ανταποκρίνονται στην κατώτερη του πλευρά – τις σαρκικές επιθυμίες και την ύλη. Τότε ο θάνατος συμβαίνει από καταστροφή κι αποσύνθεση του σώματος. Μερικοί ανταποκρίνονται στην ανώτερη πλευρά του 13, που συνεπάγεται πλήρη ικανοποίηση και αναγέννηση χρησιμοποιώντας την δύναμη αυτού του αριθμού για δημιουργία και για να αφήσει κάτι που να αξίζει σε αυτό τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν ημίμετρα σε αυτόν τον αριθμό. Είναι όλα ή τίποτα. Όταν κάποιος έχει το 13 στους Βασικούς αριθμούς ή στον γενέθλιο αριθμό δείχνει ότι αναπτύσσει μια πνευματική συνείδηση και αρχίζει και βλέπει ότι όλα τα πράγματα συνδέονται μεταξύ τους. Ίσως το άτομο αυτό να έχει εμπόδια που θα πρέπει να ξεπεράσει ξανά και ξανά μέχρι να μάθει πλήρως το μάθημα του, η επιτυχία σε αυτόν τον αριθμό βασίζεται στην ενέργεια του καθενός. Πιθανόν να υπάρξει ο πειρασμός να «κόψετε δρόμο» όμως κύρια χαρακτηριστικά του αριθμού αυτού είναι η πειθαρχία, η εστίαση, η σκληρή δουλειά και η ακεραιότητα, οπότε δεν σας το συστήνω γιατί θα βρείτε αδιέξοδο.

Η αρνητική πλευρά του 13 και κατ επέκταση 4 είναι η ακαμψία, η ανάγκη για έλεγχο, ο δογματισμός και η ρίψη ευθυνών στους άλλους. Άρα με το 13 στο προφίλ σας μάθετε το μάθημα της εστίασης και κάνετε συστηματική και σταθερή προσπάθεια θα υπάρξουν ανταμοιβές και επιτυχία. Σύμβολο του είναι η παρθένος Μαρία στο κέντρο των δώδεκα Αποστόλων.

Ο επόμενος καρμικός αριθμός είναι το 14

Ο αριθμός 14 οποίος σημαίνει περιορισμός, θυσία και πειρασμοί. Αφορά τις προηγούμενες ζωές στις οποίες έχει γίνει κατάχρηση της ελευθερίας. Σε αυτό τον αριθμό το μάθημα είναι η αξία της ελευθερίας και της πειθαρχίας που χρειάζεται για να κερδιθεί η ελευθερία από την αρχή. Ο αριθμός 14 δίνει συνήθως μια ζωηρή φαντασία, γεμάτη ιδέες, ενέργεια και ζωτικότητα. Είναι συνδεδεμένος με το επαναστατικό ελεύθερο πνεύμα που δεν έχει όρια στην επιθυμία του για περιπέτεια , ρίσκο και απόδραση από την πραγματικότητα.

Όταν ο αριθμός 14 βρίσκεται στους βασικούς αριθμούς ενός ατόμου ή στον γενέθλιο αριθμό του, υπάρχει η τάση να εμφανίζονται τα αρνητικά χαρακτηριστικά του αριθμού όπως η εναλλαγή σχέσεων ή εργασίας χωρίς κανένα στόχο και καμία αίσθηση επιτυχίας. Υπάρχει επίσης μια τάση προς τις σωματικές απολαύσεις , όπως φαγητό, ζάχαρη, σεξ, ναρκωτικά ή οτιδήποτε άλλο που ικανοποιεί τις αισθήσεις. Από την άλλη είναι πολύ έντονη η σεξουαλικότητα σε αυτόν τον αριθμό, όμως το άτομο αυτό έχοντας το 14 οφείλει να μετριάσει τα σωματικά πάθη και τις επιθυμίες του. η υπερβολική δουλειά ας πούμε ίσως προκαλέσει αρρώστιες και να στήσει ένα φράγμα συναγωνισμού ανάμεσα στην καριέρα και στην προσωπική ζωή.

Με το 14 ίσως δοκιμαστεί η αντοχή γι αυτό το καλύτερο που έχει να κάνει κανείς είναι να προσπαθήσει να επιβληθεί στον εαυτό του. Αν το καταφέρει αυτό θα δει την θετική πλευρά του 14, αν είναι προσεχτικός, πάντα να επιδιώκει τη σωστή ανάμιξη ή τέλεια σειρά περιστατικών που θα αποδώσουν ένα καλό μείγμα διάνοιας και αισθημάτων. Όταν θα έχει επιτύχει τον συνδυασμό ενέργειας, ζωτικότητας και δημιουργικότητας μαζί με την πλήρη κατανόηση θα διαθέτει τα απαραίτητα μέσα για να φέρει εμπνευσμένα μηνύματα στον κόσμο!

Ο καρμικός αριθμός 16

Ένας άλλος καρμικός αριθμός με πολύ ενδιαφέρον είναι το 16 το οποίο συμβολίζει την κατάχρηση της αγάπης. Σε αυτό τον αριθμό το καρμικό χρέος προέρχεται από παλιά ανάμιξη σε παράνομους ερωτικούς δεσμούς, οι οποίοι προκάλεσαν πόνο στους άλλους. Πιο απλά το 16 δείχνει ότι στο παρελθόν έχει υπάρξει ανευθυνότητα σε θέματα αγάπης ή σε κάποιο θέμα που υπήρχε η λέξη δέσμευση. Η κατάληξη του 16 είναι το 7 ο οποίος σαν αριθμός αποτελεί τον μύστη εκείνον που βυθίζεται στον εσωτερικό του εαυτό και στηρίζεται στην ανώτερη καθοδήγηση του. Με λίγα λόγια ο στόχος του 16 είναι να μπορέσει να συνδυάσει το προσωπικό πνεύμα με το συμπαντικό πνεύμα . μόνο τότε γίνεται γαλήνιος ο δρόμος του και σταματά ο επαναλαμβανόμενος κύκλος της καταστροφής και της αναγέννησης. Όταν κάποια ξαφνικά και απρόβλεπτα γεγονότα γκρεμίζουν ότι έχει εδραιωθεί το 16 αναγκάζεται να ξαναχτίσει από την αρχή. Ο αριθμός αυτός συνδέεται με την αφύπνιση σε ότι αφορά τις πνευματικές αλήθειες που υπάρχουν βαθιά μέσα στην ψυχή.

Αν το 16 εμφανίζεται σε Βασικούς Αριθμούς ενός ατόμου όπως αριθμός πεπρωμένου ή αριθμό προσωπικότητας τότε η ζωή θα το ρίξει στα βαθιά, για να καταφέρει να σηκωθεί πάλι, να πέσει ξανά μέχρι να αντιληφθεί και να τιμήσει την πνευματικά φύση σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Γενικά το 16 μας δείχνει ένα άτομο μαγνητικό, μια έντονη προσωπικότητα που προσελκύει τους άλλους. Έχει ταλέντο στο γράψιμο και στην ομιλία, είναι ένας διανοούμενος κατά βάθος. Μπορεί να υποστεί δοκιμασίες και ήττες αλλά αυτό είναι που πρέπει να καταπολεμήσει, την απομόνωση, την δυσκολία προσέγγισης, να απαλλαχτεί από την εγωιστική του φύση, να αποφεύγει τις λανθασμένες επιλογές ανθρώπων (σχέσεων) και να μην αφήνει την ύλη να τον κυβερνά.

Το μεγαλείο του 16/7 είναι να μάθει τη λύτρωση από την εξάρτηση από την ύλη, διότι μπορεί να γίνει ένας μεγάλος μύστης και να ξαναχτίσει τη ζωή του πάνω σε αυτές τις αρχές!

Ο καρμικός αριθμός 19

Ο τελευταίος καρμικός αριθμός (γι’αυτό το άρθρο) είναι ο 19 που καταλήγει και αυτό σε 1. Η δόνηση αυτού του αριθμού είναι συνδεδεμένη με την κατάχρηση της δύναμης. Το καρμικό χρέος εδώ προκύπτει από παλιά παραπτώματα στα οποία ο 19 φέρθηκε με τελείως εγωκεντρικό τρόπο, τυφλός σε όλα εκτός από την εκπλήρωση των δικών του επιθυμιών. Η βάση αυτού του αριθμού είναι να μάθει κανείς να στέκεται μόνος στα πόδια του και να χρησιμοποιεί τη δύναμη του σωστά. Να ζητά συμπαράσταση, βοήθεια από τους άλλους και κατανόηση.

Στην ανάλυση του 19 το 1 εδώ δείχνει την ιδιοτέλεια σε προηγούμενη ζωή και το 9 αντιπροσωπεύει τα επιτεύγματα ιδιαίτερα την επίτευξη της πνευματικής γνώσης. Παλαιότερα και ακόμα δηλαδή, ο 9 θεωρείται ο αριθμός της ανώτερης κοσμικής συνειδητότητας. Αυτό σημαίνει ότι ο 19 σε προηγούμενες ζωές είχε τη δύναμη του σύμπαντος στα χέρια του αλλά παρ’όλη αυτή τη γνώση και τη δύναμη επέλεξε τους δικούς του ιδιοτελείς σκοπούς, αδιαφορώντας για τα δικαιώματα των άλλων και για τις κοσμικές συνέπειες των πράξεων του. Όταν ο 19 εμφανίζεται σε Βασικούς αριθμούς δίνει μια νότα αρχηγού , οργανωτή, ο οποίος είναι πολύ εκφραστικός ομιλητής αλλά όλες αυτές οι ικανότητες θα ήταν χρήσιμες σε δημόσια υπηρεσία. Μαζεύει, συνθέτει και αναγεννά τα σφάλματα τους παρελθόντος σε στάσεις που εξασφαλίζουν την μελλοντική του επιτυχία. Η πίστη και η δημιουργικότητα του ανανεώνουν συνεχώς τις απόψεις της ζωής που άλλοι αγνοούν, εξασφαλίζοντας έτσι την συνεχή του ανάπτυξη. Προσελκύει την αγάπη και το χρήμα. Αυτό που θα πρέπει να προσέξει είναι να υποτάξει τις συγκινήσεις του και τους συναισθηματικούς αυθορμητισμούς για να μην προκαλέσει υλικές ζημιές και αποτυχία.

Σαν αρνητικός ο 19 ζει διπλή ζωή, δημιουργεί μια θετική εικόνα του εαυτού του αλλά από την άλλη ζει μια μυστική ζωή απάτης και ψευτιάς. Μένοντας όμως στην υψηλή δόνηση του αριθμού έχει μεγάλη αντοχή. Ξέρει πως η πιο σκοτεινή ώρα είναι πάντα πριν την αυγή. Έχει μεγάλες ικανότητες στην καθοδήγηση επειδή συλλέγει και διανέμει τη δύναμη που δίνει φως και ζωή. Έτσι και ο ίδιος θα βρει ευτυχία, ανταμοιβή και υπερνίκηση της κακοτυχίας όταν θα έχει φτάσει σε ένα βαθμό ωριμότητας.

(Ακολουθεί δεύτερο μέρος σύντομα…)

Με λίγα λόγια όλοι οι Καρμικοί Αριθμοί έχουν δύο πλευρές, την φωτεινή και την σκοτεινή πλευρά, την χαμηλή και την υψηλή δόνηση. Έχουν ιδιαιτερότητες και δυσκολίες αλλά έχουν και ένα είδος σοφίας. Αν εντοπίσουμε λοιπόν τον εσωτερικό μας πλούτο, δεν αντισταθούμε και ακολουθήσουμε την ροή, εκπληρώνοντας τα «χρέη» μας, θα καρπωθούμε και τις ανταμοιβές τους.

Εξάλλου, σύμφωνα με το εδάφιο του Εκκλησιαστή Η1 « Η σοφία ενός ανθρώπου κάνει την όψη του να λάμπει».