Ετικέτες

, , , ,

portrait1

Θα μπορούσαμε να ονομάσουμε τον αριθμό αυτό, σαν τον καθρέφτη της ατομική μας προσωπικότητας. Η σύνθεση , η σημασία, αλλά και η ερμηνεία του ονοματεπωνύμου μας , περικλείωνται σε αυτό που ονομάζουμε Αριθμό Προσωπικότητας ή Εντύπωσης.
Από αυτόν τον ονομαστικό αριθμό, μπορεί να βγει η γενική ένδειξη της προσωπικότητας του ατόμου, λίγο πολύ με προσέγγιση που δίνεται από την αστρολογία με τον «ήλιο» ή το ζώδιο στο οποίο ανήκει κάθε άτομο.
Μια ερμηνεία , γενική, εφόσον την γενική ερμηνεία του χαρακτήρα ενός ανθρώπου την συμπληρώνουν κι άλλα στοιχεία, άλλοι βασικοί αριθμοί , κάνοντας τον καθένα μας μοναδικό.

Ονομάζεται και αριθμός εντύπωσης , διότι είναι και ο αριθμός που μαρτυρά την πρώτη εντύπωση που κάνουμε στους άλλους όταν μας συναντούν για πρώτη φορά σε μια παρέα, μια κοινωνική επαφή ή στον εργασιακό χώρο.
Ο αριθμός Προσωπικότητας είναι ένα από τα «κομματάκια του παζλ» , της γενική μας εικόνας, είναι μια ιδιαίτερη νότα, απαραίτητη και βασική , ερμηνεύοντας ένα ένα τα γράμματα , σε αντιστοιχία με τους αριθμούς, δίνοντας ακριβείς πληροφορίες.
Για να έχουμε ένα σωστό αποτέλεσμα του υπολογισμού αυτού, πάντα αναλύουμε το όνοματεπώνυμο, όπως είναι στο πιστοποιητικό γέννησης και στην ταυτότητα. Η δόνηση του είναι έντονη ακόμα κι αν χρησιμοποιούμε ένα υποκοριστικό, εφόσον σε επίσημα ή νομικά έγγραφα πάντα δίδεται ολόκληρο (όπως της ταυτότητας).
Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά , των Προσωπικοτήτων , από το 1 έως και το 9, συμπεριλαμβάνοντας και τους τρεις Κύριους αριθμούς 11, 22, 33 στους οποίους υπάρχει μια ιδιαιτερότητα, χωρίς να τους λείπουν οι «γήινες» δονήσεις των 2, 4, 6 στην καθημερινότητα τους.

Προσωπικότητα 1
Οι 1 είναι γεννημένοι αρχηγοί , οδηγητές , τους αρέσει να διευθύνουν , να συντονίζουν, να οργανώνουν και να διατάζουν. Άτομα φιλόδοξα , δημιουργικά , ίσως και εγωιστικά. .Χαρακτηρίζονται από αντίληψη, πρωτοβουλία και αποτελεσματικότητα. Είναι άτομα που αποφασίζουν μόνα τους για την τύχη τους και με ότι καταπιαστούν θα το βγάλουν εις πέρας .Οι 1 δεν χάνουν σχεδόν ποτέ την ψυχραιμία τους και αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις όλες κατά μέτωπο απλά κάποιες φορές τους λείπει η ανεκτικότητα και η υπομονή. Σαν άτομα έχουν πείσμα και αντιπαθούν τους περιορισμούς . Σαν σύντροφοι είναι αφοσιωμένοι και πιστοί, αλλά δεν αντέχουν την απόρριψη. Χρειάζονται δράση, πολυτέλεια και διασκέδαση. Ιδανικά επαγγέλματα: οι επιχειρήσεις , το εμπόριο, η ιατρική, η διδασκαλία, η πολιτική, οι δημόσιες σχέσεις , ο στρατός και σε οποιοδήποτε επαγγελματικό χώρο που δεν θα πλήττουν.

Προσωπικότητα 2
Οι 2 είναι εσωστρεφείς και αναζητούν την έγκριση και την υποστήριξη των άλλων .Δεν είναι οι πρωταγωνιστές αλλά είναι πάντα απαραίτητοι . Απεχθάνονται τις ακρότητες, είναι συνεργάσιμοι, ικανοί να υπακούν ,συναισθηματικοί και τρυφεροί. Γίνονται ντροπαλοί και συνεσταλμένοι και συχνά εξαρτώνται από τους άλλους. Είναι ανασφαλείς , και χρειάζονται κάποιον στη ζωή τους που να τους παρέχει σιγουριά. Άτομα έξυπνα , με χιούμορ , ανεπτυγμένη φαντασία και καλλιτεχνικότητα . Πολλοί είναι ζωγράφοι, συγγραφείς , μουσικοί. Εναλλακτικά μπορούν να εργαστούν σε τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, δημόσιες υπηρεσίες και οπουδήποτε δεν απαιτείται ρίσκο.

Προσωπικότητα 3
Οι 3 είναι άτομα κοινωνικά, που αγαπούν την συντροφιά και τους φίλους. Προσαρμόζονται εύκολα, είναι δημιουργικοί , καλλιτεχνικοί, πρωτότυποι & αυθεντικοί. Οι 3 είναι πολυτάλαντοι , σκέφτονται με μεγάλη ταχύτητα και συνηθίζουν να λένε τα πράγματα με το όνομα τους χωρίς επιφυλάξεις. Είναι σχεδόν πάντα αισιόδοξοι , ευδιάθετοι, φιλόδοξοι, διπλωμάτες και γίνονται εύκολα άνθρωποι καριέρας . Στην προσωπική του ζωή μοιράζονται το χρόνο ανάμεσα στον σύντροφο και στους φίλους . Είναι γενναιόδωροι, λειτουργούν με εντιμότητα και χωρίς εγωιστικά κίνητρα. Ιδανικά επαγγέλματα :ένοπλες Δυνάμεις ,θεάματα , δημοσιογραφία,καλλιτεχνία, ιατρική, διαφήμιση, αθλητισμός, ακόμα και ….πιλότοι ή καπετάνιοι! Παντού σημειώνουν αναγνωρίσιμη επιτυχία.

Προσωπικότητα 4
Οι 4 είναι σταθεροί , ισορροπημένοι , αποφασιστικοί, τίμιοι, στα πλαίσια του νόμου, μεθοδικοί. . Κάποιες φορές ίσως είναι σοβαροί, προσγειωμένοι, μένουν πάντα εντός ορίων σε σημείο που γίνονται άκαμπτοι στις απόψεις τους .Δεν αγαπούν τις αλλαγές , η δουλειά δεν τους φοβίζει, δεν βαριούνται και δεν δυσανασχετούν. Είναι πολύ πιο συναισθηματικοί και ευαίσθητοι από αυτό που συνήθως παρουσιάζουν. Γίνονται συχνά ισχυρογνώμονες και επιμένουν πεισματικά . Ανέρχονται σταδιακά σε διευθυντικές θέσεις μετά από χρόνια αφοσίωσης και καθήκοντος. Αποφεύγουν τις επενδύσεις και τα ρίσκα . Είναι άνθρωποι με χιούμορ, ευχάριστοι και μπορούν να μεταδώσουν γέλιο και χαρά. Στις προσωπικές τους σχέσεις αποφεύγουν τις ρήξεις εν ονόματι της ηρεμίας και της ησυχίας. Ιδανικά επαγγέλματα:Λογιστικά, δημοσιογραφία , σχέδιο, ψυχολογία, ή οπουδήποτε υπάρχει ανάλυση και πρακτικότητα..

Προσωπικότητα 5
Οι 5 είναι ανοιχτόμυαλοι, περίεργοι, περιπετειώδεις . Έχουν μαγνητισμό, αγαπούν τα ταξίδια και τις αλλαγές. Θέλουν ελευθερία και ανεξαρτησία Είναι ριψοκίνδυνοι, ψύχραιμοι και με θάρρος . Γίνονται αγαπητοί , δημιουργούν φιλικές σχέσεις εύκολα γιατί δείχνουν κατανόηση και ενδιαφέρον στα προβλήματα των άλλων . Συνήθως δεν έχουν καλή οικονομική διαχείριση λόγω της παρορμητισμού τους .Δεν δεσμεύονται με λόγια και έργα και αποφεύγουν με διπλωματία τις ευθύνες τους. .Η ερωτική ζωή του 5 χαρακτηρίζεται απρόβλεπτη λόγω της τάσης τους για καταχρήσεις & υπερβολές.. Ιδανικά επαγγέλματα : η δημοσιογραφία ,η ξενάγηση, η δικηγορία, η πολιτική , τα media και οτιδήποτε ριψοκίνδυνο που αφήνει χρήμα , φήμη και δημοτικότητα .

Προσωπικότητα 6
Οι 6 είναι αρχηγοί της οικογένειας ή οποιουδήποτε ομίλου. Είναι υπεύθυνοι, με συνείδηση των υποχρεώσεων , αγαπούν την αρμονία και την ησυχία.
Φροντίζουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, δείχνουν κατανόηση. Όταν βάλουν ένα στόχο θα κάνουν τα πάντα για να τον επιτύχουν .Το χρήμα για τους 6 είναι μέσο και όχι σκοπός ζωής , γι αυτό συνήθως γίνονται ευεργέτες.. Δεν κάνουν ποτέ κατάχρηση της δύναμης τους και αναγνωρίζουν τις ικανότητες των άλλων .Στα οικογενειακά ζητήματα δείχνουν μεγάλη ευαισθησία και έχουν την ικανότητα να αποκαθιστούν κλονισμένες σχέσεις όχι μόνο δικές του αλλά και τρίτων .Είναι ρομαντικοί και πιστοί και συνήθως εξιδανικεύουν τον σύντροφο τους. Ιδανικά επαγγέλματα : Διακόσμηση, καλλιτεχνία,  εναλλακτικές θεραπείες, Φυσιοθεραπεία , ψυχολογία και όπου υπάρχει ομορφιά και προσφορά.

self

 Προσωπικότητα 7
Οι 7 αγαπούν το μυστήριο, την έρευνα , την μελέτη, την ανακάλυψη. Οι περισσότεροι έχουν κλίση στην μεταφυσική και συνήθως υπάρχει ανεπτυγμένη η 6η αίσθηση. Δεν τους απασχολεί πολύ η εξωτερική τους εμφάνιση, ούτε τα πλούτη και η μεγάλη κοινωνική ζωή. Είναι ήπιοι, συναισθηματικοί, και εσωστρεφής . Έχουν πλούσια φαντασία και θα πρέπει στη ζωή τους να φροντίσουν να διοχετευτεί σωστά. Θα επιλέξουν έναν σύντροφο που να έχει ίδιες πνευματικές πεποιθήσεις με τους ίδιους . Αλλιώς προτιμούν να ζουν μόνοι διότι αντέχουν την μοναξιά. Στα θέματα καριέρας δεν έχουν διάθεση να καταπονεθούν και γενικά ακολουθούν τους δικούς τους ρυθμούς. Ιδανικά επαγγέλματα: εναλλακτικές θεραπείες, παραψυχολογία , έρευνες , προγραμματιστές Η/Υ.

 Προσωπικότητα 8
Οι 8 είναι τα όντα της εξουσίας ,της επιτυχίας . Είναι φιλόδοξοι , μαχητικοί , γεννημένοι επιχειρηματίες και συνήθως  αυτοδημιούργητοι . Αισθάνονται υπερήφανοι για τον εαυτό του αφού τα περισσότερα στη ζωή τους τα έχουν καταφέρει μέσα  από προσωπικές προσπάθειες . Δεν επιτυγχάνουν πάντα με τον «σταυρό στο χέρι».Είναι πειθαρχημένοι και ξέρουν πάντα τις δυνατότητες τους. Είναι γοητευτικοί και ευαίσθητοι . Ακόμα κι αν αποτύχουν , θα ξαναγεννηθούν από τις στάχτες τους !Αγαπούν την ύλη και την πολυτέλεια. Σαν σύντροφοι είναι πιστοί και υπεύθυνοι στην οικογένεια. Ιδανικά επαγγέλματα αν δεν είναι οι ίδιοι αφεντικά, θα είναι στελέχη επιχειρήσεων , σε θέσεις ισχύος μιας και φημίζονται για τις διοικητικές τους ικανότητες.

Προσωπικότητα 9
Οι 9 είναι ιδεολόγοι, γενναιόδωροι, άνθρωποι με ανοιχτό μυαλό που αγαπούν τις γνώσεις. Είναι ουμανιστές, οπαδοί των ταξιδιών , που έχουν ανάγκη να ζουν με τους άλλους και να εκτιμούνται από τους άλλους. Ίσως κάποιες φορές εγωιστές , μισαλλόδοξοι ή με έπαρση Κατά βάση είναι οραματιστές ,πολύ καλοί οργανωτές , δραστήριοι, και αποφασιστικοί. Σέβονται τους ανθρώπους και δεν τους διαχωρίζουν σε κοινωνικές τάξεις. Στις σχέσεις τους είναι ευχάριστοι και γενναιόδωροι. Η γοητεία τους και η στοργικότητα εντυπωσιάζει εκτός κι αν αποφασίσει να διακόψει την σχέση, εκεί μετατρέπεται σε παγόβουνο, και μπορεί να προκαλέσει πολύ πόνο. Οι 9 επιλέγουν κάποιο προσωπικό επάγγελμα για να μην έχουν αφεντικά στο κεφάλι τους. Διαθέτουν υψηλή φαντασία , δυνατό ένστικτο και μεγάλη διαίσθηση.

Προσωπικότητα 11
Οι 11 είναι οι Πνευματικοί Αγγελιοφόροι που συχνά γνωρίζουν πράγματα χωρίς να τα έχουν διδαχτεί. Είναι έξυπνοι και αιώνιοι επαναστάτες. Οι άλλοι δεν είναι πάντα σε θέση να τους καταλάβουν. Ίσως ασχοληθούν με χώρους που έχουν σχέση με φιλανθρωπικούς σκοπούς, νοσοκομεία , σαν κοινωνικοί λειτουργοί, σαν σύμβουλοι ή δάσκαλοι . .Έχουν σκοπό να αναγνωρίσουν τις δημιουργικές και διαισθητικές ικανότητες τους για να τις χρησιμοποιήσουν για το καλό της ανθρωπότητας . Οι ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στη ζωή τους θα τους μάθουν να εκφράσουν την διδακτική τους ικανότητα, να προσπεράσουν τις προκλήσεις όσο κι αν τους φανούν σαν δοκιμασίες. Αν μπουν στα φώτα της δημοσιότητας θα διαπρέψουν. Διάσημοι 11: Πριγκίπισσα Νταϊάνα, Τόνι Μπλερ .

Προσωπικότητα 22
Οι 22 είναι άνθρωποι που «οικοδομούν», σχεδιάζουν» και οραματίζονται για την ανθρωπότητα . Έχουν εξαίρετες οργανωτικές ικανότητες, είναι φυσικοί ηγέτες και χρησιμοποιούν την πνευματική σοφία για να πετύχουν απτά αποτελέσματα. Χαρακτηρίζονται από ιδεαλισμό, ευαισθησία, διαίσθηση, δημιουργικότητα και πίστη. Οι 22 μπορούν να λειτουργήσουν καλύτερα σε πεδία που επιτρέπουν μια ευρύτερη οπτική και προάγουν την παγκόσμια κατανόηση και ειρήνη. Η αποστολή ενός 22 είναι να κάνει τους άλλους να συνειδητοποιήσουν την ενότητα του νου, του σώματος και του πνεύματος. Με λίγα λόγια χτίζει υπέροχα πράγματα που συντελούν στο γενικό καλό! Διάσημοι 22 : Γούντι Άλεν, Ντέμι Μουρ.

νθ

Προσωπικότητα 33
Οι 33 χαρακτηρίζονται από τις λέξεις οραματισμός, ευαισθησία, ανιδιοτέλεια, αλτρουισμός, φροντίδα. Είναι τρυφερές καρδιές, άνθρωποι συναισθηματικοί, προστατευτικοί , με συμπόνια για τους άλλους. Δίνουν πρόθυμα τον εαυτό τους, προσφέρουν ενθάρρυνση και ολόψυχη κατανόηση σε όσους χρειάζονται βοήθεια. Η βασική τους αρχή είναι να ωφελούν τους άλλους, να διορθώνουν τις αδικίες και να αποκαθιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όσοι έχουν την δόνηση του αριθμού αυτού καλούνται να μάθουν να εστιάζουν τα συναισθήματα τους σε ανώτερους στόχους και να ανταποκρίνονται πρόθυμα στις ανάγκες των άλλων. Διάσημοι 33 : Μέριλ Στριπ, Φράνσις Φορντ Κόπολα.

Όλες οι προσωπικότητες και όλοι οι αριθμοί φυσικά , έχουν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους…κανείς δεν είναι τέλειος…έτσι ακριβώς το κάθε χαρακτηριστικό κάνει τον καθένα μας, διαφορετικό και μοναδικό!

Advertisements