Ετικέτες

, , , ,

lav

«Τρία φιλιά, ένα στην καρδιά σου, ένα στα χείλη σου και ένα πάνω στα μάτια σου» έστελνε ο κυριευμένος από έρωτα Μέγας Ναπολέων στη Ζοζεφίνα……

Μα δεν είναι εκπληκτικό ότι ο έρωτας δεν έχει ούτε εποχές, ούτε ηλικίες , ούτε κοινωνικές τάξεις και αξιώματα κοιτά!
Κατά την διάρκεια της ιστορίας, είτε μέσα από μύθους, είτε μέσα σε πολέμους , είτε εντέλει στον κινηματογράφο, ο έρωτας είναι αυτός που κάνει τη διαφορά και μας κρατά το ενδιαφέρον άσβσεστο.

Ξεκινώντας την αναδρομή από τα παλαιότερα χρόνια , μπορούμε να σταθούμε από την πλευρά της ιστορίας, στον Περικλή και την Ασπασία, τον Αντώνιο και την Κλεοπάτρα, την Ευρυδίκη και τον Ορφέα, τον Πάρη και την ωραία Ελένη, τον Ιουστινιανό και την Θεοδώρα!
Δεν περνά αδιάφορος και ο μυθικός έρωτας της Ισόλδης και του Τριστάνου ή του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, που δεν έλειπε φυσικά το αίσθημα της αυτοθυσίας για την αγάπη τους!

Άλλοι έρωτες που είχαν έντονα συναισθήματα , πάθος και έμειναν στην ιστορία , κάποιους από τους οποίους θα αναλύσουμε και στη συνέχεια για να δούμε και την αριθμολογική σκοπιά , από τον κινηματογράφο και την τέχνη , είναι οι ιστορίες των : Έντιθ Πιάφ- Μαρσέλ Σερντάν, Γούντι Άλεν -Μία Φάροου, Αδόλφος Χίτλερ-Εύα Μπράουν, Ίνγκριντ Μπέρκγμαν -Ρομπέρτο Ροσελίνι, Μαρία Κάλλας-Αριστοτέλης Ωνάσης, Ελίζαμπεθ Τέϊλορ – Ρίτσαρντ Μπάρτον, Μελίνα Μερκούρη – Ζιλ Ντασέν, Άβα Γκάρντνερ – Φρανκ Σινάτρα, Δημήτρης Χορν- Έλλη Λαμπέτη, Λώρενς Ολιβιέ- Βίβιαν Λι, Γκρέυς Κέλλυ-Ρενιέ και άλλοι πολλοί ακόμη…

Θα ξεκινήσουμε την αριθμολογική εκτίμηση από το ζευγάρι Άβα Γκάρντνερ – Φρανκ Σινάτρα, ορμώμενη από μία φράση της Γκάρντνερ όταν ρωτήθηκε για τον έρωτα της με τον Σινάτρα… «Μας πλήγωσε η αγάπη μας και μας ταλαιπώρησε τόσο που δεν μπορούσαμε να αντέξουμε πια».

ava

• Μία σχέση που αριθμολογικά έχει την δόνηση του αριθμού 9, δηλώνοντας αμέσως ότι ήταν μια σχέση από την μιά παραμυθένια, και από την άλλη η διάρκεια της «κρεμόταν» από μια λεπτή κλωστή…σχέση γεμάτη έντονα συναισθήματα, κάνοντας και τους δύο να αισθάνονται ότι έχουν βρει το άλλο τους μισό. Η δραματοποίηση όμως των καταστάσεων ίσως να έχει άμεση σύνδεση με την παραπάνω δήλωση της Γκάρντνερ!

 

 

liz

• Το επόμενο ζευγάρι που άφησε ιστορία ο θυελλώδης έρωτας τους είναι αυτός, της Ελίζαμπεθ Τέιλορ και του Ρίτσαρντ Μπάρτον! Εδώ έχουμε μια σχέση που έχει τα χαρακτηριστικά του αριθμού 1, δηλώνοντας έναν κεραυνοβόλο έρωτα , παθιασμένο, με κοινούς στόχους..η διάρκεια του όμως καθορίζεται από το πόσο και οι δύο θα έλεγχαν τον εγωισμό τους και την τάση τους για κυριαρχία! Με την ίδια δόνηση ήταν και η σχέση της Ίνγκριντ Μπέργκμαν με τον Ρομπέρτο Ροσελίνι καθώς επίσης και ο γάμος της Μελίνας Μερκούρη με τον Ζιλ Ντασέν, μόνο που οι τελευταίοι , πέτυχαν την «συνταγή»!

 

 

 

 

 

 

• Ένας ακόμη έρωτας με άδοξο τέλος ήταν και αυτός της Μαρία Κάλλας με τον Αριστοτέλη Ωνάση…ένας έρωτας , όχι με ιδιαίτερα έντονο πάθος, αλλά κοινούς στόχους πιο πολύ πρακτικούς, εφόσον παίρνει την ενέργεια του αριθμού 4. Μπορούσε να διαρκέσει αν η ρουτίνα και ο συντηρητισμός είχαν αποφθεχθεί και δεν οδηγούσαν την σχέση στην ολοκλήρωση της!

Onasis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

• Ο έρωτας της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ θα χαρακτηριζόταν από την φράση «μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε»! Η δόνηση του αριθμού 8 , κάνει τη σχέση γεμάτη μαγνητισμό, έντονη σεξουαλική έλξη και πολλές σκηνές ζηλοτυπίας. Η ζήλια και η κτητικότητα είναι αυτά που έκαναν την σχέση να φθαρεί. Οι κοινοί επαγγελματικοί στόχοι, δηλώνουν επιτυχία (όπως και την είχαν μαζί) , αλλά ο ανταγωνισμός έφερε ακραία αποτελέσματα!

aliki1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

• Μία σχέση που είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι αυτή της Βίβιαν Λι με τον Λόρενς Ολίβιε. Ο αριθμός που χαρακτηρίζει Vivian1

τον έρωτα τους είναι ο αριθμός 5! Έντονο το παιχνίδι του φλέρτ και της σαγήνης. Ο απίστευτος ερωτισμός μεταξύ τους, ίσως δεν τους άφησε να εμβαθύνουν στο να ανακαλύψουν όλες τις πτυχές του χαρακτήρα ο ένας του άλλου. Η ανάγκη για ελευθερία και ανεξαρτησία και των δύο, δεν άφησε περιθώρια η σχέση αυτή να διαρκέσει !

 

 

 

 

 

 

 

 

lampeti

 

 

• Αγάπη , ζεστασία και αρμονία χαρακτηρίζουν τον έρωτα του Δημήτρη Χόρν με την Έλλη Λαμπέτη…μία σχέση με την χροιά του αριθμού 6, δεν έχει παρά να δηλώσει μια σχέση δύο ατόμων που ενώνονται και σε ψυχικό επίπεδο. Έντονα συναισθήματα, κοινά ενδιαφέροντα και επιθυμίες. Η ζήλια και η ανασφάλεια όμως μπορεί να λειτουργήσουν ως δηλητήριο για μια τέτοια σχέση και να οδηγήσουν άδοξα στην ολοκλήρωση της!

 

 

edith

 

 

• Ο έρωτας της Εντίθ Πιάφ με τον πυγμάχο Μαρσέλ Σερντάν είχε το χρώμα του αριθμού 3. Μία σχέση που έκανε και τους δύο να βρου την παιδικότητα τους, την χαρά και την αισιοδοξία , κάνοντας τους καλύτερους . η πιθανή γνωριμία από κοινούς φίλους αλλά και η άψογη επικοινωνία είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά της σχέσης τους. Ο αυθορμητισμός και η τάση επιβολής είναι οι μόνες αιτίες που ίσως να έφερναν «σύννεφα» σε αυτή τη σχέση!

Όλοι οι έρωτες μας εμπλουτίζουν και μας κάνουν να ερχόμαστε σε επαφή με τα πιο βαθιά μας συναισθήματα, όποια κατάληξη κι αν έχουν…

Advertisements