Ετικέτες

, , , ,

Panagia4Μια ημέρα, η οποία για εμάς τους Έλληνες συμβολίζει δύο σημαντικές στιγμές της Ιστορίας και της Θρησκείας μας.

Από την πλευρά της Θρησκείας ,  γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, και αναφερόμαστε στην χαρμόσυνη είδηση , της γέννησης του Ιησού Χριστού, που δόθηκε από τον αρχάγγελο Γαβριήλ προς την Μαρία, κρατώντας ο Αρχάγγελος έναν κρίνο, προς ένδειξη αγνότητας.

Ευαγγελισμός σημαίνει αναγγελία χαρμόσυνης είδησης και ετυμολογικά προέρχεται από το ευάγγελος (=ευ+άγγελος < αγγέλω) μια πολύ παλαιότερη ελληνική λέξη .

Πολλά χρόνια αργότερα έρχεται μια στιγμή στην Ιστορία μας , στις 25 Μαρτίου του 1821,  που με τα λόγια του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη «Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για τη λευτεριά της Ελλάδας και δεν την παίρνει πίσω», αλλά και την απελευθέρωση μας από την Οθωμανική αυτοκρατορία να μείνει πάντα στις καρδιές μας αξέχαστη, και να γιορτάζουμε την επέτειο αυτή προς τιμήν εκείνων των ανθρώπων , που έδωσαν τις ζωές τους για την δική μας ελευθερία.

Η σύσταση της Φιλικής Εταιρείας, η πτώση του Μεσολογγίου το 1826 σε συνδυασμό με την ήττα του Ιμπραήμ στη Μάνη και το κίνημα του Φιλελληνισμού, ήταν επιγραμματικά οι βασικότερες «εικόνες» εκείνης της περιόδου.  Το σύνθημα της επανάστασης, «Ελευθερία ή Θάνατος», έγινε το εθνικό σύνθημα της Ελλάδας και από το 1838 η 25η Μαρτίου, επέτειος εορτασμού της έναρξής της επανάστασης, καθιερώθηκε ως ημέρα εθνικής εορτής!

Panagia3

Δύο πολύ σημαντικά γεγονότα τα οποία θα πρέπει να μας δίνουν κουράγιο και πίστη, κρατώντας πάντα την ελπίδα άσβεστη!

Ας δούμε όμως , σήμερα βάσει αριθμολογίας , τι ένδειξη δίνουν οι αριθμοί και τι επιρροή μας ασκούν.

Η ημέρα λοιπόν βρίσκεται κάτω από την δόνηση του αριθμού 7. Αριθμός της πνευματικότητας, της ενδοσκόπησης, και της γνώσης . Είναι ένας ιερός αριθμός, που σχετίζεται με το σύμβολο της περάτωσης της δημιουργίας, της πραγματοποίησης. Εφόσον και ο κόσμος δημιουργήθηκε σε 7 ημέρες! Η έβδομη ημέρα λοιπόν, ήταν ημέρα ξεκούρασης και θαυμασμού της Δημιουργίας.

Ο αριθμός 25 με την σειρά του, συνδέεται με την λέξη «μάχη»!  την μάχη που πρέπει να δώσει ο άνθρωπος για να εξελιχθεί πνευματικά, διευκολύνοντας έτσι την ζωή του.

Η σημερινή ημέρα λοιπόν μας ωθεί να μελετήσουμε τις καταστάσεις, να διδαχθούμε από το παρελθόν. Αν χειριστούμε ορθά την ελευθερία και τον αυθορμητισμό μας θα αποφύγουμε περιττές συγκρούσεις , οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια ενέργειας.

Ο αριθμός 43, ο ποιός κι αυτός δίνει το χρώμα του στην ημέρα, μας ωθεί σε μια εναλλαγή μεταξύ Ειρήνης και Πολέμου, μεταξύ ελπίδας και απογοήτευσης.

Panagia5

Γλυκόπικρα συναισθήματα μας κατακλύζουν.  Αν ξέρουμε πότε να σωπαίνουμε και χρησιμοποιούμε την ξεκάθαρη λογική μας για τις αποφάσεις μας , όλα θα πάνε καλά. Η ανεκτικότητα και η εγκαρδιότητα μας, θα λειτουργήσει σαν βάλσαμο στις καρδιές των φίλων μας. Οι διαισθητικές μας δυνάμεις καλό θα είναι να βγούν στην επιφάνεια. Παίρνοντας τις απαντήσεις που αναζητάμε από τον «εσώτερο εαυτό», νιώθουμε μια ικανοποίηση και μια πραότητα.

Η επαφή με την φύση, τον διαλογισμό και όλα τα είδη θεραπειών , θα μας βοηθήσουν να σκεφτούμε και να μελετήσουμε πιο ξεκάθαρα, τι βήμα να κάνουμε παρακάτω…

Η ημέρα έχει την ιερότητα της, και ίσως φέτος να το συνειδητοποίησουμε ακόμα περισσότερο!

Τα σοφά λόγια του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, είναι ακόμα επίκαιρα :

“Το Γένος μας και άλλες φορές σταυρώθηκε, αλλά ιδού ζώμεν.”

Panagia