Ετικέτες

, , , ,

palme sunday1

Κυριακή των Βαίων!

Μια ημέρα , η οποία συμβολίζει την θριαμβευτική είσοδο του Ιησού στα Ιεροσόλυμα, βάσει των ιερών ευαγγελίων , οι Ιουδαίοι τον υποδέχθηκαν κρατώντας βάια ή βάγια (κλάδους φοινίκων) και απλώνοντας στο έδαφος τα φορέματά τους ζητωκραύγαζαν «Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου».
Μια τόσο ιερή ημέρα δεν θα μπορούσε αριθμολογικά , παρά να έχει επιρροή από σημαντικούς αριθμούς και ίσως «βαθιά» πνευματικούς δίνοντας μας ένα σπουδαίο μήνυμα!
Ενέργειες σημαντικές δίνουν το «χρώμα» τους , όπως είν αι ο αριθμός 11 , ο οποίος χαρακτηρίζει την ημέρα. Ένας Κύριος Αριθμός από τον οποίο μπορούμε να αντλήσουμε βοήθεια και φώτιση από τις Κοσμικές δυνάμεις σε ένα πιο πνευματικό επίπεδο.
Όπως όταν ο Ιησούς εισήχθη στα Ιεροσόλυμα, είχε να μεταδώσει ένα «μήνυμα» στον κόσμο , έτσι και σήμερα έχουμε μια παρόμοια ενέργεια δίνοντας μας την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τον ανώτερο εαυτό μας, και χρησιμοποιώντας την διαίσθηση μας και την ικανότητα μας στον οραματισμό , να λάβουμε πληροφορίες σαν απαντήσεις για θέματα που μας απασχολούν!

 

palme sunday
Ο αριθμός 11 στην ημέρα, μας κάνει απαιτητικούς και ίσως μας βάλει σε διαδιακασίες όχι και τόσο προσιτές για να φτάσουμε στον στόχο μας. Χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι είναι και ακατόρθωτο. Η επιπρόσθετη ενέργεια του αριθμού 2, σε πιο πρακτικό επίπεδο, φέρνει βραδύτητα και ασάφεια ή αστάθεια στον τομέα των σχέσεων. Συναισθηματισμοί και ανάγκη να τραβήξουμε την προσοχή με λάθος τρόπο, ίσως να φέρουν συγκρούσεις.
Ο αριθμός 28 από την ημερομηνία, έρχεται να δώσει «ένα χέρι βοηθείας», κάνοντας μας πιο δραστικούς, ευθείς και πιο αποφασιστικούς , έστω και με πίεση. Η συνεργασία με τους άλλους θα φανεί σημαντικό εφόδιο και παρόλο που είναι καλό να μείνουμε σταθεροί σε απόψεις και ιδέες, θα είναι ακόμα πιο θετικό στα σχέδια μας, να δεχτούμε και βοήθεια, αν μας προσφερθεί!
Ο αριθμός 47 έρχεται να μας διδάξει τον νόμο της ανταποδοτικότητας με το αντιπροσωπευετικό ρητό που λέει :”Σε όποιον δίνονται πολλά, ζητούνται και πολλά». Αυτό όμως σημαίνει ότι έχουμε και την ικανότητα να τα βγάλουμε εις πέρας, άσχετα με τις δοκιμασίες που θα παρουσιαστούν. Όλα είναι θέμα φιλοσοφίας, βάσει των ενεργειών αυτών.
Η σιωπή και η φαντασία θα είναι τα εργαλεία μας, για να έρθουμε κοντά στα όνειρα επιτυχίας και πλούτου που έχουμε στο μυαλό μας. Ας φανούμε ευέλικτοι , με θέληση, αποστασιοποιημένοι από συγκινησιακές μεταπτώσεις ή εντάσεις θυμού.
Ο διαλογισμός , η προσευχή και οποιοσδήποτε άλλος τρόπος/μέθοδος «επικοινωνίας», θα μας φέρει σε ισορροπία και αρμονία.
Ας αναζητήσουμε τις τρυφερές όψεις της ημέρας και του αριμθμού 2. Έναν αριθμό που σχετίζεται άμεσα με την θηλική ενέργεια και κατ’επέκταση με την συνεργασία, την αγάπη, την λήψη βοήθειας, υπηρεσιών και οτιδήποτε άλλο μας προσφέρουν οι άλλοι με προθυμία και γενναιοδωρία. Ας το δεχτούμε χωρίς κριτική διάθεση, ζήλια ή κακία.

 

palme sunday2
Ας έχουμε κι εμείς την ίδια αίσθηση,- όπως τότε που ο Ιησούς πήγε στα Ιεροσόλυμα- της λήψης γνώσεων, ενός ανώτερου επιπέδου εφόσον ο αριθμός 11, συμβολίζει την διδασκαλία και το προμήνυμα, την αποκάλυψη….
Δεν έχει σημασία η αποκάλυψη να είναι ίδια για όλους, αλλά τουλάχιστον ας παραμείνουμε «με ανοιχτά μάτια» και να πάρουμε ο καθένας μας την απάντηση, την γνώση που χρειαζόμαστε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή!