Ετικέτες

, ,

stefani

Ο τρίτος μήνας της Άνοιξης ξεκινά με μια εργατική απεργία, δυναμικά και επαναστατικά, αν και για τους περισσότερους από εμάς, η Πρωτομαγιά έχει την έννοια της αργίας πια.
Σε έναν μήνα 2, βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο θα ήταν ευνοϊκό να επαναστατήσουμε κι αν το κάναμε αυτό καλό θα ήταν να χρησιμοποιούσαμε λίγη από την τάση για διπλωματία του του αριθμού, την συνεργασία και την αλληλεγγύη , λέξεις που κάποιες φορές μένουν ξεχασμένες.

Ο Μάιος είναι ένας μήνας «δυνατός»! Όχι με την ίδια ένταση του Απριλίου, ο οποίος σαν μήνας 1, μας έδωσε ώθηση, αποφασιστικότητα και ίσως σε κάποιες περιπτώσεις κουράγιο και θάρρος να πάμε παρακάτω, να αναγεννηθούμε και να επιχειρήσουμε νέα πράγματα.

Εδώ έχουμε έναν μήνα που κρίνεται η ηρεμία και η ησυχία μας, σε λεπτές χορδές. Οι σχέσεις και οι συνεργασίες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο και θα είναι οι τομείς στην καθημερινότητα μας, που θα μας ωθήσουν, έστω και αναγκαστικά πολλές φορές να πάρουμε αποφάσεις ή επιλέγοντας έναν δρόμο , μία πλευρά, καθώς θα βρισκόμαστε απέναντι σε διλήμματα ξανά και ξανά.

Όσο ευθύς και άμεσος ήταν ο Απρίλιος τόσο «κρυφός» και με παρασκήνιο θα είναι ο Μάης. Οι ενέργειες χαρακτηρίζονται από βραδύτητα, έμμεσο τρόπο προσέγγισης αλλά και αρκετή συναισθηματική φόρτιση, κάνοντας μας να αλλάζουμε γνώμη για τις επιλογές που ήδη έχουμε κάνει, και να ανατρέχουμε συχνά στο παρελθόν , ψάχνοντας αν έχουμε πάρει τις σωστές αποφάσεις ή αν έχουμε φέρει τα κατάλληλα άτομα κοντά μας.

 

stefani1

 

Σε μια παγκόσμια χρονιά 6, η οποία μας ωθεί να έρθουμε σε επαφή με την προσφορά, την αλληλεγγύη και την αδελφοσύνη για να βρούμε όλοι μας την αρμονία και την ειρήνη μέσα μας, ένας μήνας με την ενέργεια του αριθμού 2, από την μια ευνοεί θέματα που έχουν σχέση με την παροχή υπηρεσιών, όπου υπάρχουν ομάδες, συνεργασίες, καλλιτεχνικές ή εναλλακτικές ασχολίες , αλλά από την άλλη , μπορεί να επιφέρει συγκρούσεις, εντάσεις και να φέρει ανατροπές στον τομέα των σχέσεων. Θέματα που έχουν να κάνουν με φοβίες, ανασφάλειες και εμμονές σε ψυχολογικό επίπεδο, ίσως έρθουν στην επιφάνεια, με αποτέλεσμα να πάρουμε απόφαση να τα υπερπηδήσουμε, να τα θεραπεύσουμε , ακολουθώντας την ροή, χωρίς αντίσταση πια.

 

 

 

 

 

stefani3Τον μήνα αυτό θα παρουσιαστούν νέοι στόχοι, νέα σχέδια, που θα ζητούν από εμάς αποφασιστική δράση, εφόσον θα νιώθουμε ότι το σκηνικό συνέχεια θα αλλάζει.
Όσοι έχουν κάνει βήματα τέτοιου είδους μέσα στον Απρίλιο, ο Μάϊος ίσως να είναι ο μήνας που θα δουν τους πρώτους «σπόρους» , αυτών που προετοίμασαν.

 

Με την επιρροή του αριθμού 20 , έχουμε τη δυνατότητα να φτιάξουμε , να «σπάσουμε» , ή να σώσουμε καταστάσεις και σχέσεις που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή και την καθημερινότητα μας.
Αν φοβηθούμε την αλλαγή και δεν ακολουθήσουμε έναν ανατρεπτικό τρόπο σκέψης, ίσως και κάποιες φορές κόντρα στο κατεστημένο και στη ρουτίνα της καθημερινότητας, αυτό θα έχει επιπτώσεις στην υγεία μας ή θα εκδηλωθεί με την μορφή απωλειών στον υλικό τομέα, απογοητεύσεις, και συναισθηματικές μεταπτώσεις.

 

 

 

Ο Μάϊος μας διδάσκει την έννοια της προσαρμογής σε οποιεσδήποτε συνθήκες . κάποιες φορές αυτές οι εναλλαγές ίσως να φέρνουν μαζί τους και έναν αέρα ανανέωσης , ο οποίος αρχικά ίσως να μην είναι και τόσο εμφανής.
Όταν όμως οι ενέργειες αγγίζουν το ψυχικό μας κομμάτι, αυτό που πάντα είναι καλό να επιλέγουμε να «ανοίγουμε» τους ορίζοντες μας, εφόσον ο αριθμός 20 συνδέεται άμεσα και με τις λέξεις συνείδηση, καινοτομία, αφύπνιση.

 

Το διάστημα αυτό θα αναζητήσουμε την ισορροπία μας, την σωστή και δίκαιη κρίση στις σχέσεις και στις συνεργασίες.
Η περίοδος που ξεκινά η Μεγάλη εβδομάδα, μέχρι και την ολοκλήρωση του Μαίου, είναι ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε τις θεραπευτικές μας ικανότητες, είτε μέσω του διαλογισμού, μιας εναλλακτικής – θεραπευτικής μεθόδου ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο (παραδοσιακής ή φυσικής «ιατρικής) να καταπολεμήσουμε μπλοκαρίσματα, φραγμούς που μας πάνε ένα βήμα πίσω στους στόχους και στα θέλω μας. Επίσης με τον ίδιο τρόπο ίσως αναζητήσουμε μεθόδους να θεραπεύσουμε θέματα ψυχοσωματικά που πιθανόν αυτό το μήνα να κάνουν την εμφάνιση τους.

Για να δείτε πιο συγκεκριμένα τι επιρροές έχει για εσάς ο Μάιος , υπολογίστε με τον γνωστό τρόπο , τον προσωπικό σας μήνα παρακάτω.

 

Ο τύπος είναι ο εξής : Ημέρα γέννησης + μήνας γέννησης + τρέχον έτος = Αριθμός προσωπικής χρονιάς . Σε αυτό που θα βρείτε προσθέστε και τον αριθμό 5 (Μάιος )
Δηλαδή : π.χ. Αν η προσωπική σας χρονιά είναι 3 , υπολογίζουμε 3 + 5 (Μάιος ) =8 ,άρα ο προσωπικός σας μήνας είναι 8!

 

Προσωπικός μήνας 1
Αν για εσάς λοιπόν ο Μάιος είναι είναι μήνας 1, οφείλετε να πάρετε την πρωτοβουλία στα χέρια σας. Ελάτε σε επαφή με άτομα που χρειάζεται για να κάνετε τα ξεκινήματα σας. Απαντήστε στην καθυστερημένη αλληλογραφία σας και να περιμένετε καινούργιες προτάσεις για δουλειές, απλά μελετήστε προσεχτικά κάθε προσφορά. Ο μήνας 1 είναι ο πιο κατάλληλος για να δοκιμάσετε νέες τακτικές και ιδέες. Ακολουθήστε όλες τις δυνατές κατευθύνσεις. Προσέξτε μόνο μην το παρακάνετε με την επιμονή στην δική σας γνώμη. Έντονος ανταγωνισμός, δυσκολία αρμονίας στις σχέσεις.

 

stefani5
Προσωπικός μήνας 2
Αν πάλι ο προσωπικός σας μήνας είναι 2, τότε ο Απρίλιος θα είναι μήνας που θα αναζητήσετε την ηρεμία αλλά οφείλετε να επαγρυπνείτε αδιάκοπα. Αφήστε τις καταστάσεις να σας αποκαλύπτονται, έτσι κι αλλιώς ένας μήνας 2 δεν φημίζεται για τις γρήγορες εξελίξεις του. Στις δυσκολίες θα αναζητήσετε τις συμβουλές φίλων , συγγενών ή ατόμων έμπειρων στον τομέα που αφορά τα εμπόδια που παρουσιάζονται. Ο μήνας τονίζει τον τομέα των σχέσεων , ενισχύει τις επαφές με φίλους. Καταπολεμήστε την τάση για αποθάρρυνση και μην παραδοθείτε στην μελαγχολία και στις σκοτεινές σκέψεις.

 
Προσωπικός μήνας 3
Είναι ένας από τους θετικούς μήνες του κύκλου των εννεά (φυσικά παίζει σημαντικό ρόλο και η προσωπική χρονιά). Διαλέξτε λοιπόν αυτόν τον μήνα για να βάλετε ενεργεια σε μια προσπάθεια, για να αυξήσετε την δημοτικότητα σας, δεχθείτε προσκλήσεις και κάντε νέες γνωριμίες. Επωφεληθείτε από κάθε ευκαιρία που προβάλει θετικά την προσωπικότητα σας ή τα ταλέντα σας. Προσοχή στα περιττά έξοδα και στις υπερβολές των όσων λέτε, επιδεικνύοντας τον εαυτό σας με δυσάρεστο τρόπο.

 
Προσωπικός μήνας 4
Όσοι βρίσκεστε σε έναν προσωπικό μήνα 4, μην περιμένετε ότι θα έχετε την δυνατότητα να διωρθώσετε καταστάσεις βασιζόμενοι στην συμπάθεια πουσας έχουν οι άλλοι. Στον μήνα αυτό , μετρούν οι πράξεις και οι προσωπική εργασία. Ιδανικό διάστημα για να τελειώσετε εκκρεμότητες ή αγκαρείες. Δουλειές του σπιτιού , επισκευές καλό θα ήταν να μην τις αναβάλετε άλλο. Καταπολέμήστε την έλλειψη ενθουσιασμού και μην αμελήσετε την υγεία σας!
Προσωπικός μήνας 5
Σε έναν προσωπικό μήνα 5 , μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε απρόοπτο και πολύ συχνές αλλαγές. Βάλτε ένα πρόγραμμα όσο μπορείτε , αλλιώς θα σας παρασύρουν οι εξελίξεις και η διάθεση σας για απολαύσεις και ελευθερία. Εμπιστευθείτε την διαίσθηση σας! Προσέξτε τις νευρικές σας αντιδράσεις και μην επενδύσετε σε νέες σχέσεις…τα πράγματα είναι κάπως ρευστά. Αν θέλετε να ζητήσετε μια προαγωγή ,μια αλλαγή ή μια μετάθεση στον εργασιακό τομέα , αρπάξτε την ευκαιρία. Μη ξοδέψετε ανώφελη προσπάθεια και φανείτε προσεχτικοί στις καταχρήσεις!

 

 

 

stefani4
Προσωπικός μήνας 6
Σε αυτό τον μήνα καλό θα ήταν να προβάλετε την προσωπικότητα σας και τα ταλέντα σας, να ομορφύνετε και να πλουτίσετε το περιβάλλον στο οποίο ζείτε. Είναι μήνας όπου η οικογένεια και οι φίλοι αποκτούν εξαιρετική σημασία. Αντιμετωπήστε θέματα που αφορούν την οικογένεια και φροντίστε για την αρμονία όλων μέσα στο σπίτι. Είναι επίσης μήνας για να πάρετε απόφαση για την εξέλιξη μιας σχέσης. Η περίπτωση να ανανεώσετε φιλίες, να κάνετε σημαντικές γνωριμίες και συναντήσεις είναι μεγάλη. Καλλιεργείστε προσωπικά ταλέντα όπως : Ζωγραφική, μουσική και κάθε τι που διεγείρει το νου σας. Μην αποφύγετε υποχρεώσεις και ευθύνες και απεγκλωβιστείτε από στάσεις συντηρητικές .

 

 

 

 

 

Προσωπικός μήνας 7
Σε προσωπικό μήνα 7, μην αναλάβετε νέες υποχρεώσεις , αλλά καλύτερα εμβαθύνετε στα ζητήματα που ήδη σας απασχολούν. Προσπαθήστε με τους άλλους να έχετε τάσεις δεκτικές και παθητικές. Φροντίστε την υγεία, την διατροφή σας και γενικότερα ασχοληθείτε με τους βιορυθμούς σας. Χρησιμοποιήστε την διαίσθηση σας και την αναλυτική σας ικανότητα για μελλοντικές δραστηριότητες και αποφάσεις. Μη βιαστείτε να πάρετε αποφάσεις και προσέξτε την ψυχική υγεία σας. Βρίσκεστε σε μήνα όπου η η ευαισθησία σας είναι σε υπερένταση.

 

 

Προσωπικός μήνας 8
Είναι το καταλληλότερο διάστημα για να σκεφθείτε τα οικονομικά προβλήματα και τον άμεσο πρακτικό αντίκτυπο. Ελέγξτε δοσοληψίες και φορολογικές εκκρεμότητες. Μήνας που αφορά τα χρήματα και τις επενδύσεις , όπως και την αύξηση του εισοδήματος σας. Δείξτε περισσότερη δραστηριότητα και ικανότητα στον επαγγελματικό χώρο. Σε έναν μήνα 8 μπορείτε να υποβάλετε τον καρπό της δημιουργικότητας σας. Δίνεται ιδιαίτερη δόνηση όταν συντονίζεται με τον παγκόσμιο μήνα , που είναι επίσης 8. Μην επιτρέψετε στον φόβο απώλειας χρημάτων να σας καταβάλει. Κάντε τους λογαριασμούς σας και ρισκάρετε όσο μπορείτε. Μην γίνετε ανυπόμονοι και τυρρανικοί με τους άλλους και φανείτε συνετοί στη διαχείριση.

 

stefani2

 

 

Προσωπικός μήνας 9
Ο τελευταίος μήνας του κύκλου δίνει ένα συναίσθημα κατάληξης. Η σκέψη είναι αφηρημένη , το μυαλό γυρίζει αλλού. Καλείστε να ολοκληρώσετε καταστάσεις που έχουν μείνει στη μέση , χωρίς να αναλάβετε ότιδήποτε καινούργιο. Η απαισιόδοξη ψυχική στάση προκαλέι εκνευρισμό και συχνά ξεσπάτε στους άλλους πολλές φορές και άδικα. Ιδανική περίοδος για ξεκαθαρίσματα σε σχέσεις που σας έχουν γίνει ανεπιθύμητες. Αποφύγετε πρεξηγήσεις και μην πεισμώνετε χάνοντας χρόνο. Μην είστε εγωιστές , δίνοντας μόνο έμφαση στα δικά σας συναισθήματα.

Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα σε όλους με την ευκαιρία της ψυχικής ανάτασης που έχουμε όλοι τόσο ανάγκη!