Ετικέτες

, , , , ,

mother6

Η Dona Maddux Cooper λέει «Όταν ήταν μικρά και σε απόσταση ενός αγγίγματος, τα κάλυπτα από το κρύο με κουβέρτες. Αλλά τώρα που μεγάλωσαν και είναι μακριά, διπλώνω τα χέρια μου και τα καλύπτω με την προσευχή.» Τα λόγια αυτής της μητέρας ίσως και να βρίσκουν σύμφωνες και τις περισσότερες μανούλες του κόσμου.
Κυριακή 10 Μαίου 2015 και γιορτάζουμε την Ημέρα της Μητέρας. Δεν ξέρω αν είναι αρκετό, ή αν αυτό φανερώνει κάτι , μπροστά σε αυτό που νιώθουμε ή σε αυτό που τους οφείλουμε αλλά είναι κι αυτό μια ένδειξη αγάπης και ευγνωμοσύνης.

Η γιορτή της μητέρας ή Ημέρα της Μητέρας είναι κινητή εορτή προς τιμήν της μητέρας και γιορτάζεται κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή του μήνα Μάη.

Εγκαθιδρύθηκε τον 20ό αιώνα και προέρχεται από το αγγλικό και το αμερικάνικο κίνημα των γυναικών. Η Αμερικανίδα Ann Maria Reeves Jarvis διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1865 ένα κίνημα με το όνομα Mothers Friendships Day και συναντήσεις με το όνομαMothers Day Meetings, κατά τις οποίες οι μητέρες αντάλλασσαν απόψεις και εμπειρίες. Το 1870 η Julia Ward Howe διοργάνωσε μια εκδήλωση φιλειρηνικής συγκέντρωσης μητέρων με το σλόγκαν peace and motherhood με σκοπό, τα παιδιά να μην στέλνονται στον πόλεμο.
(πηγή antikleidi.com)

Με βάση την Αριθμολογία όμως ποια ιδιαιτερότητα έχει αυτή η μέρα και ποια τα χαρακτηριστικά της κάθε μητέρας, σύμφωνα με το αριθμό προωπικότητας της?

mother5

Αριθμολογικά λοιπόν η ημέρα ανήκει στην ενέργεια του 5. Μετακινήσεις, αλλαγές, κοινωνικές επαφές και διασκέδαση είναι μέσα στο πρόγραμμα. Απολαύσεις και έντονα συναισθήματα αλλά και υπερβολές δεν θα λείψουν!

Με την ενέργεια του Μαγικού αριθμού 32, συμβολίζοντας την μετάδοση της γνώσης, δεν έχουμε παρά να το συνδυάσουμε ιδανικά με την ημέρα της Μητέρας , λέγοντας πως είναι εκείνες πρώτες στη ζωή μας που μας μεταδίδουν τις γνώσεις με έντονη την αίσθηση του καθήκοντος και της ευθύνης για το ξεκίνημα μας , δίνοντας μας την ώθηση , βοηθώντας μας στην προσωπική μας εξέλιξη με όλη τους την αγάπη , την προστασία, με την ενέργεια ενός πιστού πολεμιστή που δεν θα φύγει ποτέ από το πλευρό μας. Δονήσεις που ανταποκρίνονται ακριβώς και με την ενέργεια αυτού του αριθμού. Τα καλά νέα, η ευδιαθεσία και οι ανταμοιβές επικρατούν και δίνουν στην ημέρα μας χρώμα!

Ο Καρμικός αριθμός 10 από την ημερομηνία δηλώνει ότι ο λόγος είναι δύναμη και η παρουσία (της μητέρας) φέρνει την γαλήνη , την ειρήνη και την αδελφότητα. Έχει τον ρόλο μιας πνευματικής αποστολής πάνω στη Γη. Ο 10 σχετίζεται πάντα με την σωστή διαχείριση των εμπειριών του παρελθόντος. Οι μητέρες λοιπόν με εφόδια τα δικά τους βιώματα  μας δείχνουν τον δρόμο  βάσει της διαίσθησης τους , αλλά και των εμπειριών τους , ωθώντας μας να κατανοήσουμε σε βάθος τις ικανότητες μας.

Ιδανική ημέρα λοιπόν για περιπάτους, εξόδους, τιμώντας τις ΜΑΜΑΔΕΣ με τον καλύτερο τρόπο, είτε με λουλούδια, δώρα, γλυκά ή πιο απλά με μια αληθινή αγκαλιά και ένα «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ».

Ας δούμε όμως τα χαρακτηριστικά από τον 1 έως και τον 9 των μαμάδων , για κάθε προσωπικότητα.

mother3

Μια ΜΑΜΑ με την ενέργεια του αριθμού 1 λοιπόν, είναι δυναμική, δραστήρια και πιθανόν να είναι γυναίκα καριέρας. Δεν είναι η μητέρα που θα μας παίρνει κάθε δέκα λεπτά τηλέφωνο να δει αν έχουμε φάει, αντιθέτως θα μας παρέχει την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας, με όριο και έλεγχο φυσικά. Αλλά θα είναι η μητέρα που θα σταθεί δίπλα μας, και θα ορθώνεται μπροστά σαν ασπίδα όταν χρειάζεται. Λίγο αυστηρή ή αυταρχική, αλλά θα είναι και αυτή που θα μας δώσει τις αρχές και τα πρέπει για τη ζωή!

Η ΜΑΜΑ με την ενέργεια του αριθμού 2, θα είναι γλυκομίλητη, υπερπροστατευτική και ίσως για μια ζωή να μας βλέπει πάντα σαν μωρό. Θα ανησυχεί για την ώρα που θα γυρίσουμε σπίτι και η πολλή ανασφάλεια της να την κάνει να μας παίρνει 10 τηλέφωνα την ημέρα. Όμως είναι εκείνη που θα μας μάθει την αφοσίωση, την αγάπη και την τρυφερότητα. Θα μας μάθει να συνεργαζόμαστε με τους άλλους και να τους αποδεχόμαστε όπως είναι. Ίσως βέβαια να μη μας αφήσει να απογαλακτιστούμε νωρίς, αλλά κι αυτό θα είναι από την μεγάλη της ανάγκη να μας έχει κοντά της!

Η ΜΑΜΑ με την ενέργεια του αριθμού 3, δεν θα είναι μια συνηθισμένη μαμά! Είναι αυτή που θα μας ωθήσει χωρίς περιορισμό σε δραστηριότητες και κοινωνικές επαφές. Θα μας αφήσει να εκφράσουμε τις επιθυμίες μας και τα ταλέντα μας και δεν θα μπει εμπόδιο στην επιλογή της καριέρας μας ή του τρόπου ζωής. Ίσως να είναι φίλη και μητέρα μαζί, δίνοντας μας την ανεξαρτησία που χρειάζεται και η ίδια. Θα μας μάθει να ελέγχουμε την ανάλωση του εαυτού μας , διότι ξέρει πολύ καλά και η ίδια, ότι αυτό θα φέρει απογοητεύσεις αργότερα. Θα είναι πάντα με το χαμόγελο και με την αισιόδοξη στάση της δεν θα μας αφήνει ποτέ να παραιτούμαστε!

mother1

Η ΜΑΜΑ με την ενέργεια του αριθμού 4, είναι μια από τις κλασσικές μαμάδες της Αριθμολογίας. Το σπίτι και η οικογένεια θα μας διδάξει ότι είναι τα σημαντικότερα θεμέλια στη ζωή μας. Ίσως να είναι λίγο συντηρητική και επίμονη στα πρέπει και στους τρόπους συμπεριφοράς, αλλά παράλληλα είναι και σημαντικά εφόδια αυτά για τη ζωή μας. Θα είναι εργατική και πειθαρχημένη, έχοντας την ικανότητα να συνδυάζει δουλειά και σπίτι άψογα. Ευαίσθητη και χαμηλών τόνων , θα μας κάνει να νιώθουμε ότι πάντα είναι το καταφύγιο μας σε κάθε δυσκολία.

Η ΜΑΜΑ με την ενέργεια του αριθμού 5, είναι άλλη μια μαμά όχι συνηθισμένη. Μία αιώνια έφηβος, που με τον ανατρεπτικό τητς τρόπο σκέψης , αλλά και την τάση της για ανεξαρτησία δεν θα νιώσουμε ποτέ ότι μας απαγορεύει κάτι. Θα μπορούμε να συζητάμε τα πάντα μαζί της χωρίς περιορισμούς και θα ανακαλύπτουμε πάντα ότι στις γνώσεις και στις απόψεις είναι πάντα ένα βήμα μπροστά. Μια μαμά που θα είναι περισσότερο φίλη, παρά γονιός, αλλά πάντα προοδευτική, με ένα αγέραστο μυαλό, η οποία θα μας ακολουθούσε οπουδήποτε!

Η ΜΑΜΑ με την ενέργεια του αριθμού 6, είναι η μαμά που στάζει αγάπη και στοργή. Από την στιγμή που έκανε οικογένεια , δεν υπάρχει τίποτα άλλο για αυτήν στον κόσμο. Τα παιδιά θα είναι πάντα η προτεραιότητα της, σε σημείο που ίσως κάποιες φορές να θέλει να εισβάλει λίγο παραπάνω από ότι πρέπει. Η μαμά που θα προλαβαίνει επιθυμίες και θα προσφέρει μέχρι εξαντλήσεως!!! Θα μας διδάξει την αίισθηση της αρμονίας μέσα στην οικογένεια , αλλά και την υπευθυνότητα. Θα είναι σίγουρα ο «αρχηγός» !

mother2

Η ΜΑΜΑ με την ενέργεια του αριθμού 7, θα είναι μια μαμά «εναλλακτική», με ιδιαίτερες πνευματικές ικανότητες, με γνώσεις αλλά και την ικανότητα να διαβάζει την σκέψη μας! Ίσως όχι τόσο εκδηλωτική με την κλασσική έννοια, αλλά θα είναι πάντα ήρεμη και θα έχει την θέση του ψυχολόγου μας , σε κάθε δύσκολη στιγμή. Θα μας διδάξει (γιατί έχει και αυτό την ικανότητα) να ονειρευόμαστε και αν ασχολείται με το απόκρυφο, θα είναι ιδανική στο να μας μεταδώσει την αξία του διαλογισμού και της έρευνας. Θα μας καταλαβαίνει σε ένα ψυχικό επίπεδο που κανείς άλλος δεν θα μπορεί.

Η ΜΑΜΑ με την ενέργεια του αριθμού 8, θα είναι μια μαμά κομψή, δυναμική και επιβλητική. Μια γυναίκα επιτυχημένη και απαιτητική. Θα μας μάθει πως το να στεκόμαστε στα πόδια μας είναι το σημαντικότερο εφόδιο. Την αγάπη της θα την δείξει πιο εύκολα όχι με λόγια αλλά με πράξεις, αγοράζοντας μας ακριβά δώρα ή παρέχοντας μας την δυνατότητα για σημαντικές σπουδές. Θα μας μάθει να εκτιμάμε και να σεβόμαστε την ύλη , αλλά ότι για να την κερδίσουμε οφείλουμε να είμαστε ακέραιοι απέναντι στους άλλους. Θα έχουμε κάθε λόγο να την σεβόμαστε διότι θα είναι αυστηρή, αλλά θα έχουμε και κάθε λόγο να την θαυμάζουμε διότι σίγουρα θα έχει καταφέρει πολλά!

Η ΜΑΜΑ με την ενέργεια του αριθμού 9, θα είναι μια μαμά που θα αγαπά να διδάσκει και να αναζητά πάντα την αλήθεια. Γενναιόδωρη και με ανοιχτό μυαλό, θα μας μάθει να προσφέρουμε και να είμαστε ιδεολόγοι. Να μην κατατάσουμε τους ανθρώπους σε κατηγορίες και να έχουμε υψηλούς στόχους. Θα μας ωθήσει να αναζητήσουμε την τύχη μας στο εξωτερικό χωρίς περιορισμούς. Αλλά θα έχει πάντα την ανάγκη να αναγνωρίζουμε ότι κάνει για εμάς . Αλλιώς μπορεί να αντιμετωπίσουμε μια τελείως διαφορετική συμπεριφορά. Ίσως να είναι λίγο ονειροπόλα και να μην έχει πάντα την αίσθηση της πραγματικότητας, αλλά θα ξέρει πάντα διαισθητικά τι και πότε το χρειαζόμαστε!

mother

Χρόνια πολλά σε όλες τις μαμάδες με τα αρνητικά τους και τα θετικά τους!
Ας μην ξεχνάμε είναι άνθρωποι κι αυτές , προσπαθώντας να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν και ξέρουν!