Ετικέτες

, ,

lunar3

 

«Να είσαι σαν την πηγή που ξεχειλίζει και όχι σαν τη γούρνα που έχει πάντα το ίδιο νερό.»

έλεγε ο Πάουλο Κοέλο στπ βιβλίο του «Η Βερόνικα αποφασίζει να πεθάνει», και θα μου πείτε τι σχέση έχει αυτό με την ανάλυση της σημερινής ημέρας…κι όμως…
Η μέρα εξ αρχής χαρακτηρίζεται από την έκλειψη σελήνης στον Τοξότη αστρολογικά, αλλά και αριθμολογικά συνδέεται με την ενέργεια του αριθμού 9!

 

Ας δούμε όμως αναλυτικά την όψη της ημέρας, διότι έχει σημαντικά «αόρατα» μηνύματα.
Ο 9 σαν αριθμός παριστάνει τις μεγάλες διανοητικές και πνευματικές πραγματοποιήσεις. Είναι ο τελευταίος και υψηλότερος αριθμός , φανερώνοντας έτσι τις «ανώτερες ιδιότητες» του.
Σε πρακτικό επίπεδο, σίγουρα η ημέρα χαρακτηρίζεται από οραματισμό, ονειροπόληση αλλά και συγκινησιακή φόρτιση. Το διαισθητικό μας κομμάτι τονίζεται και είμαστε σε θέση να κάνουμε τις πρώτες σκέψεις για νέα σχέδια υπό διαφορετικές προοπτικές.

lunar
Η ενέργεια του αριθμού παρέχει απλόχερα την ανάγκη για αγάπη, γενναιοδωρία , αλλά προς την ανθρωπότητα, σχετίζεται με την κοινωνική υπευθυνότητα και επιθυμία για ευεγερτική δραστηριότητα.
Εγωιστικές τάσεις και έπαρση ή τάση για διδαχή προς τους άλλους , θα ματαιώσουν αυτόματα τις μαγικές αυτές δονήσεις και θα επιφέρουν «εσωτερική αναστάτωση».
Ας εστιάσουμε στην ανώτερη άποψη του αριθμού, μιας και είναι ο αριθμός της μύησης , δείχνοντας μεν το τέλος μιας φάσης αλλά ταυτόχρονα και την εξελιξη καθώς και αρχή μιας άλλης , με λίγα λόγια η σημερινή ημέρα ίσως δηλώνει και ένα είδος μετάβασης.
Η εσωτερική σύνθεση του αριθμού μας ωθεί σήμερα να έχουμε επαφή με την πλήρη εικόνα των τριών Κόσμων : Φυτικού, πνευματικού και ψυχικού, μέσα από τον διαλογισμό.
Ο πρώτος διψήφιος που συνδέεται με την σημερινή ημέρα , ο 45, είναι ένας πολύ ευαίσθητος μυστικιστικός αριθμός. Μας ωθεί να εστιάσουμε στα σημαντικά της ζωής , αναζητώντας ικανοποίηση μακρυά από την ύλη.

lunar4

Το ομαδικό πνεύμα σε κάθετι που θα αποφασίσουμε να κάνουμε σήμερα θα λειτουργήσει άψογα…και θα μας φέρει ικανοποίηση και ολοκλήρωση στις ψυχές μας, ιδιαίτερα σε τομείς που συνδέονται με το πνευματικό.
Από την άλλη η επαφή με τον Ανώτερο εαυτό μας , είναι η μόνη υγιής λύση για να αποφύγουμε συναισθηματικές αναστατώσεις, διακυμάνσεις αλλά και απογοητεύσεις.
Κάνωντας μια λίστα με αυτά που επιθυμούμε περισσσότερο και χωρίς να φτάνουμε στα άκρα κυνηγώντας τις φιλοδοξίες μας , μπορούμε να έλξουμε ότι επιθυμούμε πιο πολύ, αρκεί να αποβάλουμε την θλίψη αλλά και να διδαχθούμε από το παρελθόν, βλέποντας το σαν σκαλοπάτι για ένα καλύτερο μέλλον.

lunar2
Ο αριθμός 25 από την ημερομηνία , δίνει μια ακόμη σημαντική πληροφορία για την όψη της ημέρας , συνδυάζοντας τις ενέργειες του αριθμού 7, διαίσθηση, διόραση και φυσικά πνεύμα.
Ο 25 λοιπόν μας δίνει την ώθηση να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να «ψάξουμε» για νέες λύσεις , μέσω εσωτερικών «καθαρισμών» αποβάλλοντας κάθε τι που μοιάζει με παράσιτο.
Η έντονη παρατηρητικότητα στα σημάδια , μας δίνουν τη σοφία να έχουμε την ιδανική καθοδήγηση.
Σήμερα λοιπόν ας αφήσουμε στην άκρη το γήινι κομμάτι μας, ας αφιερωθούμε στο όνειρο, στο όραμα και στις επιθυμίες…μακρυά από εγωισμούς.
Ας είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας , αποκτώντας νέες γνώσεις , νέες εμπειρίες , δείχνοντας εμπιστοσύνη στο Σύμπαν!
Κι έτσι θα δούμε την γούρνα (του Κοέλο), να γεμίζει ξανά και ξανά με φρέσκο «μαγικό» νερό!