Ετικέτες

, , ,

june2

 

Ένας αμερικανός συγγραφέας ο Jim Rohn, έλεγε « Οι τοίχοι που χτίζουμε γύρω μας για να κρατήσουν τη λύπη μακριά, κρατούν απ’ έξω και τη χαρά.» και πραγματικά πέρα ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες αλήθειες αυτό κατ’εμέ , θεωρώ ότι είναι και ο καλύτερος τρόπος για να δώσω μια πρώτη γεύση τι σημαίνει ένας μήνας 3, όπως είναι ο Ιούνιος.

Σε μια παγκόσμια χρονιά 6 στην οποία και βρισκόμαστε, ένας μήνας 3 , θεωρείται σαν συνδυασμός από τους θετικούς, με την έννοια ότι μας δίνει την ευκαιρία να πάρουμε μια ανάσα και να συνεχίσουμε τον «δρόμο» μας.

Μετά από τις ασαφείς δονήσεις του Μαΐου , διάστημα με την ενέργεια του 2, η αστάθεια , η βραδύτητα και τα σκαμπανεβάσματα σε ψυχολογικό αλλά και πρακτικό επίπεδο μας κούρασαν αλλά από την άλλη ξεκαθάρισαν σχέσεις που είχαν σαθρά θεμέλεια.
Ο Ιούνιος λοιπόν έρχεται να ζωντανέψει την πραγματικότικότητα μας, να δώσει περισσότερη διάθεση για έκφραση, δημιουργία και προβολή. Είναι ένας πιο θετικός αριθμός, ο ποίος θα βοηθήσει να μιλήσουμε από την καρδιά μας και να «βγάλουμε» προς τα έξω την αλήθεια μας, είτε αυτό αρέσει στους άλλους είτε όχι. Η αλήθεια εξάλλου κάποιες φορές – αν όχι όλες – σπάει «κόκκαλα». Καλύτερο διάστημα λοιπόν να διεκδικήσετε και να ακουστείτε. Περισσότερη αυτοπεποίθηση φαίνεται στις κινήσεις μας και στα σχέδια μας και καλό θα ήταν να αφήσουμε αυτό τον μήνα να προβληθούν τα ταλέντα μας και η δουλειά μας στους άλλους.

june3
Στα επαγγελματικά ο μήνας δίνει ευκαιρίες για κοινωνικές επαφές, δημιουργικές ασχολίες και για όσους ασχολούνται με την καλλιτεχνία, δίνει μια εύνοια προβολής ή διαφήμησης. Αν στον προηγούμενο μήνα υπήρχαν θέματα σε συνεργασίες , τα οποία δεν τα χειριστήκατε σωστά, ο Ιούνιος θα φέρει παρορμητισμό και ίσως λάθος τρόπο προσέγγισης των πραγμάτων. Εστιάστε σε αυτά που θέλετε, αυτά που προσφέρετε και εφόσον ο μήνας συνδέεται άμεσα με την ανταλλαγή και την επικοινωνία, οπλιστείτε με τις κατάλληλες λέξεις.

 
Στα οικονομικά, ο Ιούνιος ίσως για κάποιους να είναι καλύτερος από τον Μάη. Ένας μήνας 3, δίνει περισσότερες ευκαιρίες , αλλά πολλές φορές και την διάθεση εξόδων και κακής διαχείρισης. Θέλωντας να αλλάξουμε την διάθεση μας , ίσως μπούμε στην διαδικασία των δαπανών. Προσοχή , διότι μπορεί να έρθουν χρήματα, σαν έξτρα εισόδημα, αλλά καλό θα ήταν να τα διαφυλάξετε για το επόμενο διάστημα.

 

Στα θέματα σχέσεων , είναι ένας μήνας που μας φέρνει κοντά σε φίλους, ευνοεί τις νέες γνωριμίες και δίνει ευκαιρίες να περάσουμε όμορφα, να νιώσουμε «παιδιά» και να βρούμε την χαμένη μας ξεγνοιασιά. Δεν είναι απίθανο θέματα αισθηματικά που έχουν «κολλήσει» να δείξουν κάποια εξέλιξη, που όποια κι αν είναι αυτή, θα δηλώσουν τουλάχιστον την αληθινή έκβαση των πραγμάτων. Για όσους δεν έχουν «δουλέψει» υπάρχουσες σχέσεις , με το να τις βελτιώσουν ή να δώσουν κάποιες λύσεις, ένας μήνας 3 ίσως να φέρει θλίψη ή απογοήτευση! (φυσικά εξαρτάται και ο προσωπικός μήνας σε τι αριθμό βρίσκεται).

 

Ψυχολογικά τώρα , εδώ βρίσκεται το μεγάλο μυστικό του μήνα!
Ο αριθμός 3, είναι σίγουρα αυτό που συνδέεται άμεσα με την χαρά, την αισιοδοξία και την θετική σκέψη. Μας συνιστά να μην αναλωνόμαστε δεξιά κι αριστερά και να διοχετεύουμε την ενέργεια μας σε πράγματα που μας επιστρέφουν πίσω θετικά συναισθήματα ή αν μη τι άλλο που δεν μας «αδειάζουν» ενεργεικά. Ο αριθμός 21 λοιπόν, κάνει την θετική του όψη , και εφόσον χαρακτηρίζεται από την λέξη τύχη αυτό μας δίνει ένα πάτημα να εστιάσουμε στις φιλοδοξίες μας , στον αυθορμητισμό μας, αλλά και στην υπομονή μας. αυτόν τον μήνα θα πρέπει να δούμε με άλλο μάτι τους περιορισμούς , είτε αυτούς που εμφανίζονται ξαφνικά, είτε αυτούς που πρέπει να θέσουμε οι ίδιοι στους εαυτούς μας. όταν λέμε περιορισμό εδώ, εννοούμε με την έννοια της αυτοσυγκέντρωσης, έτσι ώστε να αξιοποιήσουμε με σοφία τις θετικές ευκαιρίες. Ας αποφύγουμε τις σπατάλες και την κυκλοθυμία. Οι εγωιστικές συμπεριφορές δεν θα βγάλουν θετικό αποτέλεσμα και επιπλέον θα επιφέρουν λύπη και ανασφάλεια.

june4
Σε μια πιο πνευματική άποψη , ο αριθμός 21 συνδέεται με την Κοσμική Συνείδηση , ας δούμε και αυτήν την οπτική και ας «επικοινωνήσουμε» έτσι ώστε να θέσουμε τα θέλω μας και τις επιθυμίες μας στο Σύμπαν, δίνοντας έτσι το έναυσμα για υλοποίηση.
Αν πάλι δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε αυτή την τακτική, μπορούμε πολύ απλά να εστιάζουμε στο θετικό, να αποδεχόμαστε ότι αλλάζει, αποφεύγωντας το πείσμα.
Η έντονη ανάγκη για απελευθέρωση που θα νιώσουμε αν δεν μπορούμε άμεσα να κάνουμε αλλαγές στη ζωή μας, μπορεί πολύ όμορφα να εκτονωθεί μέσα από την γραφή, τον λόγο, την καλλιτεχνία και οτιδήποτε δημιουργικό, όπως είναι οι τέχνες αλλά και τα σπορ που βοηθούν το πνεύμα να ισορροπεί.
Τέλος και πριν αναρτηθεί ο τύπος για να βρείτε τι προσωπικός μήνας είναι για εσάς ο Ιούνιος, θα ήθελα να αναφέρω, ότι ναι μεν ο μήνας δίνει κάποια θετικά σημάδια, αλλά το θέμα είναι να τα αναγνωρίσουμε, να βάλουμε μέτρο στον παρορμητισμό μας και να διαχειριστούμε με ωριμότητα τις συμπεριφορές των άλλων. Ο κίνδυνος του διασκορπισμού θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια δύναμης, κουράγιου και καλής διάθεσης.
Μην το βάζετε κάτω όμως, διότι ο μήνας μόλις που έχει ξεκινήσει…

Ο τύπος είναι ο εξής : Ημέρα γέννησης + μήνας γέννησης + τρέχον έτος = Αριθμός προσωπικής χρονιάς . Σε αυτό που θα βρείτε προσθέστε και τον αριθμό 6 (Ιούνιος )
Δηλαδή : π.χ. Αν η προσωπική σας χρονιά είναι 3 , υπολογίζουμε 3 + 6 (Ιούνιος ) =9 ,άρα ο προσωπικός σας μήνας είναι 9!

 

Προσωπικός μήνας 1
Αν για εσάς λοιπόν ο Ιούνιος είναι είναι μήνας 1, οφείλετε να πάρετε την πρωτοβουλία στα χέρια σας. Ελάτε σε επαφή με άτομα που χρειάζεται για να κάνετε τα ξεκινήματα σας. Απαντήστε στην καθυστερημένη αλληλογραφία σας και να περιμένετε καινούργιες προτάσεις για δουλειές, απλά μελετήστε προσεχτικά κάθε προσφορά. Ο μήνας 1 είναι ο πιο κατάλληλος για να δοκιμάσετε νέες τακτικές και ιδέες. Ακολουθήστε όλες τις δυνατές κατευθύνσεις. Προσέξτε μόνο μην το παρακάνετε με την επιμονή στην δική σας γνώμη. Έντονος ανταγωνισμός, δυσκολία αρμονίας στις σχέσεις.

 

 

Προσωπικός μήνας 2
Αν πάλι ο προσωπικός σας μήνας είναι 2, τότε ο Ιούνιος θα είναι μήνας που θα αναζητήσετε την ηρεμία αλλά οφείλετε να επαγρυπνείτε αδιάκοπα. Αφήστε τις καταστάσεις να σας αποκαλύπτονται, έτσι κι αλλιώς ένας μήνας 2 δεν φημίζεται για τις γρήγορες εξελίξεις του. Στις δυσκολίες θα αναζητήσετε τις συμβουλές φίλων , συγγενών ή ατόμων έμπειρων στον τομέα που αφορά τα εμπόδια που παρουσιάζονται. Ο μήνας τονίζει τον τομέα των σχέσεων , ενισχύει τις επαφές με φίλους. Καταπολεμήστε την τάση για αποθάρρυνση και μην παραδοθείτε στην μελαγχολία και στις σκοτεινές σκέψεις.

june5
Προσωπικός μήνας 3
Είναι ένας από τους θετικούς μήνες του κύκλου των εννεά (φυσικά παίζει σημαντικό ρόλο και η προσωπική χρονιά). Διαλέξτε λοιπόν αυτόν τον μήνα για να βάλετε ενεργεια σε μια προσπάθεια, για να αυξήσετε την δημοτικότητα σας, δεχθείτε προσκλήσεις και κάντε νέες γνωριμίες. Επωφεληθείτε από κάθε ευκαιρία που προβάλει θετικά την προσωπικότητα σας ή τα ταλέντα σας. Προσοχή στα περιττά έξοδα και στις υπερβολές των όσων λέτε, επιδεικνύοντας τον εαυτό σας με δυσάρεστο τρόπο.
Προσωπικός μήνας 4
Όσοι βρίσκεστε σε έναν προσωπικό μήνα 4, μην περιμένετε ότι θα έχετε την δυνατότητα να διωρθώσετε καταστάσεις βασιζόμενοι στην συμπάθεια πουσας έχουν οι άλλοι. Στον μήνα αυτό , μετρούν οι πράξεις και οι προσωπική εργασία. Ιδανικό διάστημα για να τελειώσετε εκκρεμότητες ή αγκαρείες. Δουλειές του σπιτιού , επισκευές καλό θα ήταν να μην τις αναβάλετε άλλο. Καταπολέμήστε την έλλειψη ενθουσιασμού και μην αμελήσετε την υγεία σας!

 
Προσωπικός μήνας 5
Σε έναν προσωπικό μήνα 5 , μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε απρόοπτο και πολύ συχνές αλλαγές. Βάλτε ένα πρόγραμμα όσο μπορείτε , αλλιώς θα σας παρασύρουν οι εξελίξεις και η διάθεση σας για απολαύσεις και ελευθερία. Εμπιστευθείτε την διαίσθηση σας! Προσέξτε τις νευρικές σας αντιδράσεις και μην επενδύσετε σε νέες σχέσεις…τα πράγματα είναι κάπως ρευστά. Αν θέλετε να ζητήσετε μια προαγωγή ,μια αλλαγή ή μια μετάθεση στον εργασιακό τομέα , αρπάξτε την ευκαιρία. Μη ξοδέψετε ανώφελη προσπάθεια και φανείτε προσεχτικοί στις καταχρήσεις!

 

june7
Προσωπικός μήνας 6
Σε αυτό τον μήνα καλό θα ήταν να προβάλετε την προσωπικότητα σας και τα ταλέντα σας, να ομορφύνετε και να πλουτίσετε το περιβάλλον στο οποίο ζείτε. Είναι μήνας όπου η οικογένεια και οι φίλοι αποκτούν εξαιρετική σημασία. Αντιμετωπήστε θέματα που αφορούν την οικογένεια και φροντίστε για την αρμονία όλων μέσα στο σπίτι. Είναι επίσης μήνας για να πάρετε απόφαση για την εξέλιξη μιας σχέσης. Η περίπτωση να ανανεώσετε φιλίες, να κάνετε σημαντικές γνωριμίες και συναντήσεις είναι μεγάλη. Καλλιεργείστε προσωπικά ταλέντα όπως : Ζωγραφική, μουσική και κάθε τι που διεγείρει το νου σας. Μην αποφύγετε υποχρεώσεις και ευθύνες και απεγκλωβιστείτε από στάσεις συντηρητικές .

 

 

 

june6

Προσωπικός μήνας 7
Σε προσωπικό μήνα 7, μην αναλάβετε νέες υποχρεώσεις , αλλά καλύτερα εμβαθύνετε στα ζητήματα που ήδη σας απασχολούν. Προσπαθήστε με τους άλλους να έχετε τάσεις δεκτικές και παθητικές. Φροντίστε την υγεία, την διατροφή σας και γενικότερα ασχοληθείτε με τους βιορυθμούς σας. Χρησιμοποιήστε την διαίσθηση σας και την αναλυτική σας ικανότητα για μελλοντικές δραστηριότητες και αποφάσεις. Μη βιαστείτε να πάρετε αποφάσεις και προσέξτε την ψυχική υγεία σας. Βρίσκεστε σε μήνα όπου η η ευαισθησία σας είναι σε υπερένταση.

 

 

Προσωπικός μήνας 8
Είναι το καταλληλότερο διάστημα για να σκεφθείτε τα οικονομικά προβλήματα και τον άμεσο πρακτικό αντίκτυπο. Ελέγξτε δοσοληψίες και φορολογικές εκκρεμότητες. Μήνας που αφορά τα χρήματα και τις επενδύσεις , όπως και την αύξηση του εισοδήματος σας. Δείξτε περισσότερη δραστηριότητα και ικανότητα στον επαγγελματικό χώρο. Σε έναν μήνα 8 μπορείτε να υποβάλετε τον καρπό της δημιουργικότητας σας. Μην επιτρέψετε στον φόβο απώλειας χρημάτων να σας καταβάλει. Κάντε τους λογαριασμούς σας και ρισκάρετε όσο μπορείτε. Μην γίνετε ανυπόμονοι και τυρρανικοί με τους άλλους και φανείτε συνετοί στη διαχείριση.

 

 

Προσωπικός μήνας 9
Ο τελευταίος μήνας του κύκλου δίνει ένα συναίσθημα κατάληξης. Η σκέψη είναι αφηρημένη , το μυαλό γυρίζει αλλού. Καλείστε να ολοκληρώσετε καταστάσεις που έχουν μείνει στη μέση , χωρίς να αναλάβετε ότιδήποτε καινούργιο. Η απαισιόδοξη ψυχική στάση προκαλέι εκνευρισμό και συχνά ξεσπάτε στους άλλους πολλές φορές και άδικα. Ιδανική περίοδος για ξεκαθαρίσματα σε σχέσεις που σας έχουν γίνει ανεπιθύμητες. Αποφύγετε πρεξηγήσεις και μην πεισμώνετε χάνοντας χρόνο. Μην είστε εγωιστές , δίνοντας μόνο έμφαση στα δικά σας συναισθήματα.

 

 

Καλό μας μήνας και καλό ξεκίνημα καλοκαιριού!