Ετικέτες

, , , ,

cristian2

Με αφορμή την μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης στις 14 Σεπτεμβρίου 2013, ήθελα να δώσω την σημαντική ερμηνεία των αριθμών μέσα από μια πιο μεταφυσική έννοια και ερμηνεία.

Λίγα λόγια για την γιορτή και τον λόγο του εορτασμού…
Μεγάλη δεσποτική εορτή της Χριστιανοσύνης, με την οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου η διπλή ανεύρεση του Σταυρού πάνω στον οποίο μαρτύρησε ο Ιησούς Χριστός.

Σύμφωνα με την παράδοση, το 326 η γηραιά μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, Αυγούστα Ιουλία Φλαβία Ελένη, μετέβη στους Αγίους Τόπους για να φέρει στο φως τα διάφορα μέρη στα οποία έζησε και δίδαξε ο Ιησούς Χριστός. Στα Ιεροσόλυμα πραγματοποίησε μεγάλες ανασκαφές για να βρεθούν οι τόποι της Σταύρωσης και της Ανάστασης στον λόφο του Γολγοθά. Η μετέπειτα Αγία Ελένη οδηγήθηκε στην εύρεση του Τιμίου Σταυρού από ένα αρωματικό φυτό που φύτρωνε στο μέρος εκείνο, τον γνωστό μας βασιλικό. Ύστερα από επίπονες ανασκαφές βρέθηκαν τρεις σταυροί, του Κυρίου και των δύο ληστών.
cristian

Οι εκκλησιαστικοί ιστορικοί Φιλοστόργιος και Νικηφόρος αναφέρουν ότι ο Σταυρός του Κυρίου εντοπίσθηκε ύστερα από θαύμα, όταν τοποθετήθηκε πάνω σε νεκρή γυναίκα και αυτή αναστήθηκε. Στη θέση αυτή υπήρχε ο ναός της Αφροδίτης, που είχε ανεγείρει το 135 ο ρωμαίος αυτοκράτορας Αδριανός, μετά τη δεύτερη καταστροφή της Ιερουσαλήμ. Η Ελένη, αφού διέταξε να τον γκρεμίσουν, έχτισε στη θέση του τον περικαλλή Ναό της Αναστάσεως, ο οποίος αποτελεί μέχρι σήμερα ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του Χριστιανισμού. Ο Σταυρός του Κυρίου παραδόθηκε στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Μακάριο, ο οποίος τον τοποθέτησε στον ναό της Αναστάσεως στις 14 Σεπτεμβρίου 335.

Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού εορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου. Στις εκκλησίες ψάλλεται, μεταξύ των άλλων, το πασίγνωστο απολυτίκιο «Σώσον Κύριε τον λαόν σου…» και στους πιστούς μοιράζονται κλώνοι βασιλικού, εκκλησιαστική συνήθεια που πηγάζει από την παράδοση ότι στο μέρος που βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός είχε φυτρώσει το αρωματικό αυτό φυτό.
Πηγή :www.sansimera.gr
Αριθμολογικά η ημέρα μας βρίσκει με την παθητική ενέργεια του 2. Χρονικά ο αριθμός αυτός χαρακτηρίζει ένα διάστημα κυοφορίας, συλλογής και αφομοίωσης.

Η αναζήτηση αντίθετων δυνάμεων είναι γεγονός κάτω από αυτή την ενέργεια. …ο συμβολισμός αυτού του αριθμού βάσει της Βίβλου θα λέγαμε ότι σχετίζεται με το ακόλουθο απόσπασμα (Γένεσις 1:4) “Και διεχώρισεν ο Θεός ανά μέσον του φωτός και ανά μέσον του σκότους.»
Στο 2 υπάρχει η δυαδικότητα, ο ουρανός και η γη, η ημέρα και η νύχτα, ο άνδρας και η γυναίκα, το καλό και το κακό, το αληθινό και το πλανερό και τέλος το αρνητικό και το θετικό.

cristian1
Ο Πυθαγόρας έλεγε : “To 2 είναι η κατάσταση της ατέλειας μέσα στην οποία πέφτει η ύπαρξη, όταν αποχωρίζεται την μονάδα, τον Θεό.»
Ο αριθμός 14 , ένας Καρμικός αριθμός με ιδιαίτερες ενέργειες, δίνει την δική του εξήγηση στην ημέρα αυτή.
Σαν αρχαίο σύμβολο για το αριθμό 14, είναι ο γραφέας, ένα άτομο που αντέγραφε χειρόγραφα με το χέρι. Τα βιβλία ήταν σπάνια και πολύ ακριβά , γι’ αυτό ο γραφέας βρισκόταν στην μοναδική θέση που μπορεί να ανατρέξει σε γνώσεις που δεν αποκτούσαν παρά μόνο οι πλούσιοι και οι εκλεκτοί. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο γραφέας να εκτίθεται πνευματικά στη φιλοσοφία, τη θρησκεία, την επιστήμη και τις τέχνες – όλων των ειδών τις ιδέες που δημιουργούν ένα μορφωμένο άνθρωπο.

Η συσχέτιση και ο συμβολισμός αυτός δηλώνει αμέσως ότι η Γνώση για το μεγάλο σχέδιο της Δημιουργίας δεν μπορεί να αλυσσοδεθεί…η αλήθεια αποκαλύπτεται έστω και μέσα από προσπάθειες ή λάθη!
Η λέξη κλειδί που αντιστοιχεί σε αυτόν τον αριθμό είναι «διατήρηση» και «εγκαθίδρυση». Πρέπει με την επιρροή του, να εγκαθιδρύουμε τα θεμέλια της πίστης μέσω της απόδειξης και της επαλήθευσης.
Η μέρα δηλώνει ότι χρειαζόμαστε μια συσσώρευση εμπειριών για να βελτιώσουμε τον εαυτό μας και η δόνηση του 14, προσφέρει τις αναγκαίες δοκιμασίες γι’αυτό. Η βαθύτερη εξέλιξη που μπορεί να προέλθει από τον κατάλληλο χειρισμό αυτής της δόνησης δημιουργεί μεγάλη σοφία και κατανόηση.

cristian3
Μια ημέρα 2 , δεν θα μπορούσε να είναι συνηθισμένη με την επιπρόσθετη δόνηση του αριθμού 14 στον εορτασμό της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού…
Η Μάνλυ Χωλ στο έργο ο Μυστικός Χριστός ορίζει ότι “Όταν τα μάτια και των δύο άνοιξαν , η όραση της ψυχής σκοτείνιασε».