Ετικέτες

, ,

merry1

Η ημέρα των Χριστουγέννων έχει από μόνη της μια ενέργεια διαφορετική…όλοι μας κάθε χρόνο περιμένουμε με λαχτάρα τις γιορτές, νιώθωντας ότι η τόσο έντονη ενέργεια της Αγάπης , θα μαλακώσει τις καρδιές μας, θα λάβουμε δώρα και οι καταστάσει που μέχρι εκείνη την στιγμή μας παιδεύουν και μας ταλαιπωρούν , διά μαγείας θα θεραπευτούν.
Μέσα μας , έστω και ενδόμυχα, υπάρχει η πίστη στο Πνεύμα των Χριστουγέννων, που θα έρθει και θα μας φωτίσει με το θαύμα του, και θα φέρει στη ζωή μας την αλλαγή που περιμένουμε με χαρά.
Η επαφή με το εσωτερικό μας παιδί, είναι πιο έντονη από κάθε άλλη στιγμή του χρόνου, και αυτό μας ωθεί να συγχωρέσουμε, να αγαπήσουμε περισσότερο τους συνανθρώπους μας , να συμφιλιωθούμε και να βοηθήσουμε όποιον το έχει ανάγκη….Μα πραγματικά , είναι Μαγικό!
Θέλοντας έστω και ερευνητικά να δώσω την ενέργεια ενός αριθμού , στην λέξη Χριστούγεννα, έκανα μια δοκιμή να δω τι νούμερο βρίσκεται , πίσω από αυτήν την λέξη, που ξαφνικά μέσα στις καρδιές μας, «χτυπά» έναν άλλο ρυθμό, πιο πνευματικό, απαλλαγμένο από χαμηλής δόνησης συναισθήματα…
Μα φυσικά δεν θα μπορούσε να κρύβεται , άλλος από τον 11/2!
Ένας αριθμός με την διπλή ενέργεια του 1, ο οποίος ονομάζεται ο γενοπλάστης της ζωής!
ο 11 συμβολίζει την δίοδο της διαίσθησης, την κοσμική διακλάδωση, την έμπνευση αλλά και τις αποκαλύψεις. Ενώνεται με το συλλογικό ασυνείδητο , με την «πηγή» , με τον Θεό.
Είναι ταυτόχρονα ο αριθμός της γης και του ουρανού και συνδέεται με το όραμα, την διορατικότητα αλλά και την «επανάσταση».
Η ενέργεια της λέξης αυτής, μόνο αδιάφορη δεν περνά , και σίγουρα μας επηρεάζει, μας ωθεί να κάνουμε κάτι ανατρέπτικό, και ταυτόχρονα μας προτρέπει να παρέχουμε βοήθεια, υπηρεσία με δικαιοσύνη και ανθρωπισμό.
Ο 11 μας χαρίζει ένα «δώρο», πολύ σημαντικό, το δώρο της προφητείας. Μας ωθεί να εκδηλώσουμε την ανιδιοτελή υπηρεσία μας, και να γινόμαστε παράδειγμα για τους άλλους. Η εμβάθυνση των συναισθημάτων σε κάθε κατάσταση, μας βοηθά να μπαίνουμε εύκολά στο μυαλό των άλλων, να τους κατανοούμε αλλά και να νιώθουμε γρήγορα τι χρειάζονται.
Κάθε Χριστούγεννα, λαμβάνουμε ένα είδος μύησης…την οποία ο καθένας μας , είναι στο χέρι του αν θα κρατήσει την ενέργεια αυτή όλο το χρόνο ή όχι…
Κάθε χρόνο τέτοια μέρα εξελισσοόμαστε και αναπτυσσόμαστε πνευματικά, ίσως και χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Γεμίζουμε από διορατικότικοτητα , σοφία και κατανόηση.
Ο αριθμός 11 , στέλνει ένα μήνυμα :”Αγάπα τον πλησίον σου ως σεαυτόν»!
Οι αριθμοί που επίσης ,είναι σημαντικοί και περικλείονται στην λέξη αυτή, είναι αρχικά ο 16/7, σε αυτό που μας ωθεί η ενέργεια να στραφούμε.

Έχουμε τον πόθο λοιπόν και την ανάγκη , τη συγκεκριμένη στιγμή του χρόνου, να απεγκλωβιστούμε από υλικές και ψυχικές μεταπτώσεις και να έρθουμε σε επαφή με την πνευματικό μας εαυτό.
Να νιώσουμε λόγω του 31/4, την δύναμη αλλά και την δημιουργικότητα μέσα μας, να μας προτρέπει να φύγουμε από την στασιμότητα και να φτάσουμε στην κορυφή του «βουνού» έστω και με κόπο, αλλά με σταθερά βήματα…
Πόσα μηνύματα «στέλνει» λοιπόν αυτή η ευλογημένη λέξη?