Ετικέτες

, ,

malvina

Αυτό το ιδιαίτερο και πολυτάλαντο πλάσμα έλεγε «Σημασία δεν έχει μόνο ποιον αγαπάς, αλλά με ποιον μπορείς να είσαι ο πραγματικός εαυτός σου. Εγώ έτσι είμαι μαζί σου και ξέρω πως με μένα είσαι ο εαυτός σου και θα είμαι ο υπασπιστής σου σε κάθε πετροπόλεμο». Η σοφία της, το απίστευτα γρήγορο ,πρωτοπόρο και ευφυέστατο μυαλό της, την έκανε να ξεχωρίζει και να ανατρέπει κάθε κατεστημένο με τον δικό της μοναδικό τρόπο.

Η Μαλβίνα Κάραλη ή αλλιώς Μαρία – Ελένη Σακκά , έφυγε σαν σήμερα από την ζωή, αλλά τα λόγια της, τα βιβλία και οι ατάκες της θα μας συντροφεύουν για πάντα.

Αριθμολογικά η Μαλβίνα Κάραλη, είχε τόσο επιρροή από τις δονήσεις των αριθμών από το πραγματικό της όνομα αλλά και από αυτό που την έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό.

Γεννημένη στις 3 του μήνα, είχε το χάρισμα του λόγου και της επικοινωνίας, της δημιουργηκότητας αλλά και της ικανότητας της να επηρεάζει το πλήθος και να καταφέρνει τις περισσότερες φορές να της συγχωρούν οι άλλοι τα πάντα. Χαρούμενη και κοινωνική αλλά και με την τάση να σπαταλιέται σε καταστάσεις και σχέσεις.
Ένας Κύριος αριθμός , δίνει την ενέργεια του στο πεπρωμένο της , ο 22. Η πορεία της λοιπόν , είδε τα φώτα της δημοσιότητας, μέσα από σκληρή δουλειά, κόπο και επιμονή. Ο αριθμός 4, της έδωσε σταθερότητα σε κάθε βήμα, αλλά με αργούς ρυθμούς. Ο 22 της χάρισε την έμπνευση και την πρωτοπορία αλλά και την δυνατότητα να προσφέρει γνώσεις στους άλλους μέσα από την γραφή, εφόσον ένας Κύριος αριθμός έχει πάντα ένα σκοπό προς την ανθρωπότητα. Υπηρέτησε επάξια την τάση αυτή με τον δικό της διαφορετικό , ανατρεπτικό τρόπο.
Η υπερβολική δουλειά συχνά έφερνε στη ζωή της συναισθηματικές δυσκολίες και υπερκόπωση. Είχε έντονες πεποιθήσεις και πιθανόν έντονες ή νευρικές αντιδράσεις. Τα σκαμπανεβάσμα ανάμεσα στα 2 (22/4) στην ζωή της δεν έλειπαν ποτέ!
Οι φιλίες ή οι σχέσεις στη ζωή της έπαιζαν σημαντικό ρόλο και πολύ πιθανό να ήταν μακροχρόνιες , σταθερές και της πρόσφεραν μια βάση εκκίνησης για κάθε τι.
Είχε ιδιαίτερο ταλέντο και τεράστιες πολιτικές δυνατότητες . Αν και με προσπάθεια είχε τη δυνατότητα να θέτει σε εφαρμογή κάθε σχέδιο της (πολλές φορές και με φιλανθρωπικό χαρακτήρα) και να βοηθάει πολύ κόσμο.
Από την δόνηση του πραγματικού της ονόματος, έχει την επιρροή του αριθμού 13, Καρμικός και σημαντικός. Ωθώντας έστω και μέσα από δυσκολίες, να μάθει τον εαυτό της, μέσα από «σκληρή δουλειά», προκλήσεις (όπως τα θέματα υγείας της) αλλά και να αναγεννιέται μέσα από τις στάχτες τις, κάνοντας ριζικές αλλαγές όπου ήταν απαραίτητο και πολλές φορές χωρίς περιθώρια επιλογής. Ο ιδεαλισμός της δεν γνώριζε όρια , και μπορούσε να μετατρέπει την πιο μάταιη προσπάθεια σε ένα άξιο λόγου εγχείρημα μέσα από βαθιά φιλοσοφία και κατανόηση των πραγματικών αξιών της ζωής. Οι απεριόριστες δημιουργικές της δυνάμεις ανακάλυπταν πάντα εύφορο έδαφος , εκεί που οι άλλοι έβλεπαν μόνο χέρσα γη.
Είχε το ταλέντο να περισσώσει μια σχέση και να την κάνει πιο στέρεη ,εκεί που ήταν έτοιμη να διαλυθεί. Η λέξη «μεταμόρφωση» ήταν το κλειδί για κάθε στιγμή στη ζωή της.
Το βάθος της ψυχής της, είχε την ενέργεια του αριθμού 8. Τα δύο κυκλάκια του, μια την έκαναν αυστηρή, φιλόδοξη και απαιτητική και μια την ωθούσαν να εμβαθύνει, να ψάχνει την λεπτομέρεια αλλά και να ισορροπεί τους τομείς της ζωής της με οργάνωση και σειρά. Ο αριθμός 26, έχει καρμικές δονήσεις, κάνοντας την να εστιάζει πολύ στις σχέσεις της ζωής της. Είτε αυτές είχαν χαρακτήρα καταστροφικό είτε φανερώνονταν ως σωτήριες και ευεργετικές. Ο λόγος της πάλι επαληθεύεται ότι ασκούσε μεγάλη επιρροή στους άλλους.

malvina2
Το όνομα Μαλβίνα Κάραλη , της χαρίζει την σπιρτάδα και αγάπη για προβολή του αριθμού 5. Η τάση να αγαπά τις αλλαγές, τις εμπειρίες , τα ταξίδια αλλά και την δημοσιογραφία είναι χαρακτηριστικά του ανατρεπτικού και απρόβλεπτου αυτού αριθμού. Οι σπατάλες της , αλλά και οι υπερβολές της ίσως πολύ συχνά να της κόστιζαν συναισθηματικά ή οικονομικά.
Με την ενέργεια του 5 , ο ενθουσιασμός, το θάρρος όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά αλλά και η απίστευτη ενεργητικότητα της , την έκαναν αυτό το «παράξενο» αλλά και γεμάτο μαγνητισμό πλάσμα.
Ο συνδυασμός των αριθμών 4 και 5, σε ένα αριθμολογικό πορτραίτο, πολλές φορές φέρνει απότομες εναλλαγές τόσο απόψεων στο άτομο , τόσο στον τρόπο σκέψης, από τον συντηρητισμό στον φιλελευθερισμό όσο και σε πρακτικά θέματα στην καθημερινότητα. Πράγμα που κάνει τα άτομα αυτά να παρουσιάζονται στους άλλους πολλές φορές ως αλλοπρόσαλα. Οι έντονες αντιθέσεις των αριθμών φυσικά προκαλούν δυσκολίες και στους ίδιους. Όμως πολλοί σημαντικές προσωπικότητες τυγχάνει να έχουν αυτόν τον συνδυασμό.
Λίγα λόγια για την Μαλβίνα :
Η Μαλβίνα Κάραλη (πραγματικό όνομα Μαρία-Ελένη Σακκά), 3 Φεβρουαρίου 1952 – 7 Ιουνίου 2002) ήταν Ελληνίδα συγγραφέας, σεναριογράφος, δημοσιογράφος και παρουσιάστρια στην τηλεόραση. Γεννήθηκε στον Πειραιά και καταγόταν από τα Ψαρά και τη Θράκη.

Απόφοιτη του Αρσακείου. Σπούδασε κυβερνητική στο Παρίσι. Εργάστηκε επί χρόνια ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες όπως η Απογευματινή και η Ελευθεροτυπία και ως αρθρογράφος στα περιοδικά Φαντάζιο, Επίκαιρα, Γυναίκα, Κλίκ, 01, με στήλες που άφησαν εποχή όπως το Επ’ αυτοφόρω (Γυναίκα) και «Σαββατογεννημένη» (στο περιοδικό Symbol της εφημερίδας Επενδυτής, άρθρα που κυκλοφόρησαν μετά το θάνατό της στην ομώνυμη συλλογή).

Η τηλεοπτική της καριέρα ξεκίνησε στην ΕΡΤ και συνέχισε στους τηλεοπτικούς σταθμούς Seven X, ANT1, ΣΚΑΪ, Mega Channel, Star Channel κ.α.

Οι πιο δημοφιλείς εκπομπές της ήταν το Mea Culpa (Seven X), Malvina Live (ΣΚΑΪ), Μalvina Hostess (Mega Channel), Malvina Rixten (Star Channel). Ο χαρακτήρας αυτών των τηλεοπτικών σόου, που συνήθως προβάλλονταν πριν ή μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ήταν επιθεωρησιακός. Η κριτική και η διακωμώδηση της πολιτικής και των προσώπων της, τελικά τη μετέτρεψαν σε χρυσό αουτσάιντερ των τηλεοπτικών καναλιών: όλοι αγαπούσαν τις τηλεθεάσεις της, αλλά κανείς δεν είχε την (πολιτική) πολυτέλεια να την φιλοξενήσει στις συχνότητές του.

Παράλληλα, ως σεναριογράφος, τιμήθηκε με δύο κρατικά βραβεία σεναρίου για τις ταινίες «Ξένια» (1989) του Πατρίς Βιβάνκος και «Κρυστάλλινες Νύχτες» (1992) της Τώνιας Μαρκετάκη. Συνυπέγραψε επίσης τα σενάρια στις ταινίες «Αρχάγγελος του Πάθους» (1987) του Νίκου Βεργίτση και «Ζωή Χαρισάμενη» (1993) του Πατρίς Βιβάνκος.

Έγραψε τα βιβλία «Αθώος σαν αγαπημένος» (εκδ. Καστανιώτη), «Τα κορίτσια της Σαβάνα» (εκδ. Νεφέλη), «Πιο πολύ, πιο πολλοί» (εκδ. Αστάρτη), τη συλλογή δημοσιευμάτων «Ο έρωτας και άλλες πολεμικές τέχνες» από την περίοδο 1989-1996 (εκδ. Κάκτος) και σειρά πέντε βιβλίων μαγειρικής υπό τον γενικό τίτλο «Η κουζίνα της Μαλβίνας-Μαλβινέζικα» (εκδ. Αστάρτη). Επίσης, έγραψε την μυθιστορηματική βιογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη («Γλυκό κορίτσι»).

Έκανε τρεις γάμους και απέκτησε τρία παιδιά. Ο δεύτερος γάμος της ήταν με τον σκηνογράφο Γιώργο Πάτσα και ο τελευταίος με τον συγγραφέα Διονύση Χαριτόπουλο.

Πέθανε στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2002 ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Κηδεύτηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

«Εγώ γλίτωσα και δεν είμαι πλέον σαν κι εσάς. Και χόρτασα. Και λεφτά. Και οικογένεια κι αγάπη. Κυρίως αγάπη. Εγώ, που μέχρι πέρυσι, αν με άγγιζες ακόμα και εξ αποστάσεως, ούρλιαζα “πίσω μου σ έχω σατανά”. Εγώ χόρτασα. Ένα χειμώνα αγάπη. Μια άνοιξη ελπίδα. Κι ένα καλοκαίρι προοπτική. Ολόκληρο προοπτικές. Εγώ, η ξεγραμμένη. Χρειάστηκε να ξεγραφτώ για να μπορέσω και να συμμορφωθώ και να αγαπήσω και να αγγίξω και να ανταποδώσω και τα πάντα»