Ετικέτες

, , ,

august2014b

Η πιο σημαντική λέξη του μήνα είναι η «Γενναιοδωρία», και όπως έλεγε ο Οδυσσέας Ελύτης “:Χαράξου κάπου με οποιονδήποτε τρόπο και μετά πάλι σβήσου με γενναιοδωρία…”
Το κυριότερο μήνυμα του Αυγούστου είναι να προβάλουμε με κάθε τρόπο την ευγένια, την υπομονή αλλά και να εκφράσουμε πλήρως στους άλλους την αρμονία που ζητάμε.

Η περηφάνεια , η φιλοδοξία και η αγάπη για τη ζωή είναι τα εφόδια και η κινητήρια δύναμη αυτό το διάστημα για να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον αφθονίας και άνεσης.
Η επιθυμία μας για αλήθεια και δικαιοσύνη κάνει τους άλλους να αναγνωρίσουν και να εκτιμήσουν τις προσπαθειές μας. οι δεσποτικές συμπεριφορές και το πείσμα θα φέρουν αντιθέσεις με τους γύρω μας και ίσως ερμηνεύσουμε ως προδοσία την στάση τους , αποχωρώντας.
Οικογενειακά ζητήματα θα μας απασχολήσουν , εφόσον ο Αύγουστος είναι μήνας διακοπών για τους περισσότερους.

Θα θελήσουμε να βάλουμε σε σειρά υποχρεώσεις και ευθύνες , τόσο στο σπίτι όσο και στην εργασία, έτσι ώστε να οργανώσουμε με ισορροπία τις διακοπές και γενικότερα το πρόγραμμα μας. το οποιό φυσικά δεν περιλαμβάνει μόνο εμάς , αλλά και τους άλλους.
Το διάστημα αυτό, μπορεί για ορισμένους – που αναμένουν αποτελέσματα προσπαθειών – να χαρακτηριστεί ως διάστημα θερισμού και να δώσει ένα αίσιο τέλος σε θέματα οικονομικά ή συναισθηματικά.
Ένας μήνας 6 πάντα μας ωθεί να εστιάσουμε στους άλλους, προσφέροντας υπηρεσία, βοήθεια και φυσικά αγάπη.
Στον τομέα των σχέσεων, θα είναι ένα διάστημα όπου οι άνθρωποι γύρω μας , θα μας δείξουν την εκτιμιση τους για κάποια προσπάθεια μας ή απλά μπορεί να αντιληφθούμε τα συναισθήματα τους, εφόσον ο προηγούμενος μήνας είχε αρκετή ρευστότητα στις σχέσεις και δεν μας διευκόλυνε να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα. Η μεγαλοψυχία και η γενναιοδωρία μας, ανταμοίβονται ανάλογα από αυτούς με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή.

august2014a
Ο μήνας έχει μια ενέργεια έλξης βοήθειας και επιτυχίας εξαιτίας του ανάλαφρου και αισιόδοξου τρόπου , που θα αντιμετωπίσουμε τα πράγματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν ανατροπές ή έκτακτες ευθύνες τις οποίες θα κληθούμε να αναλάβουμε, απλώς θα παίξει καθοριστικό ρόλο ο τρόπος αντιμετώπισης και σκέψης.
Οι τυχόν δυσκολίες του Αυγούστου , οφείλονται σε συνδυασμό με τον έτος 7 που διανύουμε. Θέματα επικοινωνίας, υγείας ίσως έρθουν στην επιφάνεια. Φυσικά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο ή που δεν βρίσκει λύση. Απλά ίσως νιώσουμε δυσφορία μέσα στο σπίτι ή στην εργασία. Η άσκηση και η επαφή με τη φύση, θα είναι λύσεις αποτελεσματικές , έστω και με περιορισμούς. Προσπαθήστε έστω και για λίγες μέρες να αποδράσετε, προσφέροντας στον εαυτό σας και στους άλλους στιγμές θαλπωρής, ζεστασιάς και αρμονίας σε ψυχικό επίπεδο.
Δεν θα αποφύγετε σκέψεις και άγχη που οφείλονται σε ότι αφήνετε πίσω, αλλά θα σας δωθεί η ευκαιρία να χαλαρώσετε , έστω και για λίγο, με όμορφη παρέα και αγαπημένα πρόσωπα από το οικογενειακό περιβάλλον.
Ο αριθμός 24, ο οποίος δίνει την δόνηση του στον μήνα μας, έχει να μας διδάξει πως με υπομονή , αγάπη και διάθεση προσφοράς , όλα κερδίζονται. Πολύ πιθανόν να διαπιστώσουμε ότι η πολυπόθητη ευτυχία, προέρχεται από άλλες πηγές από αυτές που περιμένουμε ή θεωρούμε δεδομένες!
Ας δούμε αναλυτικά για τον καθένα σας, τι προσωπικός μήνας είναι ο Αύγουστος :

Ημέρα γέννησης + μήνας γέννησης + τρέχον έτος = Αριθμός προσωπικής χρονιάς .
Σε αυτό που θα βρείτε προσθέστε και τον αριθμό 8 ( Αύγουστος )
Δηλαδή : π.χ. Αν η προσωπική σας χρονιά είναι 3 , υπολογίζουμε 3 + 8(Αύγουστος ) =11/2 ,άρα ο προσωπικός σας μήνας είναι 2!

Προσωπικός μήνας 1
Αν για εσάς λοιπόν είναι μήνας 1, οφείλετε να πάρετε την πρωτοβουλία στα χέρια σας. Ελάτε σε επαφή με άτομα που χρειάζεται για να κάνετε τα ξεκινήματα σας. Απαντήστε στην καθυστερημένη αλληλογραφία σας και να περιμένετε καινούργιες προτάσεις για δουλειές, απλά μελετήστε προσεχτικά κάθε προσφορά. Ο μήνας 1 είναι ο πιο κατάλληλος για να δοκιμάσετε νέες τακτικές και ιδέες. Ακολουθήστε όλες τις δυνατές κατευθύνσεις. Προσέξτε μόνο μην το παρακάνετε με την επιμονή στην δική σας γνώμη. Έντονος ανταγωνισμός, δυσκολία αρμονίας στις σχέσεις.

Προσωπικός μήνας 2
Αν πάλι ο προσωπικός σας μήνας είναι 2, τότε θα είναι ο μήνας που θα αναζητήσετε την ηρεμία αλλά οφείλετε να επαγρυπνείτε αδιάκοπα. Αφήστε τις καταστάσεις να σας αποκαλύπτονται, έτσι κι αλλιώς ένας μήνας 2 δεν φημίζεται για τις γρήγορες εξελίξεις του. Στις δυσκολίες θα αναζητήσετε τις συμβουλές φίλων , συγγενών ή ατόμων έμπειρων στον τομέα που αφορά τα εμπόδια που παρουσιάζονται. Ο μήνας τονίζει τον τομέα των σχέσεων , ενισχύει τις επαφές με φίλους. Καταπολεμήστε την τάση για αποθάρρυνση και μην παραδοθείτε στην μελαγχολία και στις σκοτεινές σκέψεις.

Προσωπικός μήνας 3
Είναι ένας από τους θετικούς μήνες του κύκλου των εννεά (φυσικά παίζει σημαντικό ρόλο και η προσωπική χρονιά). Διαλέξτε λοιπόν αυτόν τον μήνα για να βάλετε ενεργεια σε μια προσπάθεια, για να αυξήσετε την δημοτικότητα σας, δεχθείτε προσκλήσεις και κάντε νέες γνωριμίες. Επωφεληθείτε από κάθε ευκαιρία που προβάλει θετικά την προσωπικότητα σας ή τα ταλέντα σας. Προσοχή στα περιττά έξοδα και στις υπερβολές των όσων λέτε, επιδεικνύοντας τον εαυτό σας με δυσάρεστο τρόπο.

Προσωπικός μήνας 4
Όσοι βρίσκεστε σε έναν προσωπικό μήνα 4, μην περιμένετε ότι θα έχετε την δυνατότητα να διωρθώσετε καταστάσεις βασιζόμενοι στην συμπάθεια πουσας έχουν οι άλλοι. Στον μήνα αυτό , μετρούν οι πράξεις και οι προσωπική εργασία. Ιδανικό διάστημα για να τελειώσετε εκκρεμότητες ή αγκαρείες. Δουλειές του σπιτιού , επισκευές καλό θα ήταν να μην τις αναβάλετε άλλο. Καταπολέμήστε την έλλειψη ενθουσιασμού και μην αμελήσετε την υγεία σας!

Προσωπικός μήνας 5
Σε έναν προσωπικό μήνα 5 , μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε απρόοπτο και πολύ συχνές αλλαγές. Βάλτε ένα πρόγραμμα όσο μπορείτε , αλλιώς θα σας παρασύρουν οι εξελίξεις και η διάθεση σας για απολαύσεις και ελευθερία. Εμπιστευθείτε την διαίσθηση σας! Προσέξτε τις νευρικές σας αντιδράσεις και μην επενδύσετε σε νέες σχέσεις…τα πράγματα είναι κάπως ρευστά. Αν θέλετε να ζητήσετε μια προαγωγή ,μια αλλαγή ή μια μετάθεση στον εργασιακό τομέα , αρπάξτε την ευκαιρία. Μη ξοδέψετε ανώφελη προσπάθεια και φανείτε προσεχτικοί στις καταχρήσεις!

august2014

Προσωπικός μήνας 6
Σε αυτό τον μήνα καλό θα ήταν να προβάλετε την προσωπικότητα σας και τα ταλέντα σας, να ομορφύνετε και να πλουτίσετε το περιβάλλον στο οποίο ζείτε. Είναι μήνας όπου η οικογένεια και οι φίλοι αποκτούν εξαιρετική σημασία. Αντιμετωπήστε θέματα που αφορούν την οικογένεια και φροντίστε για την αρμονία όλων μέσα στο σπίτι. Είναι επίσης μήνας για να πάρετε απόφαση για την εξέλιξη μιας σχέσης. Η περίπτωση να ανανεώσετε φιλίες, να κάνετε σημαντικές γνωριμίες και συναντήσεις είναι μεγάλη. Καλλιεργείστε προσωπικά ταλέντα όπως : Ζωγραφική, μουσική και κάθε τι που διεγείρει το νου σας. Μην αποφύγετε υποχρεώσεις και ευθύνες και απεγκλωβιστείτε από στάσεις συντηρητικές .

Προσωπικός μήνας 7
Σε προσωπικό μήνα 7, μην αναλάβετε νέες υποχρεώσεις , αλλά καλύτερα εμβαθύνετε στα ζητήματα που ήδη σας απασχολούν. Προσπαθήστε με τους άλλους να έχετε τάσεις δεκτικές και παθητικές. Φροντίστε την υγεία, την διατροφή σας και γενικότερα ασχοληθείτε με τους βιορυθμούς σας. Χρησιμοποιήστε την διαίσθηση σας και την αναλυτική σας ικανότητα για μελλοντικές δραστηριότητες και αποφάσεις. Μη βιαστείτε να πάρετε αποφάσεις και προσέξτε την ψυχική υγεία σας. Βρίσκεστε σε μήνα όπου η η ευαισθησία σας είναι σε υπερένταση.

Προσωπικός μήνας 8
Είναι το καταλληλότερο διάστημα για να σκεφθείτε τα οικονομικά προβλήματα και τον άμεσο πρακτικό αντίκτυπο. Ελέγξτε δοσοληψίες και φορολογικές εκκρεμότητες. Μήνας που αφορά τα χρήματα και τις επενδύσεις , όπως και την αύξηση του εισοδήματος σας. Δείξτε περισσότερη δραστηριότητα και ικανότητα στον επαγγελματικό χώρο. Σε έναν μήνα 8 μπορείτε να υποβάλετε τον καρπό της δημιουργικότητας σας. Δίνεται ιδιαίτερη δόνηση όταν συντονίζεται με τον παγκόσμιο μήνα , που είναι επίσης 8. Μην επιτρέψετε στον φόβο απώλειας χρημάτων να σας καταβάλει. Κάντε τους λογαριασμούς σας και ρισκάρετε όσο μπορείτε. Μην γίνετε ανυπόμονοι και τυρρανικοί με τους άλλους και φανείτε συνετοί στη διαχείριση.

Προσωπικός μήνας 9
Ο τελευταίος μήνας του κύκλου δίνει ένα συναίσθημα κατάληξης. Η σκέψη είναι αφηρημένη , το μυαλό γυρίζει αλλού. Καλείστε να ολοκληρώσετε καταστάσεις που έχουν μείνει στη μέση , χωρίς να αναλάβετε ότιδήποτε καινούργιο. Η απαισιόδοξη ψυχική στάση προκαλέι εκνευρισμό και συχνά ξεσπάτε στους άλλους πολλές φορές και άδικα. Ιδανική περίοδος για ξεκαθαρίσματα σε σχέσεις που σας έχουν γίνει ανεπιθύμητες. Αποφύγετε πρεξηγήσεις και μην πεισμώνετε χάνοντας χρόνο. Μην είστε εγωιστές , δίνοντας μόνο έμφαση στα δικά σας συναισθήματα.