Ετικέτες

, , , ,

peace1

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ειρήνης σήμερα , σκέφτηκα ότι ο αποσυμβολισμός της θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον και σημασία.
Μία λέξη που όλοι αναζητούμε και ψάχνουμε, τόσο γύρω μας , σε πρακτικό επίπεδο αλλά και μέσα μας , σε ένα επίπεδο ψυχικό εσωτερικό.Όπως έλεγε και ο Μαστ Α. «Δεν υπάρχει δρόμος προς την ειρήνη. Η ειρήνη είναι ο δρόμος».

Στη σημερινή εποχή, σε παγκόσμιο επίπεδο, τα διάφορα κράτη προτιμούν να επιλύουν τις διαφορές που δημιουργούνται μεταξύ τους με τη δύναμη των όπλων, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται συνεχώς καινούριες εστίες πολέμου. Αυτή η κατάσταση καθιστά εύθραυστη την παγκόσμια ειρήνη, παρ’ όλο που τα τελευταία χρόνια γίνονται μεγάλες προσπάθειες για τη μείωση των πολεμικών εξοπλισμών ή την ολοκληρωτική κατάργησή τους.
Ο ορισμός της Ειρήνης μιλά για μια αμοιβαία κατάσταση φιλίας, κατανόησης και αρμονικής συνύπαρξης κοινωνιών και ανθρώπων. Ο κύριως σκοπός είναι η εξέλιξη και πρόοδο βασισμένη πάντα στον διάλογο και τις ανθρώπινες αξίες.

Αριθμολογικά, η λέξη αυτή συνδέεται με τον αριθμό 9, αριθμός της συμπόνοιας, της ομόνοιας αλλά και της προσφοράς σε ένα ευρύ επίπεδο. Με την ενέργεια του αριθμού αυτού η σκέψη δεν γνωρίζει όρια , η δεκτικότητα είναι έντονη , όπως επίσης και οι ψυχικές δυνάμεις. Ιδεαλισμός και γενναιοδωρία συμπορεύονται μέσα στη λέξη αυτή, και παρέχουν όραμα!
Ο αριθμός 36 , δίνει ώθηση να στον σκοπό , παρά τον βαρύ σταυρό στους ώμους. Κάτι το οποίο επαληθεύει την αξία της Ειρήνης, για την διεκδίκηση της. Η δύναμη εκφράζεται με ευγένεια και δικαιοσύνη. Η συμπόνοια προς τους άλλους περικλείεται δυναμικά μέσα στην λέξη αυτή, μαζί με την αίσθηση της ευθύνης από μια πλατιά οπτική γωνία.

Η προσφορά υπηρεσιών , μέσα από αυτή την δόνηση , μας ωθεί να βρούμε το Άγιο Δισκοπότηρο ή τον Χριστό μέσα μας , στο σημείο της ψυχής όπου όλα τα ιδανικά περιμένουν την υλοποίηση του!