Ετικέτες

, ,

141221

Η φιλοσοφία των Ταρώ, σχετίζεται με τις απόκρυφες παραδόσεις , από χρόνια πριν. Έχουν την εκπληκτική δυνατότητα να σου μιλούν μέσα από εικόνες και να δίνουν σημαντικές πληροφορίες και μηνύματα. Τα Ταρώ είναι συνυφασμένα στη συνείδηση του κόσμου με την μαντική τέχνη. Οι απαντήσεις βρίσκονται στο ασυνείδητο – σ’εκείνο το βαθύ επίπεδο της μνήμης και γνώσης που κατοικεί μέσα στον κάθε ένα από εμάς . Ακόμα και αν συχνά αγνοούμε την δράση του, εκείνο επηρεάζει βαθιά κάθε πράξη μας…

Ας δούμε τι μηνύματα μας φέρνουν για την εβδομάδα που ξεκινά :

Οι πρώτες ημέρες της εβδομάδας μας , έχουν μια δόνηση, συναισθηματική, με την έννοια ότι οι καταστάσεις μας ωθούν να ψάξουμε για ένα βαθύτερο νόημα. Έχουμε την ανάγκη να απομακρυνθούμε από τη βοή της πόλης και να ψάξουμε για απαντήσεις. Νιώθουμε κουρασμένοι και οι απαιτήσεις των άλλων μας στραγγίζουν συναισθηματικά. Τα σημάδια της αλλαγής είναι μπροστά μας, πρέπει να δεχτούμε ότι το παρελθόν έχει φύγει και να προχωρήσουμε. Μερικές φορές αυτή η «αναχώρηση» σημαίνει αναζήτηση μιας βαθυτερης αλήθειας ή πραγματικότητας. Μερικές στιγμές θα νιώσουμε ότι η αλλαγή είναι και εσωτερική. Έχουμε την ανάγκη να αφήσουμε πίσω ότι μέχρι τώρα σήμαινε για εμάς «ασφάλεια» και «σιγουριά» και να βαδίσουμε για κάτι ανώτερο. Παλιές συνήθειες, που εξουσίαζαν σκέψεις και συναισθήματα , μας εμπόδιζαν να βαδίσουμε σε νέα μονοπάτια.

Στο μέσο της εβδομάδας αυτής, οι ενέργειες αλλάζουν. Οι άλλοι χρειάζονται εμάς και εμείς τους άλλους. Μια τάση για στοργή και γενικότερα η αίσθηση να κάνουμε τους άλλους να νιώσουν ασφάλεια είναι έντονη. Δεν είναι τόσο τα συναισθήματα που επικρατούν, όσο η θαλπωρή που έχουμε ανάγκη να βιώσουμε μέσα από πρακτικά θέματα και προσγειωμένες σκέψεις και πράξεις. Οι μέρες θα ωθούν να αντιδράσουμε με πίστη και σταθερότητα και να ανταποκριθούμε με αξιοπιστία σε κρίσιμες καταστάσεις. Να κρατήσουμε τον λόγο μας και να βρούμε λύσεις για όλα , ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο. Τα οικονομικά θέματα έχουν μια εξέλιξη θετική , αν τα φροντίσουμε με ευελιξία και προγραμματισμό.

Προς το τέλος της εβδομάδας , η κάρτα του Άρματος δίνει τονωτικές ενέσεις θέλησης, αυτοπεποίθησης αλλά και αλλαγών. Η κίνηση , η δραστηριοποίηση αλλά και τάση να τα παρασύρουμε όλα. Γι αυτό σημαντικό είναι να έχουμε αυτοέλεγχο και σωστή διαχείριση του Εγώ. Ο έλεγχος του εαυτού θα πρέπει να είναι σκληρός , με την έννοια της σταθερότητας και της αμεσότητας. Η νίκη είναι κοντά, αλλά οφείλουμε να είμαστε πειθαρχημένοι, να συγκρατήσουμε τον θυμό μας και να χαλιναγωγήσουμε τις παρορμήσεις και τα συναισθήματα μας!