Ετικέτες

, ,

2015

Ξεκινώντας την ανάλυση της νέας χρονιάς που ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε σε λίγες ημέρες σκέφτηκα να αναρτήσω ένα απόσπασμα από το τελευταίο βιβλίο του Χόρχε Μπουκάι «Ο δρόμος της πνευματικότητας» που λέει…

«Τα λουλούδια θ΄ανθίσουν στον κήπο σου,
αλλά αν δεν ανοίξεις το παράθυρο
δεν θα χαρείς ποτέ το άρωμά τους.
Τα χελιδόνια θα ξανάρθουν την Άνοιξη
αλλά αν μείνεις κλεισμένος στο υπόγειο
δεν θα ξέρεις καν πως τελείωσε ο χειμώνας.
Ο ήλιος σίγουρα θα ξαναβγεί αύριο,
αλλά αν δεν σηκώσεις τα μάτια στον ουρανό
οι ακτίνες δεν θα σου φωτίσουν το πρόσωπο.
Αν μείνεις ακίνητος, υπερβολικά ακίνητος
παύεις να είσαι άνθρωπος, γίνεσαι άγαλμα
και η ζωή παύει να κυλάει μέσα σου…..»
Έχει άμεση σχέση με την δόνηση της νέας χρονιάς , η οποία έχει την ενέργεια του αριθμού 8 και θα αναλύσουμε παρακάτω.
Το 2014, μια χρονιά με την ενέργεια του αριθμού 7 , μας ώθησε να δούμε πιο «βαθιά» και με περισσότερη ανάλυση θέματα για τον τρόπο σκέψης, τον τρόπο αντιμετώπισης της ζωής μας αλλά και να προετοιμαστούμε για μεγάλες αλλαγές , σε επίπεδο κοινωνικό, οικονομικό αλλά και πνευματικό.
Η νέα χρονιά , έχει μια πιο «πρακτική» ενέργεια , δίνοντας μας ευκαιρίες να κάνουμε πράξη όσα επεξεργαστήκαμε το προηγούμενο διάστημα . Φυσικά ο αριθμός 8 , είναι ένας από τους αριθμούς της έκπληξης , οπότε κρύβει μέσα του συναλλαγές, ανταλλαγές , θέματα επιχειρηματικά (είτε με την έννοια των νέων ευκαιριών , είτε με την έννοια του κλεισίματος σε κάτι που δεν έχει ζωή πια). Ο αριθμός 8 έχει άμεση σχέση και συσχέτιση με την λέξη πρωταθλητής, άσχετα από ποιον διψήφιο προέρχεται!

Η νέα χρονιά θα μας δώσει δύναμη , θέληση και προσπάθεια αλλά και την διάθεση να διοχετεύσουμε την ενεργητικότητα μας σε κάτι ουσιαστικό. Η πρωτοτυπία και η έμπνευση του καθενός μας , έχουν την δυνατότητα να πάρουν μορφή με κόπο, πειθαρχία αλλά και αυτοδημιουργία. Φυσικά δεν πρέπει να προσπεράσουμε την πνευματική δόνηση του αριθμού. Πάντα οφείλουμε, να καταφέρουμε να ισορροπήσουμε – με ακεραιότητα – το πνεύμα με την ύλη! Ας μην ξεχνάμε ότι ο αριθμός του κινδύνου έχει την τάση να μας φέρνει πάλι εκεί απ’όπου ξεκινήσαμε , όταν δεν έχουμε κινηθεί με τιμιότητα και «καθαρότητα» προς ένα σκοπό. Το «κτίσιμο» που θα κάνουμε αυτή τη χρονιά θέλει προσεχτικά βήματα, έτσι ώστε αν παρουσιαστούν αντιξοότητες να έχουμε και πάλι μια σταθερή βάση να ξεκινήσουμε. Αναγκαία η αίσθηση της ευθυκρισίας αλλά και της ισορροπίας.
Η νέα χρονιά ενώνει όνειρα και οράματα, διευρίνει ιδέες , τονίζει την σκληρή δουλειά αλλά και με ό,τι θεωρίες επαναξιολογήσαμε το 2014, να δημιουργήσουμε ένα γενικό σχέδιο που θα εξυπηρετήσει ένα ευρύτερο καλό. Το νέο έτος παρέχει τάξη, επίβλεψη, σταθερότητα , αλλά και τη γνώση, που είναι απαραίτητη για να γίνει η διεύρυνση στο επόμενο επίπεδο κια να μετατραπεί το όνειρο σε πραγματικότητα. Μπορεί τα «βάρη» να είναι πολλά, αλλά το έργο που μπορούμε να φέρουμε εις περας , μεγάλο.
Το 2015, θα φέρει θέματα οικονομικά στο προσκήνιο, αλλά μπορεί αυτό να αφορά ανατροπές και εξέλιξη στα όσα , το προηγούμενο διάστημα μας έκαναν να μείνουμε στην απομόνωση και στην παθητικότητα.
Καλούμαστε να διαχειριστούμε με ψυχραιμία και διαύγεια τις οικονομικές συναλλαγές αλλά και οφειλές και να μην παρασυρθούμε από τα συναισθήματα μας.
Ο αριθμός 17, από τον οποίο και προκύπτει ο 8, έχει μεγάλη πνευματική ανάπτυξη, δίνοντας σημάδια ελπίδας και πίστης σε κάτι ανώτερο. Τονίζει την ανάπτυξη ή την εξέλιξη σε θέματα υγείας και μόρφωσης. Οι λέξεις βοήθεια, ανταμοιβές και πνευματική εγρήγορση μας δίνουν την υπόσχεση μας φωτεινότερης μέρας.
Οι ενέργειες αυτού του ευλογημένου αριθμού μας βοηθούν να εστιάσουμε σε κάτι άλλο , πέρα από την ικανοποίηση και την σιγουριά που δίνουν το χρήμα , η δύναμη και η εξουσία , χωρίς αυτά να λείπουν φυσικά.
Στην τράπουλα της Ταρώ , ο αριθμός 17, έχει άμεση σχέση με το Αστέρι. Δηλώνοντας την ελπίδα, τον φωτεινό στόχο αλλά και την ηρεμία μετά από δυσκολίες ή μεγάλη ταλαιπωρία. Δίνει το σημάδι για ένα νέο ξεκίνημα , έστω και αν τώρα οι συνθήκες δεν παρουσιάζονται ακόμα ιδανικές. Αλλά η ανάρωση είναι στο πρόγραμμα…Ο αριθμός αυτός μας ωθεί, να αναζητήσουμε τις απαντήσεις μέσα μας, με μια ήρεμη προσμονή και προοδευτικό πνεύμα. Μπορούμε να τον παρομοιάσουμε με τα «χαρούμενα νέα» που περιμένουμε να ακούσουμε από ένα φιλικό πρόσωπο. Η θετική σκέψη , η σημαντικότερη ασπίδα!

Ο αριθμός 15, που περικλείεται μέσα στην χρονολογία, δεν μας αφήνει καθόλου αδιάφορους! Ένας εξίσου σημαντικός αριθμός , που μας προσφέρει την δυνατότητα να «σπάσουμε» δεσμά και να βρούμε την ελευθερία και την διορατικότητα μας. Μας δίνονται ευκαιρίες για πρόοδο, που μπορεί να προέλθουν από ριζικές αλλαγές (στον τρόπο ζωής) και να μας απελευθερώσουν από παρόντες περιορισμούς . Νέες πεποιθήσεις , έρχονται , και μας ηρεμούν διώχνοντας παλιούς φόβους . οι αποφάσεις που θα παρθούν, θα πρέπει να είμαι άμεσες. Επιλέγουμε συνειδητά πια, τον περιορισμό ή την απελευθέρωση.

Θα κλείσω την ανάλυση με μια όμορφη φράση που «έπεσε» μπροστά μου, καθόλου τυχαία θεωρώ, και χαρακτηρίζει επακριβώς την νέα μας χρονιά :

«Η πεταλούδα της ψυχής μαζεύει το νέκταρ της εμπειρίας για να το κάνει μέλι από τον αγνό λευκό κρίνο, το άνθος της συνειδητότητας».

Ο τύπος λοιπόν είναι ο εξής : Ημέρα γέννησης + μήνας γέννησης + τρέχον έτος = Αριθμός προσωπικής χρονιάς .
Π.χ. εάν κάποιος είναι γεννημένος 15 Δεκεμβρίου και θέλουμε να δούμε τι προσωπική χρόνιά θα έχει το 2014 τότε λέμε 15+12 = 27/9 και από το 2015 προκύπτει ο αριθμός 8 (2+1+4) άρα η προσωπική χρονιά είναι 9+8= 17/8.

Η προσωπική χρονιά του καθενός ισχύει από τα γενέθλια του και μετά, δηλαδή κάποιος που έχει γενέθλια 15/12 , θα υπολογίσει τη χρονιά του για το 2014 από τις 15/12/2014 έως και 15/12/2015. Άρα για την χρονιά 2015 υπολογίζουμε ότι ο αριθμός που θα προκύψει από τον υπολογισμό που θα κάνει, ισχύει από τις 15/12/2015 και έπειτα.
Προσοχή : Προσθέτουμε πάντα την τρέχουσα χρονιά και όχι την χρονολογία γέννησης .
Προσωπική χρονιά 1
Είναι η χρονιά του ξεκινήματος , της αρχής , της βάσης , της απόφασης , της οργάνωσης . Δραστήρια χρονιά. Αυτό που θα ξεκινήσετε την προσωπική χρονιά 1 μπορεί να έχει διάρκεια και κυρίως αν αυτή η χρονιά αφορά καινούργια σχέδια, καινούργιες ιδέες. Μία χρονιά κατάλληλη για να αρχίσετε κάθε εγχείρημα και να πάρετε αποφάσεις που θα αποδώσουν καρπούς , φυτεύετε τους σπόρους για ολόκληρο τον εννεαετή κύκλο σας . Σε αυτό το διάστημα κυριαρχεί η ανεξαρτησία και το κουράγιο, για να πάρετε τον έλεγχο των καταστάσεων και να προσηλωθείτε σε αυτό που θέλετε να κάνετε , στους στόχους σας . Αυτή τη χρονιά θα πρέπει να αποφύγετε τον δισταγμό και την αναποφασιστικότητα διότι θα έχει αντίκτυπο στην διάρκεια των εννέα ετών που ακολουθούν .
Η χρονιά 1 επίσης ότι είναι η στιγμή που μπορείτε να εστιάσετε στον εαυτό σας , ίσως πάρετε κάποια μαθήματα αυτοβελτίωσης , να αλλάξετε την εικόνα σας και να εστιάσετε σε προσωπικούς στόχους , επιθυμίες και ανάγκες .
Προσωπική χρονιά 2
Είναι η χρονιά της συνεργασίας , της ευαισθησίας , των σχέσεων. Στην προσωπική χρονιά 2 θα καλλιεργήσετε αυτά που σπείρατε την χρονιά 1.
Είναι το κατάλληλο διάστημα για να υποχωρήσετε, να ανασυνταχθείτε και να συνεργαστείτε με τους άλλους και πιθανότατα να αποδεχθείτε και τις αποφάσεις τους. Είναι ο καιρός που βοηθάτε τους άλλους και οι άλλοι εσάς, που κάνετε νέους φίλους και κυριαρχούν οι συναισθηματικές ασχολίες στη ζωή σας . Ίσως παρατηρήσετε ότι είναι χρονιά αναμονής και καθυστέρησης και όχι διάστημα που μπορείτε να πραγματοποιήσετε πράγματα γρήγορα ή αποτελεσματικά και να χρειαστεί να επιβραδύνετε τους ρυθμούς σας . Πιθανόν να δείξετε ευαισθησία περισσότερο στις ανάγκες των άλλων παρά στις δικές σας , να ακούσετε τους άλλους , να τους αφιερώσετε χρόνο και να προβάλετε την ευαισθησία σας. Για κάποιους ίσως είναι η χρονιά του γάμου ή και του διαζυγίου. Είναι η κατάλληλη χρονιά για να συμβιβαστείτε και να επιδιώξετε την αρμονία σε όλα τα επίπεδα .
Προσωπική χρονιά 3
Είναι η χρονιά της κοινωνικής ζωής , της δημιουργικότητας ,της ανταλλαγής της έκφρασης όποια και αν είναι τα μέσα έκφρασης όπως συγγραφή , τέχνες, έμπνευση, δημόσιες ομιλίες . Είναι επίσης η χρονιά της χαράς και της αλήθειας που κρύβετε μέσα σας και πρέπει να εκφραστεί και αν το επιτύχετε αυτό θα σας αποφέρει «καρπούς». Αν δεν έχετε μάθει να εκφράζεστε μέχρι τώρα ίσως και να ζήσετε την οδυνηρή πλευρά του 3. Είναι η χρονιά της συγκομιδής, της καλής υγείας που θα σας σπρώξει να αναλάβετε ανταλλαγές, να ξεκινήσετε ενώσεις συναισθηματικές ,να αποκτήσετε παιδιά. Επειδή αυτή η χρονιά συνδέεται με την χαρά ίσως και να δυσκολευτείτε να καταλάβετε την αγωνία που βιώνουν άλλοι αυτή τη χρονιά. Επίσης η χρονιά 3 ίσως σας βοηθήσει να δουλέψετε πάνω στις σχέσεις σας με το να εκφράσετε ότι υπάρχει στην καρδιά σας και να βρείτε τις λέξεις να το πείτε με την προϋπόθεση ότι έχετε λειτουργήσει σωστά την προηγούμενη χρονιά 2, δηλαδή να έχετε φροντίσει για τις σχέσεις σας . Παρ΄όλα αυτά είναι χρονιά για διασκέδαση , για δημιουργικές ασχολίες και για φίλους, απλώς δείξτε προσοχή στο να μην χάνετε άσκοπο χρόνο και ενέργεια.

Προσωπική χρονιά 4
Είναι η χρονιά της σταθερότητας , της σκληρής δουλειάς, της υγείας ,της προσπάθειας ,της πειθαρχίας , που θα βάλετε θεμέλια και θα δώσετε μορφή στις ιδέες σας για το μέλλον. Σε αυτή τη χρονιά βάζετε τα πράγματα σε τάξη και θα σας δώσει την ευκαιρία να εκμεταλλευτείτε αυτά που είχατε σπείρει τις προηγούμενες χρονιές. Η περίοδος αυτή δεν ευνοεί στο να αναλάβετε οτιδήποτε καινούργιο και βασικό μέλημα σας είναι να μην «αναστατώσετε» ότι είναι στη θέση του. Σε αυτή τη χρονιά ίσως αγοράσετε σπίτι, φτιάξετε οικογένεια ή κάνετε μία ασφάλεια που όλα αυτά αποτελούν θεμέλια ζωής . Είναι η κατάλληλη περίοδος είναι να «ριζώσετε» κάπου. Επίσης είναι η χρονιά που θα πρέπει να φροντίσετε την υγεία σας. Η χρονιά 4 έχει και μια άλλη πλευρά, που μπορείτε να ξεδιαλύνετε και να επεξεργαστείτε καταστάσεις μέσα στην οικογένεια που αφορούν τα παιδικά σας χρόνια. Ταιριάζει απόλυτα με την ενέργεια του 4 διότι χρειάζεται πολύ σκληρή δουλειά για να σκάψετε «βαθιά». Παρολ’αυτά είναι μια χρονιά να διασφαλίσετε σημαντικές υποθέσεις στη ζωή σας. Ίσως να μην υπάρχει πολύς ελεύθερος χρόνος αλλά θα σας αποζημιώσει με σταθερότητα και αξιοπιστία.
Προσωπική χρονιά 5
Μία χρονιά με ελευθερία, αλλαγές , ρίσκο, απρόβλεπτα γεγονότα, ίσως ταξίδια ,απολαύσεις , που κρύβεται το αναπάντεχο σε όλους τους τομείς. Σας δίνεται η ευκαιρία να αλλάξετε ότι δεν ήταν καλό τις προηγούμενες 4 χρονιές. Για όσους έχουν βιώσει θετικά τις προηγούμενες χρονιές οι αλλαγές θα έρθουν από μόνες τους. Η χρονιά αυτή χαρακτηρίζετε και σαν χρονιά της προσωπικής μεταβατικής περιόδου διότι μέσα σε αυτή υπάρχει η περίπτωση να αλλάξετε νοοτροπία, κατεύθυνση, κατοικία, δουλειά ή καριέρα ακόμα και να δοκιμάσετε πράγματα που δεν είχατε κάνει έως τώρα, όπως να παρακολουθήσετε μαθήματα , να ασχοληθείτε με την μεταφυσική ή να διερευνήσετε κάποιο νέο θέμα. Στη χρονιά 5 θα πρέπει να βιώσετε τις αλλαγές θετικά χωρίς να τις ψάχνετε, να εμπλουτιστείτε από αυτές και να προχωρήσετε παρακάτω.Είναι ο καιρός που θα πρέπει να ακολουθήσετε την περιέργεια σας και αν οι αποφάσεις που θα πάρετε είναι με προσοχή και σύνεση θα δώσουν δυνατότητα βελτίωσης της ζωής σας. Θα πρέπει μόνο να προσέξετε να μην κάνετε κατάχρηση των ερωτικών ή φιλήδονων απολαύσεων γιατί οι ακρότητες θα πληρωθούν τις επόμενες χρονιές. Κατά τ’ άλλα είναι μία τυχερή χρονιά, ευχάριστη, με κίνηση και περιπέτεια.
Προσωπική χρονιά 6
Η χρονιά με αριθμό 6 χαρακτηρίζεται από τις λέξεις αγάπη, καθήκον, υποχρεώσεις και οικογενειακές υποθέσεις. Αυτή τη χρονιά θα σας απασχολήσουν περισσότερο αυτά που θα συμβαίνουν μέσα στο σπίτι σας παρά ότι θα συμβαίνει αλλού. Εάν έχετε ηλικιωμένους γονείς θα σας χρειαστούν περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Ίσως χρειαστεί να δώσετε προσοχή στα οικογενειακά σας καθήκοντα και ευθύνες. Χρησιμοποιήστε λοιπόν αυτό το έτος για να φροντίσετε όσο μπορείτε αυτούς που νοιάζεστε. Επίσης είναι η χρονιά που θα κληθείτε να εξισορροπήσετε την επαγγελματική σας ζωή με την οικογενειακή ή ακόμα και να βρείτε την ισορροπία βρίσκοντας μία νέα δουλειά. Στον τομέα των σχέσεων είτε θα αναλάβετε να δεσμευτείτε στη σχέση σας είτε θα πάρετε την απόφαση να μην το κάνετε και να τελειώσετε μία σχέση. Είναι η κατάλληλη περίοδος να εξισορροπήσετε τις ανάγκες τις δικές σας με των άλλων και να αφιερώσετε χρόνο για να δώσετε στην οικογένεια σας , εφόσον η γενναιοδωρία και η συμπόνια πρωταγωνιστούν.
Προσωπική χρονιά 7
Την χρονιά με αριθμό 7 θα την περιέγραφαν σωστά οι λέξεις σοφία, μοναξιά, στοχασμός, ανάπαυση, περισυλλογή, πνευματικές ασχολίες, μελέτη , διάβασμα. Είναι το καταλληλότερο διάστημα να στραφείτε στον εαυτό σας και να κάνετε έναν απολογισμό. Θα χρειαστείτε χρόνο να μείνετε μόνοι σας, να ξεκουραστείτε, να επανεξετάσετε τους στόχους σας και να περιορίστε τα παράσιτα. Η περίοδος αυτή ευνοεί μεγάλες διακοπές με σκοπό τον στοχασμό. Ίσως αναζητήσετε έναν σύμβουλο να σας βοηθήσει στην ενδοσκόπηση σας αυτή. Επειδή η χρονιά αυτή αφορά και τον εξαγνισμό ίσως αρχίσουν να σας ενδιαφέρουν δίαιτες ή άλλες μέθοδοι καθαρισμού του οργανισμού σας και αποτοξίνωσης. Ευνοούνται επίσης οι νομικές υποθέσεις κι έτσι θα έχετε την ευκαιρία να διευθετήσετε εκκρεμότητες ασφαλιστικών θεμάτων και γενικά όπου υπάρχουν νομικά έγγραφα. Θα έχετε την ευκαιρία να μελετήσετε για πνευματικά ή μεταφυσικά θέματα, να βρείτε τη δική σας ειρήνη και να ηρεμήσετε.

Προσωπική χρονιά 8
Στην προσωπική χρονιά 8 θα σας απασχολήσουν ότι έχει σχέση με χρήμα, εξουσία, επιτυχία, υλικές αξίες. Αυτή η χρονιά προσφέρεται για να μάθετε τη δύναμη σας , να ασχοληθείτε με θέματα εξουσίας , επιτευγμάτων και επιχειρηματικών και ιδιαίτερα οικονομικών θεμάτων. Αυτή τη χρονιά είναι η κατάλληλη περίοδος να ρυθμίσετε τους λογαριασμούς σας και να απαιτήσετε χρήματα που σας οφείλουν. Θα παρατηρήσετε ότι οι άλλοι ίσως στραφούν σε εσάς για τις διοικητικές σας ικανότητες ή θα σας ζητήσουν να ενεργήστε από θέση εξουσίας και να κερδίσετε έτσι και τον σεβασμό των άλλων. Ίσως σας παρουσιαστεί η πρόκληση να ηγηθείτε και έτσι να καταφέρετε την προσωπική και οικονομική σας άνοδο. Την περίοδο αυτή εκμεταλλευτείτε όποια ευκαιρία σας δοθεί να αναλάβετε και να επιτύχετε. Ασχοληθείτε με τη δύναμη της ενέργειας του χρήματος , της αναγνώρισης και της επιτυχίας. Ίσως εντοπίσετε κάποια μεγάλα έξοδα αλλά σε γενικές γραμμές χρηματικές απολαβές θα υπάρχουν φτάνει μόνο να δουλεύετε για το καλό όλων και όχι μόνο για το προσωπικό σας κέρδος. Φανείτε προσεχτικοί στις σπατάλες και μην παρασύρεστε από τα συναισθήματα σας. Η καλή οικονομική διαχείριση είναι πολύ σημαντική αυτή τη χρονιά.

Προσωπική χρονιά 9
Η προσωπική χρονιά 9 θα χαρακτηριζόταν χρονιά ολοκλήρωσης, απαγκίστρωσης , συγχώρησης. Είναι η χρονιά του τελικού απολογισμού των προηγούμενων 8 χρόνων προσπαθειών ή αμελειών. Αυτή την περίοδο ξεκαθαρίζετε ότι είναι περιττό ή όχι ευνοϊκό. Αυτό το ξεκαθάρισμα θα το βιώσετε είτε σαν απώλεια είτε σαν συγκομιδή. Είναι το κλείσιμο του κύκλου κι έτσι αυτή τη χρονιά θα τελειώσετε εκκρεμείς υποθέσεις και θα κάνετε καινούργια οράματα , θα ονειρευτείτε απ’ την αρχή. Για ορισμένους η χρονιά αυτή ίσως να έχει έντονους συναισθηματισμούς γιατί θα απαγκιστρωθείτε από το παλιό για να μπορέσει να έρθει το καινούργιο την επόμενη χρονιά. Είναι ώρα να κάνετε καινούργια οράματα , να ονειρευτείτε και να φανταστείτε ξανά πως θα θέλατε να προχωρήσει η ζωή σας . Άλλοι ίσως τη βιώσετε αυτή τη χρονιά σας μετασχηματισμό, διότι μια προσωπική ιστορία θεραπευτεί ή απελευθερωθεί. Το διάστημα αυτό επίσης θα συγχωρήσετε και θα ξεχάσετε, θα ολοκληρώσετε καταστάσεις και θα κλείσετε εκκρεμότητες σε όλα τα επίπεδα. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι να μην αναλάβετε τίποτα που διαρκεί, είναι χρονιά κλεισίματος .

Χαρούμενη & ευλογημένη χρόνιά!