Ετικέτες

, , ,

april

«Άλλαζε απόψεις, αλλά κράτα τις αρχές σου. Άλλαζε τα φύλλα, αλλά κράτα άθικτες τις ρίζες.» Β.Ουγκώ

Ο δεύτερος μήνας της Άνοιξης είναι εδώ και με βάση το προαναφερθέν απόφευγμα καλούμαστε να αποδεχτούμε τις αλλαγές που έρχονται, να πορευτούμε με ότι έχουμε προετοιμάσει το προηγούμενο διάστημα και πιστέψουμε φυσικά ότι υπάρχει λόγος αλλά και σοφία σε κάθε τι που συμβαίνει στην ζωή μας. 

Ένας μήνας λοιπόν με την ενέργεια του αριθμού 5, σηματοδοτεί ένα  διάστημα μετακινήσεων , ανατροπών, αλλαγών (είτε τις επιλέγουμε είτε όχι), αλλά και ένα διάστημα που μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε κάτι διαφορετικό, να μάθουμε κάτι πρωτότυπο και να ακολουθήσουμε την ροή των καταστάσεων.

Το διάστημα αυτό θα φέρει προκλήσεις στον τομέα των σχέσεων, όχι όμως σαν αυτές που έφερε ο Μάρτης. Εδώ – αν αποφύγουμε τις έντονες αντιπαραθέσεις – οι σχέσεις θα δείξουν μόνες τους τι πρέπει να κάνουμε και προς τα που θα κινηθούμε. Η λέξη ελευθερία θα είναι το κλειδί , για να δούμε τόσο εμείς όσο και οι άλλοι δίπλα μας, τις αντοχές μας, τα όρια μας, αλλά και τα πραγματικά μας συναισθήματα. Είναι σαν να λέμε ότι δοκιμάζονται οι δεσμοί χωρίς να κινήσουμε εμείς τα νήματα αυτή τη φορά. Του Μάρτη οι ενέργειες ήταν πιο περιοριστικές και έδειξαν ένα αίσθημα  «πνιγμού»  στην επαφή μας με τους άλλους.

Νομικές υποθέσεις αλλά και ότι έχει να κάνει με συμβόλαια ή ταξίδια ευνοούνται , φυσικά μόνο αν ορίζεται εσείς οι ίδιοι τις καταστάσεις και δεν χάνετε το όριο ή παρασύρεστε από τις γνώμες των άλλων.

Ο μήνας φέρνει μεγάλη ανάγκη για ελευθερία τόσο κινήσεων όσο και λόγου. Σίγουρα θα παίξει σημαντικό ρόλο η έκφραση μας σε κάθε μας επαφή και αυτή θα δείξει αν θα κερδίσουμε ή θα χάσουμε τελικά. Αλλά κάτω από την επιρροή του αριθμού 23, ενός Μαγικού αριθμού, «ανοίγουμε» δρόμους στους άλλους μόνο αν έχουμε σε πλήρη έλεγχο του δικού μας εαυτού. Την περίοδο αυτή θα μας περιβάλλουν ισχυρές προστατευτικές δυνάμεις και κάθε αλλαγή θα έχει τη μορφή «σκαλοπατιού» σε κάθε τι που κάνουμε, Αλλά θα πρέπει να χαλιναγωγίσουμε την ενεργητικότητα μας και να την κατευθύνουμε προς μία εποικοδομητική κατεύθυνση.

Θέματα με τον γάμο σας ή τα παιδιά σας θα σας απασχολήσουν . Όχι απαραίτητα αρνητικά, για πολλούς θα είναι διάστημα που θα κάνουν σχέδια για τον γάμο τους και σε άλλους ίσως είναι στιγμή να αποφασίσουν ή και να περιμένουν παιδί. Καλείστε το διάστημα αυτό να προσφέρετε βοήθεια όπου χρειαστεί, να είστε ειλικρινείς , χωρίς δεσποτικές συμπεριφορές. Ο μήνας έχει καρμικές επιρροές οπότε όσο εσείς είστε εξυπηρετικοί απέναντι στους άλλους τόσο οι καταστάσεις γύρω σας θα βελτιώνονται.

Δείξτε προσοχή σε υπερβολές και σπασμωδικές κινήσεις. Τα ξεσπάσματα θυμού δεν θα έχουν θετικά αποτελέσματα και θα μπλοκάρουν την ροή.

Οι νέες συμφωνίες που θα προκύψουν θα αλλάξουν την ζωή σας εκεί που δεν το περιμένετε. Ό,τι αλλαγές έρθουν μέσα από δυσκολία εμπιστευθείτε τες και με σύνεση προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

Ο Απρίλης φαντάζει σαν ένα πλοίο που καλείστε να αναλάβετε το τιμόνι, έχοντας μόνο τις θεωρητικές γνώσεις. Τώρα καλείστε να τολμήσετε να τις δείτε να αποδίδουν και πρακτικά. «Οδηγείστε» λοιπόν με αυτοπεποίθηση αλλά και σεμνότητα τόσο τον ίδιο σας τον εαυτό όσο και τους άλλους γύρω σας.