Ετικέτες

, , , ,

3ee183d749147b6077acdfefd18fc208

Η επιθυμία μου να γράψω ένα άρθρο που να συσχετίζει τους αριθμούς με τους Αρχαγγέλους ήταν  έντονη εδώ και πολύ καιρό. Παρόλ’αυτά δεν το είχα ξεκινήσει καθώς περίμενα να έρθει η κατάλληλη στιγμή και να λάβω τις ιδανικές πληροφορίες.

Εμπιστευόμενη το Σύμπαν αλλά και το ότι η επιθυμία μου θα εισακουσθεί είχε ένα θετικό  αποτέλεσμα!

Η πίστη και η αγάπη μου στους Αρχαγγέλους με ώθησε να μάθω περισσότερα πράγματα για εκείνους  αλλά και για τις αρετές τους!

Σε αυτό με βοήθησε με μεγάλη χαρά η  εναλλακτική θεραπεύτρια Μαρία Χρυσάφη , όπου στον χώρο της «Αγγέλων Φως» (www.aggelonfos.com) μου κάλυψε όλες τις απορίες, με τις πολύτιμες γνώσεις της , αλλά και μου έδωσε τις πληροφορίες που χρειαζόμουν.

Συνδυάζοντας λοιπόν την πιο πνευματική δόνηση των αριθμών με τους Αρχαγγέλους , ξεκινάμε από τον αριθμό 1 και καταλήγουμε στον αριθμό 9.

 

Αριθμός 1 ~ Αρχάγγελος Μιχαήλ (1η ακτίνα)

Αν θέλαμε να δούμε σε μια πιο θρησκευτική και βαθιά πνευματική δόνηση τον αριθμό 1 θα χρησιμοποιούσαμε τα εξής λόγια από την Γενεση «Γενηθήτω το Φως» καθώς η ψυχή ακολουθεί το Φως στον δρόμο προς την Πηγή, συμβολίζοντας την αρχή, ένα νέο ξεκίνημα , την μονάδα. Ο Αρχάγγελος που έχει ως αρετές την πίστη, την εμπιστοσύνη, την ισχυρή θέληση, την αυτοπεποίθηση αλλά και την δύναμη είναι ο Αρχάγγελος Μιχαήλ και του ταιριάζει επάξια αυτή η σύνδεση με τον 1.

 

Αριθμός 2 ~ Αρχάγγελος Ζοφιήλ (2η ακτίνα)

Αν θέλαμε να αναζητήσουμε την πνευματική δόνηση του αριθμού 2 θα χρησιμοποιούσαμε  τα λόγια του Πυθαγόρα όπου αναφέρει ότι «ο 2 είναι η κατάσταση της ατέλειας μέσα στην οποία πέφτει η ύπαρξη όταν αποχωρίζεται την μονάδα, τον Θεό». Παρόλ΄αυτά ο είναι είναι η γέννηση, η καρποφορία και η ισορροπία μετά την αντίθεση. Ο Αρχάγγελος Ζοφιήλ έρχεται και συνδέεται άψογα με τα χαρίσματα του, όπως είναι η ομορφιά, η γνώση και η αφθονία και η σοφία των Ουρανών.

 

Αριθμός 3 ~ Αρχάγγελος Καμουήλ (3η ακτίνα)

Αν ανατρέξουμε στην πνευματική δόνηση του 3 θα ανακαλύψουμε ότι συμβολίζει την πρώτη τριάς Αδαμ- Εύα – παιδί. Συσχετίζεται επίσης με την τριάδα  σώμα – ψυχή –  πνεύμα καθώς επίσης και με τις τρεις υποδιαιρέσεις του νου , συνείδηση – υποσυνείδητο – υπερ-συνείδηση.  Ο αριθμός 3 σχετίζεται με την επικοινωνία σε ευρύ και κοσμικό επίπεδο, την χαρά, την αισιοδοξία και την γενναιοδωρία. Ο Αρχάγγελος Καμουήλ συνδέεται εκπληκτικά καθώς σχετίζεται με την χαρά , την αγάπη, την γενναιοδωρία και ευσπλαχνία καθώς έχουν να κάνουν απόλυτα με την υψηλή δόνηση του 3.

 

Αριθμός 4 ~ Αρχάγγελος Γαβριήλ (4η ακτίνα)

Ο αριθμός 4 συνδέεται με τα τέσσερα  στοιχεία της φύσης και  τις τέσσερις εποχές. Κατά την Γένεση (2:10-14) μπορούμε να αναφέρουμε «τον ποταμό που πηγάζει από την Εδέμ και διαχωρίζεται σε τέσσερις κύριους ποταμούς (Φίσων, Γέων, Τίγρης, Ευφράτης).»Μεταφυσικά τα ονόματα τους σημαίνουν πνεύμα (φωτιά), αναπνοή (αέρας), σώμα (γη) και αίμα (νερό). Παρόλ΄αυτά ο 4 σημαίνει θεμέλια, εργασία πάνω σε παιδικά τραύματα, , προσπάθεια και βήμα. Οι ποιότητες του Αρχαγγέλου Γαβριήλ όπως είναι η ελπίδα, η διαύγεια, η καθαρότητα αλλά και η Φώτιση του επόμενου βήματος ταιριάζουν απόλυτα με τον αριθμό αυτό, καθώς για να επιτύχεις σταθερότητα με μεθοδευμένες κινήσεις χρειάζεσαι όλα τα παραπάνω χαρίσματα.

 

Αριθμός 5 ~ Αρχάγγελος Ραφαήλ (5η ακτίνα)

Ο αριθμός 5 συνδέεται με τις πέντε αισθήσεις όπου είναι ουσιώδεις μέσα στην ανθρώπινη δημιουργία. Ο αριθμός αυτός έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ιστορία του Δαυίδ με τον Γολιάθ «…και εξελέτο εαυτώ πέντε λίθους λείους εκ του χειμάρρου..». Οι πέντε λίθοι αντιπροσωπεύουν την πνευματικοποίηση των αισθήσεων του Δαυίδ. Η δύναμη του πνεύματος πάνω στην ύλη. Η ροή, η αλλαγή, η μετατροπή, οι γνώσεις και οι εμπειρίες του 5 έρχονται και ταιριάζουν με αυτές του Αρχαγγέλου Ραφαήλ, όπως είναι η θεραπεία και οι εσωτερικές συνειδητοποιήσεις οι οποίες χωρίς αλλαγές δεν μπορούν να συμβούν!

787f5c958b87d1223a46700fe3b0556c

Αριθμός 6 ~ Αρχάγγελος Ουριήλ (6η ακτίνα)

Ο αριθμός 6 συμβολίζει την 6η μέρα της δημιουργίας του κόσμου  » και εποίησεν ο Θεός τον άνθρωπο, κατ’εικόνα Θεού εποίησεν αυτόν, άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς». Λέξεις που τον χαρακτηρίζουν είναι η οικογένεια, η προσφορά, η φροντίδα , η υπηρεσία, η αγάπη και η δημιουργία. Η τέλεια σύνδεση του με τον Αρχάγγελο Ουριήλ μας επαληθεύεται καθώς κάποια από τα χαρίσματα του είναι τα εξής : αποδοχή, ανιδιοτέλεια, συντροφικότητα, κατανόηση, Χρηστική Συνειδητότητα!

 

Αριθμός 7 ~ Αρχάγγελος Ζακχιήλ (7η ακτίνα)

Ο αριθμός 7 είναι ο κυριότερος αριθμός μέσα στην Βίβλο. Χρησιμοποιείται πάρα πολλές φορές τόσο στην Παλαιά όσο και στην Καινή Διαθήκη. «..και κατεύπαυσε τη ημέρα τη εβδομη δια τούτο ΄ευλόγησε Κύριος την ημέρα την έβδομην και υγείασε αυτήν». Η πνευματικότητα, η ενδοσκόπηση, αλλά και η ανάγκη για έρευνα του ανεξήγητου έρχονται σε εκπληκτικό συνδυασμό με την ενέργεια του Αρχαγγέλου Ζακχιήλ ο οποίος μιλά για μετουσίωση και μεταμόρφωση.

 

Αριθμός 8 ~ Αρχάγγελος Μέτατρον – Σάνταλφον (8η ακτίνα)

Το μυστήριο του αριθμού 8 έχει να κάνει με μια ελικοειδής δύναμη που εργάζεται σταθερά μέσα στο Σύμπαν. Το οριζόντιο σύμβολο του δηλώνει το Άπειρο «όπως και πάνω έτσι και κάτω». Σύμβολο δύναμης και ιδιαίτερα πνευματικής. Ενώνει Θεό και ανθρωπότητα. Η πολύ σημαντική του σύνδεση με των Αρχαγγέλων Μέτατρον και Σάνταλφον επιβεβαιώνεται όμορφα καθώς συμβολίζουν την ένωση Ουρανού και Γης, Αρχάγγελος Μέτατρον προστάτης 8ου τσάκρα – Αστέρι της Ψυχής & Αρχάγγελος Σάνταλφον αστέρι κάτω από τα πόδια.

 

Αριθμός 9 ~ Ιησούς (9η ακτίνα)

Ο αριθμός 9 περιέχει  τις δυνάμεις όλων των άλλων αριθμών. Κλείνει έναν πλήρη κύκλο ανάπτυξης! Συμβολίζει την ολοκλήρωση , την επίτευξη, την αναγέννηση και την αποκάλυψη!Εμπεριέχεται σε συμβολικές έννοιες σε πολλές διδασκαλίες. Συμβολίζει την ανθρωπότητα και την προσφορά σε ένα πολύ ευρύ επίπεδο. Λέγεται ότι ονομάζεται και το «χέρι του Θεού». Αναφέρεται και ως βοηθός του Θεού στην δημιουργία του βασιλείου. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να έχει πιο ταιριαστή ενέργεια δίπλα του, από αυτή του Ιησού! Ο Ιησούς , συμβολίζει μαζί με την 9η ακτίνα την συμπαντική αλήθεια, τον συμπαντικό λόγο. Βοηθά στην υπέρβαση των νοητικών επιπέδων και την αναγνώριση της Θεϊκής μας ουσίας στην ύψιστη συνειδητότητα…Μας μεταφέρει στην συλλογική συνείδηση κάτι με το  οποίο  σχετίζεται απόλυτα ο αριθμός 9!