Ετικέτες

, , , , , , , , , , ,

854b594f5709514835803af49456dd69

 

«Το ανθρώπινο ον είναι ένας οίκος φιλοξενίας.

Κάθε πρωί και μια νέα άφιξη:
μια χαρά, μια μελαγχολία, μια κακία,
κάποια στιγμιαία συνειδητοποίηση, έρχεται σαν απρόσμενος επισκέπτης.

Καλωσόρισε και περιποιήσου τες όλες!

Ακόμη κι αν είναι ένα πλήθος από λύπες,
οι οποίες βιαίως αδειάζουν τον οίκο σου από την επίπλωσή του,
ακόμη και τότε, να συμπεριφέρεσαι σε κάθε επισκέπτη με τιμή.

Μπορεί να σε καθαρίζει για κάποια νέα ευχαρίστηση.

Τη σκοτεινή σκέψη, το ίδιο, τη ντροπή, την κακία,
συνάντησέ τες στην πόρτα γελώντας, και κάλεσέ τες μέσα.

Να είσαι ευγνώμων για οποιονδήποτε έρχεται,
διότι κάθε επισκέπτης έχει αποσταλεί σαν οδηγός από το υπερπέραν.»Malal al-Din Rumi

Ο πρώτος μήνας της Άνοιξης έρχεται δειλά δειλά ,αλλά ουσιαστικά και αλλάζει λίγο το μοτίβο του Φεβρουαρίου καθώς είχε ροή και κίνηση αλλά μαζί με απρόοπτα γεγονότα.

Ο Μάρτης έχει μια άμεση σύνδεση με το οίκο, την εστία, το σπίτι, το καταφύγιο του καθενός μας,  τόσο πρακτικά όσο και μεταφορικά , (συναισθηματικά δηλαδή) όπου μπορεί να είναι η οικογένεια, οι δεσμοί αγάπης γενικότερα στην ζωή μας  αλλά και η σχέση με τον εαυτό μας, τον πυρήνα μας.

Οι υποθέσεις που θα μας απασχολήσουν αυτό το διάστημα θα αφορούν θέματα οικεία, είτε επαγγελματικά είτε οικογενειακά.

Η έννοια μας θα αφορά κοντινούς αλλά και υποθέσεις που εμπλέκονται άνθρωποι με τους οποίους σχετιζόμαστε στενά αλλά και καθημερινά. Δεν είναι απίθανό να χρειαστεί να βρούμε την ισορροπία σε κάποια σχέση στην ζωή μας που από καιρό μας ταλαιπωρεί ή απλά φέρνει προκλήσεις στο πεδίο μας για να δράσουμε με συγκεκριμένο τρόπο φέρνοντας την αρμονία μέσα μας και γύρω μας.

Όπου υπάρχουν ζητήματα που αφορούν ομάδες, συνεργασίες και ιδρύματα, οργανισμούς θα δείτε ότι θα ασχοληθούμε με αυτά ή μέσα σε αυτά για να επιτύχουμε κάτι για το οποίο αγωνιζόμαστε καιρό.

Ο τομέας της επικοινωνίας σημαντικός και θα παίξει τον πιο σημαντικό ρόλο για να έχουμε ξεκάθαρο στόχο, αλλά και να αποκτήσουμε όσο περισσότερο γίνεται συμμάχους για ένα νέο μας σχέδιο.

Μήνας που θα μας μάθει την σημασία προσφέρω αλλά και λαμβάνω τόσο πρακτικά όσο και συναισθηματικά. Η έκφραση των συναισθημάτων με ειλικρίνεια και διάθεση κατανόησης θα ξεκαθαρίσει κάποιες σχέσεις που μπορεί από λάθος εκτιμήσεις να είχαν περάσει σε ένα επίπεδο αποστασιοποίησης. Από την άλλη ίσως και να διαλευκανθεί και κάτι το οποίο αποφεύγατε να δείτε και τώρα πια η «γυμνή» αλήθεια να σας βάλει σε εσωτερική διερεύνηση και ανάλυση.

Παρ’όλα αυτά δεν είναι μήνας για να μείνουμε στην ανάλυση καθώς θα χάσουμε πολύτιμο χρόνο. Η αδράνεια δεν ανήκει στον μήνα αυτό κι αυτό είναι παρήγορο, γιατί ναι μεν θα φέρει υποχρεώσεις και ευθύνες – ίσως και άλλων – αλλά έχει και δυνατότητες βελτίωσης σε όλους τους τομείς.

Οι φιλοδοξίες έχουν κάθε δυνατότητα να ευοδώσουν το διάστημα αυτό καθώς θα νιώσετε υποστήριξη «θερίζοντας» για προσπάθειες του παρελθόντος.

Ο αριθμός 24, φέρνει μια αίσθηση εμπιστοσύνης του εαυτού αλλά και των συναισθημάτων! Εμπιστευθείτε αυτή την ενέργεια. Φέρνει μαζί της μια δόνηση θεραπείας που ίσως να έχει ρίζες και σε καταστάσεις που σχετίζονται με την παιδική ηλικία.

Σε θέματα συναισθηματικά,  ο 24 έχει μια πολύ γλυκιά και ερωτική ενέργεια με ευκαιρίες και αποφάσεις για θέματα παιδιού αλλά και οικογενειακής αποκατάστασης.

Σε θέματα οικονομικά σίγουρα δεν ευνοούνται τα ρίσκα. Αλλά το να γίνουν κινήσης, αναπροσαρμογής, ανακαίνισης, αναπροσδιορισμού δεν είναι κακό. Ίσως με το να μην επενδύσετε μεγάλα ποσά αλλά με τους ίδιους χειρισμούς να αλλάξετε συνεργασίες, είδη ή υλικά θα αποβεί πιο δημιουργικό και ουσιαστικό για την μελλοντική σας καταξίωση.

Ο πρώτος μήνας της Άνοιξης λοιπόν , είναι εδώ για να μας παρακολουθήσει και να διαπιστώσει αν εμείς τελικά μπορούμε να βρούμε την αρμονία και την γαλήνη τόσο μέσα όσο και γύρω μας υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

φωτο: March Bracelet made by Didadi Photo Nefeli Maggalousi